SRBIJA PROTIV LITVANIJE IMALA "OBIČAN DAN NA POSLU": Uspelo zagrevanje za derbi u Podgorici

M. Blažić

25. 03. 2023. u 14:45

NOVI ciklus - stare, pobedničke navike. Srbija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nastavila tamo gde je stala u onim koje su overavale mundijalsku vizu.

СРБИЈА ПРОТИВ ЛИТВАНИЈЕ ИМАЛА ОБИЧАН ДАН НА ПОСЛУ: Успело загревање за дерби у Подгорици

Foto AP

Protivnik idealan za početak i "pumpanje mišića", partija daleko od impresivne, ali je za "orlove" najvažnije da okršaj sa Litvanijom na stadionu "Rajko Mitić" u petak uveče nije doneo ni najmanji problem i nervozu prilikom upisivanja očekivana tri boda.

U grupi koja je realno najidealnija u potrazi za jednim od prva dva mesta koja donose EURO 2024. u Nemačkoj Srbiju već sutra očekuje znatno teži zadatak - gostovanje Crnoj Gori u Podgorici. Ipak, pre prvog gostovanja na koje se može stići autobusom izabranici Dragana Stojkovića i te kako imaju razloga da rašire osmehe posle učinjenog na premijeri. Dušan Vlahović je tako protiv simpatičnog autsajdera imao uobičajeni "dan na poslu".

- Bilo je veoma važno dobro započeti takmičenje. Cilj za prvu utakmicu je ostvaren, mislim da bi trebalo da nastavimo ovako. Napadači žive od golova, to je za nas najvažnije, naravno, pored toga i da ekipa pobeđuje - istakao je strelac drugog gola za Srbiju.

Golgeter Juventusa i našeg nacionalnog tima zna da na stadionu pod Goricom neće biti lako opravdati ulogu favorita koja evidentno pripada Srbiji.

- Biće veoma teška utakmica u Crnoj Gori. Već smo počeli da se pripremamo mentalno. Crnogorci imaju dobre igrače, moraćemo da budemo na maksimumu da bismo ostvarili pobedu.

Na sličan način razmišlja i komandant odbrane nađeg nacionalnog tima Strahinja Pavlović, koji očekivano nije imao težak zadatak u duelima sa ofanzivnom linijom Litvanaca.

- Najvažnija je pobeda, prve utakmice su uvek najteže. Bitno je što s dobrom atmosferom idemo u Podgoricu. Dobro je bilo sinoć, Gudelj se vratio, Eraković je bio tu, prvi put kao starter i čestitam mu na tome... Imali smo možda malo problema u poslednjoj liniji, ali mislim da će sve to da dođe na svoje. Videli ste da Litvanci mogu da budu opasni, neće biti nikome lako da ih dobije.

Kratko je prvu kvalifikacionu "trojku" prokomentarisao i vezista Torina Ivan Ilić koji je priliku dobio u drugom poluvremenu.

- Ušli smo korektno u meč, na kraju zasluženo dobili. Puno znači pobeda zbog samopouzdanja. Ceo tim je odigrao dobro.

Ono što je u subotu predstavljalo ohrabrujuću sliku je prisustvo velikog broja mališana na tribinama stadiona "Rajko Mitić". Najmlađi su u velikoj meri uticali da broj prisutnih na premijeri u kvalifikacijama bude veći od 20.000 i da jedine dve gledanije utakmice na startu borbe za EURO 2024. budu Francuska - Holandija (77.000) i Švedska - Belgija (49.000).

SAMARDžIĆ: NAJSREĆNIJI DAN

DEBITOVAO je Lazar Samardžić za seniorsku reprezentaciju Srbije protiv Litvanaca i očekivano je po izlasku iz svlačionice bio pun pozitivnih utisaka.

- Ovo je najsrećniji dan u mojoj dosadašnjoj karijeri, ponosan sam i očekujem da bude samo bolje što se mene tiče. Poznajem "Marakanu" od ranije, gledao sam ovde Zvezdu nekoliko puta. Nisam očekivao ovoliko publike, ali super. Sve je bilo top.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!