DŽAKA ĆE SKUPO PLATITI SLAVLJENJA ALBANSKI KORENA!? Legenda Švajcarske udarila po albanskim provokatorima: Ovo im je poslednja opomena

Novosti online

27. 03. 2023. u 19:43

KUBIJAL Turkilmazu, bivši fudbaler turskih korena, koji je čak 64 puta nosio dres nacionalnog tima Švajcarske" bez dlake na jeziku" govorio je o ponašanju dvojice reprezentativaca "časovničara" poreklom sa Kosova - Granitu Džaki i Đerdanu Šaćiriju.

ЏАКА ЋЕ СКУПО ПЛАТИТИ СЛАВЉЕЊА АЛБАНСКИ КОРЕНА!? Легенда Швајцарске ударила по албанским провокаторима: Ово им је последња опомена

Foto: EPA

Švajcarci su u meču prvog kola kvalifikacija za EURO 2024. protutnjali Novim sadom i deklasirali reprezentaciju Belorusije rezultatom 5:0.

U ponedeljak je o nastupu reprezentacije Švajcarske u našoj zemlji pisao nekadašnji reprezentativac Kubilaj Turkilmaz, danas kolumnista tiražnog "Blika", za koji je izneo svoja zapažanja o svemu što je video na terenu "Karađorđa" od selekcije svoje zemlje.

- Nije u redu da u trenucima slavlja i euforije slaviš tvoje albanske ili kosovarske korene! Tako je bilo 2018. na Svetskom prvenstvu, bilo je toga i u Kataru. Kada igrate za nacionalni tim, niti jedan procenat ne možete da budete Kosovar ili Turčin nego sto posto Švajcarac. Takav sam ja bio. Tako mora da se ponaša svaki igrač - kaže Turkilmaz za "Blik".

Dodao je da bi odgovorni u švajcarskom savezu morali da obrate pažnju na ponašanje pojedinaca i da ih sankcionišu ako se to bude ponovilo.

- Nadam se da je direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami ukazao Džaki na to što je uradio. Sada je kasno da se reaguje. ali Džaka bi morao da zna: ako mu se i najmanji sličan ispad ponovi, kapitenska traka biće mu skinuta - kaže Turkilmaz, koji je za reprezentaciju Švajcarske igrao 64 puta.

Izgleda da je ovo poslednja opomena za u Srbiji verovatno i najomraženijeg fudbalera sveta, a očigledno da će ga naredni ispad skupo koštati. Verovatno zbog toga Džaka i nije prikazao ni delić svog provokatarskog repertoara, svestan kakve bi posledice to moglo da ima na njegov status u nacionalnoj selekciji.

BONUS VIDEO:  Meraklije počele obeležavanje stogodišnjice Radničkog iz Niša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)