PRVI PUT NA "ČIZMI", DEBITOVAO GOLOM: Heroj Italije ima filmsku priču

Novosti online

24. 03. 2023. u 16:10

NIJE mali broj onih, čak i dobrih poznavalaca fudbalskih zbivanja, koji su bili iznenađeni kada su u startnoj postavi "Azura" protiv Engleske na startu kvalifikacija za EURO u Nemačkoj videli ime Matea Retegija. Ovaj 23-godišnji momak je debi u redovima aktuelnog evropskog prvaka "začinio" golom u 56. minutu, a da pritom nikada ranije nije ni dana proveo u Italiji!

ПРВИ ПУТ НА ЧИЗМИ, ДЕБИТОВАО ГОЛОМ: Херој Италије има филмску причу

FOTO: AP

Napadač Tigrea na pozajmici iz Boke juniors ima izuzetno interesantnu životnu priču pošto je sa šest godina kročio u fudbalsku školu River plejta, da bi 2014. odustao od fudbala i posvetio se hokeju na travi, sportu u kojem su aktivni gotovo svi članovi njegove porodice.

Dve godine kasnije skauti Boke juniors su ga "snimili" na rekreativnom fudbalskom meču i vratili ga na travnati teren. I pored toga Retegi nikada nije dobio pravu priliku na "Bombonjeri", pa je fudbalski put gradio na pozajmicama od kojih je daleko najuspešnija ova poslednja - u Tigreu.

Pre tri godine je preporučen Crvenoj zvezdi, ali je procenjeno da ne bi imao pravu priliku u konkurenciji Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova. Nastavio je da se probija u Estudija ntesu, Taleresu i sada u Tigreu što je Roberto Mančini primetio.

Onda je usledilo "kopanje" po njegovom porodičnom stablu, pronađeno mu je italijansko poreklo dede po očevoj liniji i dalje je sve istorija...

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!