ZAHVALNOST MINISTRU: Gajić dobio priznanje Dečije fudbalske asocijacije

Novosti online

02. 03. 2023. u 14:21

POVODOM obeležavanja dve decenije od osnivanja Mini-maksi lige juče je ministru sporta Republike Srbije Zoranu Gajiću uručeno specijalno priznanje Dečije fudbalske asocijacije Srbije za podršku i strateški doprinos Mini-maksi projektu i razvoju dečijeg sporta u Srbiji i regionu.

ЗАХВАЛНОСТ МИНИСТРУ: Гајић добио признање Дечије фудбалске асоцијације

Foto DFA

Na prigodnoj svečanosti u Palati „Srbija" iz ruku Vladana Škorića predsednika Dečije fudbalske asocijacije Srbije/Mini-maksi lige priznanje je primio ministar sporta Zoran Gajić.  

U svom obraćanju, ministar Gajić se zahvalio na priznanju i pored ostalog rekao da Ministarstvo  sporta poklanja posebnu pažnju najmlađima sa ciljem da se što više dece bavi sportom u dobrim i bezbednim uslovima. U tom smislu Bazični fudbal i Mini-maksi liga kao najmasovniji dečiji projekat koji uključuje  i devojčice prepoznati su  od samog početka od strane ovog Ministarstva što je potvrđeno i visokim priznanjem Evropske kuće fudbala – UEFA 2011, pa će u narednom periodu nastaviti preko Fudbalskog saveza Srbije da pruža podršku ovom nacionalnom projektu u cilju dalje popularizacije dečijeg sporta u Srbiji.

„MINI-MAKSI LIGA  je novi i originalni koncept dečijih takmičenja i jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih projekata u istoriji srpskog fudbala, jer pored brige o najmlađima, takmičenje ima za cilj njihovu fudbalsku edukaciju, razvoj i formiranje zdravih ličnosti, razvijanje drugarstva u duhu fer-igre i ponašanja primerenog najvišim sportskim standardima. Zato želim da se u ime naše „velike skladne porodice"  koju osim mene i Igora Jankovića, čine i naši bliski saradnici Marijan Menićanin, Ljubodrag Stanić, Vladica Tošić, Vlada Cvijetičanin, Nikola Klinac i mnogi drugi još jednom zahvalim Ministarstvu sporta na svemu što je u protekle dve decenije učinilo za ovaj projekat na dobrobit najmlađih generacija naše Srbije" – istakao je Škorić.

U razgovoru je, pored ostalog,  Škorić upoznao ministra Gajića i o novom projektu Dečije fudbalske asocijacije, da u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije pokrene  regionalni Mini-maksi fudbalski  turnir  „OTVORENI BALKAN 2023" sa ciljem promocije i  podrške istoimenoj političkoj inicijativi pokrenutoj  od strane tri balkanske zemlje Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Inače u tekućoj 22. sezoni 2022-2023  Mini-maksi takmičenje se realizuje kroz 22 gradske lige i to: Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Nova Pazova, Banatski Karlovac, Vršac, Odžaci-Gajdobra, Subotica, Niš, Kruševac, Jagodina,Pirot, Čačak-Kraljevo, Kosovska Mitrovica, Šabac, Užice, Smederevo, Velika Plana, Mionica, Kragujevac i Novi Pazar,a učestvuje 810 ekipa.  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a