GARANCIJA ZA NOVU GOLEADU: Liga šampiona se zahuktava, u sredu novo uživanje za navijače

Z. Ćorović

21. 02. 2023. u 23:01

VATROMET u najavi. Na većini dosadašnjih utakmica osmine finala Lige šampiona bilo je neočekivano malo golova. Na ovoj, sutrašnjoj (21.00) između Lajpciga i Mančester sitija bilo bi veliko iznenađenje ukoliko se nastavi sa tim nepopularnim trendom.

ГАРАНЦИЈА ЗА НОВУ ГОЛЕАДУ: Лига шампиона се захуктава, у среду ново уживање за навијаче

FOTO: AP/Tanjug

Obe ekipe su poznate po ofanzivnom opredeljenju, brzim tranzicijama, paklenim napadačima... Videli smo kako to izgleda, kada su se prošle godine ukrstili koplja u grupnoj fazi LŠ - na dva meča palo je čak 12 golova. Prvo je na "Etihadu" bilo kao na streljani, Siti je slavio sa 6:3. Nemci su uzvratili u revanšu i pobedili sa 2:1, ali nisu uspeli da prođu dalje, pošto su prva dva mesta bila rezervisani za bogatije "građane" i PSŽ.

Uspeli su "bikovi" da ove sezone naprave korak više i zajedno s Realom iz grupe nastave takmičenje u eliti. Po svim prognozama, autsajderi su u klinču sa mnogo iskusnijim i bogatijim timom Pepa Gvardiola, ali je sigurno da će Lajpcig pokazati da ima oštre zube. Trener domaćina Mark Rose neće moći da računa na Olma, Gulašija i Dijala zbog povreda, ali je dobra vest što se posle duže pauze vratio sjajni francuski napadač Nkunku, koga je Čelsi već kaparisao za 80 miliona evra. Jaki aduti Nemaca su i hrvatski defanzivac Joško Gvardiol, kao i mađarski vunderkind Dominik Šobošlaj, zvezde u nekim od sledećih prelaznih rokova.

Statistika je u prvi plan izbacila podatak da je mladi nemački tim (osnovan 2009) do sada osam puta igrao sa engleskim timovima u Ligi šampiona, protiv Totenhema, Mančester junajteda, Liverpula i Mančester sitija (po dva meča). Zanimljivo, nijedna od ovih osam utakmica nije završena nerešeno. Lajpcig je četiri puta pobedio i četiri puta izgubio, a tri pobede ostvario je na svom stadionu.

Trener gostiju Pep Gvardiola najveću glavobolju ima zbog kreatora Kevina de Brujnea, koji nije trenirao poslednjih dana zbog povrede.

PORTO PRETI INTERU

U DRUGOM meču večeri Inter dočekuje Porto i u ovom duelu očekuje se tvrd, taktički "rat". Više od decenije je prošlo odkad su nero-azuri poslednji put bili među osam najboljih u LŠ, od 2010/2011, kada ga je iz takmičenja izbacio kasniji finalista Mančester junajted. U prethodnih pet učešća u eliti, italijanski tim je tek dva puta prolazio grupnu fazu. Portugalski predstavnik ne zna za poraz u 22. uzastopna meča u svim takmičenjima, a u celom tom zbiru je samo dvaput remizirao.

BROJKA

0 remija ima Lajpcig iz osam duela sa engleskim ekipama u LŠ


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)