"78 DANA STRAHA I TERORA"! Ruski navijači se oglasili povodom godišnjice NATO agresije na Srbiju (FOTO)

Novosti online

24. 03. 2023. u 12:09

Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započeta je agresija NATO-a na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju, a velika podrška je stigla iz Rusije!

78 ДАНА СТРАХА И ТЕРОРА! Руски навијачи се огласили поводом годишњице НАТО агресије на Србију (ФОТО)

Foto: Instagram

Ovaj datum kada je zvanično počelo bombardovanje naše zemlje nisu zaboravili ni u Rusiji, gde su navijači Spartaka nacrtali jedan grafit na kom piše "78 dana straha i terora".

Pored fotografije koju su objavili, napisali su i određene reči kojim podsećaju šta se to dogodilo pre 24 godine.

- Bez odobrenja UN, zaobilazeći međunarodno pravo, NATO je pokrenuo vazdušnu operaciju protiv Jugoslavije pod nazivom "Saveznička sila". Za 78 dana, širom zemlje je ispaljeno 3.000 krstarećih projektila, bačeno je 80.000 tona bombi, uključujući i kasetne i bombe sa osiromašenim uranijumom koje su, prema zvaničnim podacima, ubile više od 1.700 ljudi, uključujući i 400 dece. Mnogi su umrli nakon završetka operacije - piše u objavi navijača Spartaka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DOK SMO MI PEVALI HEJ SLOVENI, ONI SU... Predrag Mijatović objasnio zašto su Hrvati posle raspada SFRJ bili bolji od Srbije u fudbalu

"DOK SMO MI PEVALI 'HEJ SLOVENI', ONI SU..." Predrag Mijatović objasnio zašto su Hrvati posle raspada SFRJ bili bolji od Srbije u fudbalu

PREDRAG Mijatović je jedan od najboljih fudbalera koji su nosili dres naše reprezentacije, a to "naše" se menjalo - od SFRJ, preko SR Jugoslavije, do Srbije i Crne Gore. A upravo on je danas zanimljiv hrvatskoj javnosti jer je pojasnio zašto su tamošnji "vatreni", posle raspada nekadašnje "velike države južnih slovena" bili uspešniji od Srba (i Crnogoraca) u fudbalu.

27. 09. 2023. u 19:57

Komentari (1)

JA SAM MOMČE SA KOSOVA Milan Vasić stigao na KiM - podelio slike: Ovo je moja duša (FOTO)