ISHRANA I VERA SU OD NJEGA STVORILI ZVER! Evo šta jede Karim Benzema i koliko je vera zauvek promenila život napadača Real Madrida

Novosti online

26. 03. 2023. u 22:45

KARIM BENZEMA jedan od onih igrača koji stare kao vino, a francuski golgeter iz godine u godinu podizao je nivo igara, za šta je zaslužan njegov životni stil.

ИСХРАНА И ВЕРА СУ ОД ЊЕГА СТВОРИЛИ ЗВЕР! Ево шта једе Карим Бензема и колико је вера заувек променила живот нападача Реал Мадрида

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Mnogi fudbaleri muslimani poste celi mesec Ramazan, bez obzira na obaveze prema klubu ili reprezentaciji, i maksimalno profesionalno rade svoj posao na terenu i u svetom mesecu za muslimane.

Jedan od najubitačniji centarfora planete, Realov golgeter Karim Benzema, redovno posti tokom Ramazana i ranije je objasnio da mu post ne predstavlja nikakav problem i da ne utiče na njegove sportske performanse

- To nema uticaja na moje igre. Ramazan je deo mog života i post je obavezan u mojoj veri. To mi je veoma važno i dobro se osećam kada postim - objasnio je napadač kraljevskog kluba.

Takođe je na mreži podelio fotografiju svog obroka. Kao što se vidi, zvezda Real Madrida ima nekoliko urmi, teglu džema i čašu vode. Urme i voda su prve stvari koje Karim unosi u svoje telo nakon provedenog dana. Čak i tada pazi da jede samo zdravu hranu i, koliko god da je gladan, trudi se da se ne prejeda.

Foto: Printskrin

Benzema je veliki vernik i na sve načine pokušava da promoviše islam. Osim što se pridržava verskih pravila i obaveza, on podstiče i druge muslimane širom sveta da budu u veri i da ne rade stvari koje vera zabranjuje.

Ali treba imati na umu da je i sam Karim bio u zabludi i da je imao nezdravu ishranu, sve dok nije pao u ruke Albreta Mastromatea, specijalistu za dijetnu ishranu i personalizovane usluge za sportiste.

Benzema je uspeo da izgubi pet kilograma, pao je sa 86 na 81, što je težina koju održava od tada. Kako je to uradio? Uz mnogo discipline i određenih odricanja. Prvih mesec i po dana nije uzimao ni gram šećera, a posle toga mu je potrošnja šećera svedena na minimum.

Takođe je eliminisao nezdravu hranu iz svoje ishrane. Nema sendviča, pica i hamburgera iz restorana brze hrane. Ovim zabranama su dodati važni događaji. Karim je u svoj život uveo Kangen vodu, poznatu i kao alkalna voda, vodu sa višim PH od normalnog (iznad 7,5) koja, između ostalih prednosti, deluje kao prirodni antioksidans, povećava nivo energije, hidrira ćelije, smanjuje bol i pomaže proizvodnju kiseonika zahvaljujući svom molekularnom sistemu.

Naravno, nezaobilazne su fizičke aktivnosti i redovni treninzi. Znao je da provede sate u teretani i to ga je sada dovelo do statusa najboljeg igrača sveta. Osvojio je skoro sve kao igrač Real Madrida, nakon što je došao iz Liona.

Osvajanje Zlatne lopte je kruna njegove karijere, ali je krajem prošle godine imao lošu epizodu, jer nije igrao za Francusku zbog povrede, a potom se posvađao sa trenerom Didijeom Dešamom. i doneo je odluku da više ne brani boje Francuske, sa kojom je silno želeo titulu šampiona sveta.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna