VAR SKANDALI KAKVE FUDBAL NE PAMTI! Premijer liga neće moći da se "opere" nakon ovih sudijskih grešaka: Arsenal bi mogle da koštaju titule

Novosti online

12. 02. 2023. u 16:55

JUČERAŠNjI dan u Premijer ligi obeležile su dve skandalozne sudijske, pa zatim i VAR odluke.

ВАР СКАНДАЛИ КАКВЕ ФУДБАЛ НЕ ПАМТИ! Премијер лига неће моћи да се опере након ових судијских грешака: Арсенал би могле да коштају титуле

FOTO: Printskrin/EPA

Prva je viđena u londonskom derbiju između Vest Hema i Čelsija, o čemu ste mogli čitati na portalu "Novosti".

ENGLESKA GLEDA JEDNU OD NAJSRAMNIJIH VAR ODLUKA: Najkontroverzniji momenat sezone u Premijer ligi dolazi sa meča Vest Hem - Čelsi (VIDEO).

Druga je došla takođe sa utakmice odigrane u Engleskoj prestonici, a mogla bi da ima dalekosežne posledice, pa i da utiče na to ko će biti šampion u "kolevci" fudbala.

Arsenal je kiksnuo na svom "Emirejtsu" u 22. kolu i odigrao je 1:1 protiv Brentforda, time dodatno ugozivši put prema šampionskoj titulu kojoj su još uvek najbliži.

Li Mejson je čovek koji je zasigurno trenutno najomraženija ličnost među pristalicama "topdžija". Skandal koji je izazvao na utakmici Arsenala i Brentforda je neoprostiv jer je direktno za dva boda oštetio ekipu koja sanja o istorijskoj tituli.

Mejson je propustio da javi glavnom sudiji Piteru Banksu da je Kristijan Norgard u akciji kod gola Ajvana Tonija za "osice" bio u ofsajdu. Zaboravio je da povuče linije ofsajda u VAR sobi i javio je Benksu da je sve čisto kod gola.

Kris Foj iz Udruženja engleskih sudija (PGMOL) objašnjava šta se dešavalo i žali što je došlo do greške kojoj je uzrok ljudski faktor.

- VAR je proveravao da li je li bilo ofsajda u začetku akcije i da li je Itan Pinok blokirao Gabriela. Gledali su da li je li bilo prekršaja i odlučili da nije, pa na kraju i nije bilo reakcije. U izgradnji akcije kod gola, Kristijan Norgaard koji je bio asistent, nalazio se u ofsajd poziciji. Istina je da u VAR sobi nisu crtali linije. To se računa kao greška ljudskog faktora. Da su crtali linije gol bi bio poništen - rekao je Foj.

Skandal je viđen i na utakmici Kristal palasa i Brajtona kada je poništen čist pogodak gostiju jer su sudije zadužene za video tehnologiju povukle linije prema pogrešnom fudbaleru Palasa i označen je ofsajd Pervisu Estupinijanu, pa je Brajton ostao bez gola.

Za bivšeg sudiju Kita Heketa. Li Mejson nakon ovoga ne bi više smeo da ima bilo kakvu ulogu u Premijer ligi, jer je napravio skandalozan propust.

- Hauard Veb je sada na čelu Udruženja sudija i prva stvar koju hitno mora da uradi je da uruči otkaz Liju Mejsonu - govori Heket i nastavlja:

- Ovog vikenda Mejson je izneverio još jednog kolegu na terenu tako što je priznao neregularan pogodak. Ovakve odluke bi VAR trebalo da ispravlja - zaključio je Heket.

Mikel Arteta besan zbog velike krađe

Menadžer Arsenala Mikel Arteta bio je besan na sudije nakon velike krađe i nepravde koja je učinjena njegovom timu.

Arteta je pogledao snimak kompletne situacije. Video je da je pogodak primljen iz ofsajda i nije krio svoju frustraciju nakon utakmice. Gledao je doduše pogrešan snimak akcije koja je prethodila akciji za gol.

Mikel Areta foto: EPA

- Pogledao sam snimak i ofsajd je. Jesu li objasnili zašto ga nisu svirali? Ne, nisu. Frustrirajuće je, ali verovatno će imati neko objašnjenje tokom nedelje  - govori Arteta i nastavlja:

- Navikneš se na jedna pravila, držiš ih se i odjednom su se ona promenila. Ne znam, kasno je sad za sve. Gol je priznat, izgubili smo dva boda. Nije više bitno je li bio ofsajd ili ne. Sve je prošlo - rekao je nezadovoljni Arteta.

Arsenal je još uvek vodeći tim Premijer lige sa 51 bodom. Šest manje ima Mančester siti, koji danas igra meč sa Aston Vilom, a ova dva tima će se na terenu naći u sredu i borba za titulu bi se mogla dodatno zakuvati.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: PETRIĆ UTUČEN NAKON BOLNOG PORAZA: "Moja naivnost i dobrota su nas koštale"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna