"ŽESTOKO KAZNITE MITROVIĆA, ZA NAUK OSTALIMA"! Slavni engleski sudija bez milosti prema Srbinu

Novosti online

21. 03. 2023. u 16:14

ENGLESKI mediji sa velikom pažnjom bave se potezom Aleksandra Mitrovića koji je u duelu sa Mančester junajtedom oštro reagovao na odluku sudije, a o celoj situaciji oglasio se i slavni sudija Mark Klatenburg.

ЖЕСТОКО КАЗНИТЕ МИТРОВИЋА, ЗА НАУК ОСТАЛИМА! Славни енглески судија без милости према Србину

FOTO: AP/Tanjug

On je podržao inicijativu da Srbin bude što oštrije kažnjen, a ujedno je izneo svoja iskustva sa premijerligaških terena.

- Sudije 'zlostavljaju' svake nedelje, a Aleksandar Mitrović je samo poslednji primer i problem je što se ponašanje igrača koji igraju na najvećem nivou prenosi sve do petlića. Majkl Oliver je je dao crveni karton Anhelu di Mariji na meču Junajteda i Arsenala 2015. godine kada ga je Argentinac uhvatio sa leđa i zato su ga svi podržali, a sada bi i Kris Kavana trebalo da bude pohvaljen zbog situacije sa Mitrovićem - napisao je Klatenburg u svojoj kolumni na "Dejli Mejlu".

On je potom nastavio...

- Džon Mikel Obi iz Čelsija je jednom zamahnuo ka meni u sudijskoj svlačionici na Stamford bridžu. Vrištao je na mene, vikao da će mi polomiti noge, a držao ga je trener Roberto di Mateo. Na kraju, Mikel je dobio samo tri meča zabrane i pomislio sam da me FA (fudbalska asocijacija Engleske) zaje**va. Trebalo je da bude suspendovan do kraja sezone, ako ne i više. Mitrović nije bio agresivan kao Mikel, ali je odgurnuo Kavanu. FA sada može da to iskoristi za nauk ostalima. Sudije treba da budu poštovane na najvišem nivou, pošto ako nisu - to se prenosi do najnižih liga - navodi on.

U međuvremenu, FA se oglasio i objavio da Aleksandra Mitrovića tereti i za "nasilničko ponašanje", a ostaje samo pitanje koliko će  biti kažnjen.

Podsetimo, Mančester junajted je u utakmici četvrtfinala FA Kupa na svom "Old trafordu" uspeo da pobedi Fulam sa 3:1 i plasira se u polufinale najstarijeg kup takmičenja sveta.

Tokom meča, nakon što je saigrač srpskog asa Vilijan dobio crveni karton, Mitrović je krenuo da protestuje, a i "vrapci na grani" na Ostrvu znaju da je Mitrović potom odgurnuo glavnog sudiju. Kris Kavano je bez mnogo razmišljanja pokazao i njemu direktan crveni karton i put ka svlačionici.

BONUS VIDEO: Džajić i Pižon ulaze na Skupštinu sa Zečevićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere