KAKO JE ĆIRO BLAŽEVIĆ KAŽNJAVAO NEPOSLUŠNE IGRAČE? "Sine, jedva čekam da dođemo na vrh planine.." (FOTO)

Novosti online

08. 02. 2023. u 10:40

NEPONOVLjIVI trener svih trenera Ćiro Blažević, koji je preminuo ove srede dan pre 88. rođendana, ostaće upamćen po mnogim anegdotama. Najviše ih je možda zabeleženo iz fudbalske sezone 1981/82. u kojoj je Dinamu doneo naslov prvaka SFRJ koji su "purgeri" čekali 24 godine.

КАКО ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ КАЖЊАВАО НЕПОСЛУШНЕ ИГРАЧЕ? Сине, једва чекам да дођемо на врх планине.. (ФОТО)

FOTO: Tanjug/Hina

Ćiro je uvek isticao da mu je ta titula najveći uspeh u karijeri, veći i od bronze sa reprezentacijom Hrvatske u Francuskoj 1998.

A prošle godine obeleženo je 40 godina od te, poslednje Dinamove titule šampiona Jugoslavije. To je bio povod da trener svih trenera napiše svoj osvrt na tu čuvenu sezonu. Objavljivali su ga, u nastavcima, zagrebački Večernji list i Ćirina zvanična Fejsbuk stranica.

U prvom delu ovih memoara Ćiro prenosi dešavanja iz autobusa kojim su dinamovci krenuli na završni deo mini-priprema pred početak prolećnog dela prvenstva.

- Trenutno smo još uvek na malim pripremama za proletni deo sezone, ali osim toga što me u autobusu Džemo Mustedanagić i (Petar) Bručić gađaju papirićima misleći da ih ne vidim, a ja im vidim odraz u televizijskom ekranu i jedva čekam da dođemo na vrh planine pa da ih izbacim van i naredim im da se pešice spuste, nemam prevelikih briga - prisećao se Ćiro.

Prvi deo priprema Dinamo je obavio u Australiji.

- Ekipu sam već spremio na pripremama u Australiji, moj Cico se vraća iz vojske i spremni smo na pohod za osvajanje šampionskog pehara ove lige koji Dinamo čeka već 24 preduge godine - prisetio se Ćiro i prerano preminule zvezde tima, Zlatka Cice Kranjčara.

FOTO: Tanjug/Hina

Dinamo je šampion postao čak četiri kola pre kraja prvenstva, a na konačnoj tabeli imao je pet bodova više od drugoplasirane Zvezde i trećeg Hajduka.

BONUS VIDEO - Zvezda i Vojvodina Mihi u čast

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade