DŽAJIĆ FAVORIT: Legenda Zvezde obezbedila većinu glasova u trci za predsednika Fudbalskog saveza Srbije

N. Iljukić

21. 02. 2023. u 16:44

DRAGAN Džajić je za sada jedini kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. I pre nego što je njegova kompletna dokumentacija stiglas na sredu FSS na Terazije 35, postalo je jasno da će aktuelni predsednik Zvezde biti u trci za predsedničku fotelju.

ЏАЈИЋ ФАВОРИТ: Легенда Звезде обезбедила већину гласова у трци за председника Фудбалског савеза Србије

Foto: Arhiva Novosti

Ono što je za Džajić najvažnije, jeste činjenica da su treću Zvezdinu zvezdu do juče zvanično kandidivala tri regionalna fudbalska saveza. Prvi potez je povukao FS Zapadne Srbije, odmah za njim i FS Vojvodine. Očekuje se da će danas isto da učini i FS Kosova i Metohije.

To praktično znači da je Džajić na korak od preuzimanja funkcije prvog čoveka naše kuće fudbala, pošto trenutno ima obezbeđenih 47 od 85 glasova delegata, jer ih je toliko u Skupštini FSS koja će novog predsednika birati 14. marta u 14 časova.

Inače, za pobedu na izborima za predsednika FSS je potrebno da kandidat ima najmanje 43 glasa, a kako stvari trenutno stoje Dragan Džajić je već obezbedio većinu.

- Fudbalski savez Regiona istočne Srbije zvanično podnosi kandidaturu Dragana Džajića za predsednika FS Srbije, u mandatnom periodu 2022-2026. godine, za Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije, koja će biti održana 14. marta 2023. godine - stoji u saopštenju sa FS Istočne Srbije - kratko su saopštili sa istoka naše zemlje.

Džajiča su svojim potpisima podržali Vladan Gašić, predsednik Trajala i istočnog regiona, Zoran Ignjatović, predsednik FS RiS, Ivan Nikolić, disciplinski sudija FSS, Dejan Branković, predsednik trenerske organizacije FS RiS, Miloš Mitrović, član Odbora za hitna pitanja, Stefan Babović, delegat Napretka, dr Vladan Miladinović, predstavnik futsala, Marko Mihajlović, Novak Popović, Dragan Milentijević, Nenad Stanković i Nebojša Milićević, iz grupe sportskih radnika.

Odmah zatim stiglo je i saopštenje FS Vojvodine.

- Odbor za hitna pitanja FS Vojvodine koji je održan elektronskim putem je dao jedinstvenu podrška kandidaturi Dragana Džajića za predsednika FSS za mandat u periodu 2022-2026. godine.

BONUS VIDEO: Vredelo je učestvovati - Koliko su zaradile reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)