ROBI SE OPROSTIO OD BLAŽEVIĆA : "Imali smo specifičan odnos, bio je poseban... legendarni moj Ćiro" (FOTO)

Novosti online

08. 02. 2023. u 11:13

OD LEGENDARNOG trenera Miroslava Ćire Blaževića, koji je preminuo ove srede u 88. godini, oprostio se i Robert Prosinečki.

РОБИ СЕ ОПРОСТИО ОД БЛАЖЕВИЋА : Имали смо специфичан однос, био је посебан... легендарни мој Ћиро (ФОТО)

Foto: Nebojsa Parausic

Legendarna je, mada ne sasvim tačna, priča da je "trener svih trenera" krivac što je "Veliki Žuti" završio u Crvenoj zvezdi, ali ono što jeste tačno, jeste Ćirina izjava da će "pojesti svoju trenersku diplomu ako Prosinečki ikada postane igrač".

Svi znamo šta se kasnije dešavalo sa Robijevom karijerom, pa i da je krunu na nju postavio upravo Ćiro, kada je 1998. i sa njim u timu odveo Hrvatsku do svetske bronze.

Mada, bilo je i tada nesporazuma između ove dvojice, pošto je Robi u polufinalu protiv Francuske presedeo na klupi sve do 90. minuta.

- To za diplomu izjavio sam kako bih ga motivisao, a za njegov prelazak u Zvezdu kriv je Ante Pavlović (tadašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Jugoslavije) koji je imao neke svoje interese u toj priči. Što se tiče Francuske, bila je to taktička odluka i mislim da nisam pogrešio - govorio je Ćiro.

Facebook/screenshot/Miroslav Ćiro Blažević

Prosinečki je u razgovoru za hrvatske medije, posle saznanja da je Ćiro izgubio bitku sa rakom, potvrdio da je cela njegova karijera bila vezana za njega.

 - "Pamtim samo sretne dane", kako ide ona pesma. Ćiro je, bez daljeg, bio poseban. Ma... On i ja smo imali specifičan odnos. Legendarni moj Ćiro, je l'... Kroz toliko godina, moja čitava karijera je bila vezana s njim. Neverovatno mi je žao, ali nije nas iznenadilo. Nažalost, znali smo da naš Ćiro već duže nije dobro, napala ga je bila teška bolest. Saučešće svima, a nama ostaju uspomene na njega. Puno, puno uspomena i sećanja na njega - rekao je Robert Prosinečki u razgovoru za net.hr i dodao:

- Nedostajaće nam neverovatno, svima će nam nedostajati, pogotovo nama koji smo ga viđali, koji smo mu bili blizu. Poslednji put sam s njim razgovarao pre nekih mesec dana. Rekao mi je samo da mu nije dobro. Živeli smo blizu, viđali smo se, ali eto, sad ga više nema - zaključio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima