PARTIZAN KIKSNUO: Kolubara zadala težak udarac crno-belima u šampionskoj trci

Novosti online

08. 03. 2023. u 20:24

FUDBALERI Partizana kiknsuli su na domaćem terenu u 25. kolu Superige Srbije, a Kolubara je izvojevala velikih 1:1 u Humskoj.

ПАРТИЗАН КИКСНУО: Колубара задала тежак ударац црно-белима у шампионској трци

FOTO: FK Partizan

Prvo poluvreme bilo je klasična igra mačke i miša. Crno-beli kontrolisali su posed, zatvoreli sve puteve ka sopstvenoj mreži, a protivnik je za 45 minuta uspeo da uputi jedan, jedini šut u okvir gola koji je i danas čuvao sjajni Popović.

Ipak, uprkos potpunoj nadmoći koju su imali, izabranici Igora Duljaja minimalnim rezultatom otišli su na odmor i to golom sa bele tačke.

FOTO: Fk Partizan

Desilo se to već u 7. minutu, Kvinsi Menig je driblao u kaznenom, pokušao da uputi centaršut, a njegova lopta nesrećno je pogodila defanzivca gostiju u ruku. Glavni arbitar nije imao dilemu i odmah pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo, ko drugi, do jedan od najsurovijih egzekutora u evropskom fudbalu, barem kada je reč o najstrožijoj kazni - Bibras Natho.

Izraleac je u svom stilu, poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu za idealan početak parnog valjka.

FOTO: FK Partizan

Nastavak je doneo oskudnu fudbalsku predstavu, gol sa bele tačke Bibrasa Natha bio je praktično jedino vredno pomena u prvom delu, osim nekoliko polušansi, od kojih je Andrija Pavlović propustio najbolju.

Zanimljivije je bilo na tribinama  Humskoj defintivno. Grobari su ubacivanjem baklji na teren dva puta prekidali meč, a u 24. minutu su i napustili stadion, pa su tribine crno-belog hrama izgledala sablasno.

Drugo poluvreme donelo je nastavka uspavanke koja je trajala sve do 71. minuta kada je stigla kazna za bojažljivu igru crno-belih. Đuranović je maestralno prebacio loptu za Mrkića, a ovaj čist zicer pretvara u pogodak. Kolubara dolazi do velikih 1:1 na manje od 20 minuta do kraja.

Vremena za novi udar crno-belih je bilo, želje da se atakuje na gol rivala je takođe bilo, ali je kompaktna odbrana Kolubare izdržala sve nalete, tako zadavši veliki udarac Partizanu u šampionskoj trci.

Partizan sada zaostaje velikih 18 bodova za večitim rivalom - Crvenom zvezdom.

PARTIZAN - KOLUBARA 1:1

STADION: "Fk Partizan"

GLAVNI ARBITAR: Marko Srećković

SASTAVI:

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Ilić, Urošević - Traore, Natho, Kolorado - Menig, Diabate - Pavlović.

KOLUBARA: Stanivuković, Bagarić, Bakić, Ćosić, Ilić, Kočović, Milićević, Radovanović, Simović, Zubairu, Đuranović.

DRUGO POLUVREME

81. minut - Nove muke za Igora Duljaja, Kolorado mora da napusti teren zbog povrede, Ljubomir Fejsa je u igri.

71. minut - Gol! Kakav šok u Humskoj! Đuranović je maestralno prebacio loptu za Mrkića, a ovaj čist zicer pretvara u pogodak. Kolubara ima velikih 1:1 na manje od 20 minuta do kraja.

63. minut - Pavlović je postigao fenomenalan pogodak, probušio golmana Stanivukovića fenomenalnim finišom, ali Srećković pokazuje da je rezervni špic parnog valjka bio u ofsajdu. Ostaje 1:0 za crno-bele.

61. minut - Najbolja šansa na meču za Kolubaru! Milićević je izgradio poziciju, dočekao odličan centaršut na svega 6,7 metara od gola Popovića, umalo da gosti nakon njegovog trzaja glavom dođu do šokantnog izjednačenja.

53. minut - Velika šansa! Strašna kontra Partizana, Bibras Natho je izašao u situaciju 1 na 1 sa Stanivukovićem, ali golman Kolubare je prozreo nameru strelca jedinog gola za sada i izašao kao pobednik iz ovog duela.

46. minut - Drugo poluvreme je počelo!

PRVO POLUVREME

 

45 +1 - Kraj prvog poluvremena. Oskudna fudbalska predstava za sada, gol sa bele tačke Bibrasa Natha je praktično jedino vredno pomena u prvom delu. Zanimljivije je bilo na tribinama  Humskoj defintivno. Grobari su ubacivanjem baklji na teren dva puta prekidali meč, da bi potom u 24. minutu i napustili stadion.

40. minut - Potpuno je opao ritam utakmice u ovim trenucima, izabranici Igora Duljaja i dominiraju u svim segmentima igre, ali već dugo bez veće pretnje po gol koji čuva Stanivuković.

30. minut - Crno-beli konstantno pritiskaju protivnika, velika inicijativa, potpuna kontrola poseda, deluje da je samo pitanje trenutka u kom će Partizan duplirati prednost.

24. minut - Zanimljiva dešavanja na tribinama u Humskoj se nastavljaju. Najvatrenije pristalice crno-belih smeštene na južnoj tribini napustile su stadion i to već u 24. minutu.

21. minut - Već drugi prekid na današnjem meču, ponovo je razlog identičan kao i u petom minutu. Navijači Partizana kontinuirano ubacuju pirotehnička sredstva na travnatu površinu. Srećković je na kratko prekinuo utakmicu, koja je potom nastavljena. U Humskoj za sada spor fudbal, jedna gol sa bele tačke u uvertiri je sve viđeno za sada, a deluje da su dešavanja sa tribina zanimljivija od onih na terenu.

17. minut - Kvinsi Menig se namestio u kaznenom prostoru, izgradio poziciju za udarac, pokušao levicom pored dva čuvara, ali njegov pokušaj odlazi malo pored gola.

15. minut - Period igre bez mnogo dešavanja. Parni valjak drži loptu u svom posedu, pritiska zadnju liniju rivala i u mirnom ritmu vreba novu pukotinu u odbrani gostiju.

7. minut - Gol! Natho je preuzeo odgovornost i lagano poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu, crno-beli vode.

6. minut - Penal za Partizan! Lopta je nesrećno zakačila u ruku jednog defanzivca Kolubare, a Srećković je pokazao na belu tačku.

3. minut - Kvinsi Menig je raspalio slabijom levom nogom sa ivice kaznenog prostora, ali odlično interveniše golman Stanivuković.

1. minut - Meč je počeo!

 

UOČI MEČA

Igor Duljaj nije uspeo da zabeleži trijumf na svom debiju kao trener crno-belih. Partizan je izgubio u 169. večitom derbiju minimalnim rezultatom.

Jedini gol na susretu uz dosta sreće postigao je Vigo u 5. minutu meča. Naime, Argentinac je sa desne strane pokušao da centrira u sredinu šesnaesterca, ali je intervenisao Urošević, zakačio loptu glavom i promenio joj put. Aleksandar Popović je bio nemoćan, pa je neželjan lob udarac završio iza njegovih leđa.

Fudbaleri Partizana trenutno zaostaju ogromnih 19 bodova za aktuelnim šampionom Crvenom zvezdom. Trener crno-belih imaće dosta problema pred večerašnji okršaj oko sastavljanja tima.

Kristijan Belić propušta meč zbog povrede, dok Samed Baždar i prvi strelac ekipe Rikardo Gomeš utakmicu propuštaju zbog suspenzije.

Kolubara je uspela da se vrati na pobednički kolosek posle dva uzastopna poraza u prvenstvu. Izabranici Veroljuba Dukanca su na svom terenu savladali Javor 1:0. Strelac pobedonosnog gola je bio Vanja Ilić u 47. minutu susreta.

Lazarevčani nakon 24 odigrana kola zauzimaju osmu poziciju Super lige Srbije uz 29 osvojenih bodova i sa gol-razlikom 29:41. Gosti će u večerašnji okršaj ući u formaciji 4-1-4-1 gde je udarna igla u napadu crnogorski internacionalac Uroš Đuranović.

Popularni "rudari" nikada u svojoj istoriji nisu savladali klub iz Humske. Izgubili su svaki od minula četiri međusobna duela. Poslednji put timovi su se sastali 4. septembra prošle godine u Lazarevcu. Partizan je slavio ubedljivo rezultatom 5:1.

Crno-beli, iako u ozbiljnim kadrovskim problemima, nemaju izbora pred svojim navijačima.

Titula prvaka je već praktično rešena, ali domaćinu je ugrožena i druga pozicija na tabeli. Trećeplasirani Čukarički ima isti broj bodova uz lošiju gol-razliku.

Partizan na papiru ima ulogu favorita, ali fudbaleri "parnog valjka" moraju da znaju čiji dres nose i da u večerašnjem okršaju daju svoj maksimum i treneru Duljaju podare prvu pobedu na klupi voljenog kluba. Kvota na kec je jako niska i predlažemo da je obavezno pojačate golovima.

REČ TRENERA

DULjAJ POZVAO NA MOBILIZACIJU: Trener Partizana najavio velike promene

Duljaj je na klupi Partizana debitovao u petak, na 169. "večitom" derbiju, koji je završen pobedom Zvezde (1:0).

- Pozitivna stvar je drugo poluvreme, gde je tim fizički dominirao, imali smo dosta šansi, što je izuzetno važno protiv protivnika kao što je Crvena zvezda - dodao je on, i istakao da su igrači u meč ušli veoma "stegnuto".

FOTO: M. Vukadinović

Duljaj je rekao da računa na sve igrače u nastavku sezone.

- Svaki igrač mi je potreban, ozbiljno računam na sve, samo na taj način možemo da idemo napred - istakao je bivši igrač Šahtjora iz Donjecka.

Trener crno-belih rekao je da analizira svakog protivnika, ali da je važnije kako će Partizan izgledati na terenu.

- Analizira se svaki protivnik, ali veoma mi je važnije kako ćemo mi ući u tu utakmicu. Sada se bavim samo svojom ekipom, to mi je mnogo važno - dodao je on.

Zbog četiri žuta kartona za Partizan neće igrati Svetozar Marković i Samed Baždar, dok Rikardo Gomeš propušta meč zbog crvenog kartona u duelu sa Zvezdom.

BONUS VIDEO: Igor Duljaj posle derbija: Naterali smo Zvezdu da igra sa petoricom pozadi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!