DRAGAN DŽAJIĆ IZNENAĐEN PRIJEMOM U CRNOG GORI: "Narod u Podgorici voli fudbal i prati naše igrače, ali da bude baš ovoliko interesovanje..."

Novosti online

28. 03. 2023. u 16:48

PREDSEDNIK Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić izjavio je danas da je bilo veoma bitno da izabranici Dragana Stojkovića kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo započnu na najbolji mogući način.

ДРАГАН ЏАЈИЋ ИЗНЕНАЂЕН ПРИЈЕМОМ У ЦРНОГ ГОРИ: Народ у Подгорици воли фудбал и прати наше играче, али да буде баш оволико интересовање...

FOTO: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Srbije je prvo u petak u Beogradu pobedila Litvaniju rezultatom 2:0, a sinoć je u Podgorici nadigrala i Crnu Goru takođe s 2:0 u mečevima grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

- Bilo je važno da pobedimo prve dve utakmice, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje i puni optimizma čekamo jun i naredne obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svesni smo da nema opuštanja, voleo bih da igrači što pre zaborave Litavniju i Crnu Goru i da razmišljaju isključivo o duelu protiv Bugarske. Prezadovoljan sam pre svega iz razloga što smo jednu tešku utakmicu rešili u svoju korist. Crna Gora je za mene veoma prijatno iznenađenje, odigrali su na visokom nivou i zato naša pobeda još više dobija na značaju - izjavio je Džajić za zvanični sajt FSS

Prvi čovek srpskog fudbala priznaje da je u određenim periodima utakmice bilo nervoze, ali da nijednog trenutka nije gubio veru u Stojkovićeve momke.

- Naša ekipa ima mnogo igrača, koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Bili smo strpljivi i na kraju zasluženo došli do cilj - dodao je Džajić.

Fudbalska reprezentacija Srbije je na srdačan način dočekana u glavnom gradu Crne Gore.

- Očekivali smo dobar prijem, jer narod u Podgorici voli fudbal i prati naše igrače, ali da bude baš ovoliko interesovanje zaista i za mene predstavlja prijatno iznenađenje. Od dočeka na aerodromu, zatim ispred hotela 'Hilton', pa na treningu i juče ispred stadiona kada je stigao autobus sa našim reprezentativcima, to su zaista predivne scene. Imali smo i svečani prijem kod premijera CG Dritana Abazovića, pokazali su nam na svakom koraku koliko poštuju srpski fudbal i moram još jednom da im se zahvalim na svemu. Vraćamo se u Beograd puni impresija zbog svega što smo doživeli u Podgorici - istakao je Džajić.

Džajić je u Podgorici razgovarao i sa predsednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem.

- Dejo je bio veoma korektan, kao i uvek. Normalno je da posle poraza bude malo nervozan, to je sasvim prirodno. Ja ga razumem, temperamentan je i nije mu bilo lako. Ali je sve drugo bilo za svaku pohvalu. Druženje na zvaničnoj večeri, tokom utakmice, prišao je posle i čestitao nam na pobedi. Svaka mu čast - naveo je Džajić.

Predsednik FSS se na kraju još jednom osvrnuo i na prvu utakmicu u kvalifikacijama za EP protiv Litvanije.

- Oduševio mi je ambijent na stadionu 'Rajko Mitić'. Nije nikakva novost da deca u velikom broju dođu na fudbalsku utakmicu, ali sam bio impresioniran jednim drugim detaljem, načinom na koji su pratili dešavanja na terenu i njihovim zrelim reakcijama na određene poteze naših igrača. Voleo bih da na svakoj narednoj utakmici srpskog državnog tima, bude slična atmosfera na tribinama - zaključio je Džajić.

BONUS VIDEO:  Meraklije počele obeležavanje stogodišnjice Radničkog iz Niša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije