"NA PLAŠIM SE HAZIZE": Kvinsi Menig ne brine zbog mogućeg jačanja konkurencije

M. BLAŽIĆ

27. 01. 2023. u 09:16

ZIMSKI prelazni rok "prolazi" pored Partizana bez ijednog konkretnog dešavanja, kako je i najavljeno u Humskoj na početku priprema za nastavak sezone. Jedino ime koje je i dalje u opticaju, ali i u "gustoj magli", jeste izraelski internacionalac iz Makabi Haife Dolev Haziza.

НА ПЛАШИМ СЕ ХАЗИЗЕ: Квинси Мениг не брине због могућег јачања конкуренције

Foto: M.Vukadinović

Ukoliko se transfer, ipak, realizuje to bi predstavljalo najveći problem za Kvinsija Meniga, čiju poziciju pokriva brzonogi fudbaler. I pored toga, Holanđanin na pomen Hazizinog imena ne pravi grimase, niti pokazuje nezadovoljstvo, već ga, utisak je, iskreno i željno iščekuje u Partizanu.

- Nije problem za mene da dođe Haziza, dobrodošao je svaki dobar fudbaler. Konkurencija svakog od nas može da učini samo boljim i zaista ne vidim nikakav problem u tome da angažujemo kvalitetnog fudbalera, kakav je on - istakao je Menig.

PETRIĆEVA MIRNOĆA

SARADNjA sa trenerom Gordanom Petrićem je dobro "legla" svim prvotimcima Partizana, pa i Kvinsiju Menigy.

- Trener je smiren, lagan u priči i vidi sve, bukvalno sve. Dobro izgledamo, nadam se da će tako i ostati. I prethodni trener je bio dobar, ali potrebno je vreme da bi se nešto dobro napravilo. A u Partizanu nikad nema vremena, to je problem.

Eventualni dolazak Hazize bi mogao da donese promenu Menigovog statusa u klubu, ali on uopšte ne razmišlja u tom pravcu.

- Radim najbolje što mogu na treninzima i utakmicama. Potpisao sam na tri godine, ako se nešto pojavi, videću, razmisliću. Dobro mi je u Partizanu, ne razmišljam o odlasku, ta opcija uopšte nije nešto čemu sam posvećen.

Nekoliko dana ranije Fuseni Dijabate je apostrofirao Meniga kao nekoga ko mu predstavlja najveći oslonac u Partizanu i bez čije pomoći ne bi uspeo tako brzo da se adaptira na novu sredinu. Holanđanin je sada uzvratio komplimentima.

- Odlično se slažem sa Dijabateom, pomogao sam mu po dolasku, kao što je Rikardo meni. Više je to van terena, ne mogu ja, ipak, da ga učim šta bi trebalo da radi na terenu. Sjajnu levu nogu ima, veliku brzinu, mnogo nam znači.

Posle godinu i po dana provedenih u srpskom fudbalu, Kvinsi i te kako dobro može da povuče paralelu između holandskog i srpskog fudbala.

- Liga u Srbiji je fizički zahtevnija od holandske. Mnogo je talenata u Holandiji, sa 18, 19 godina igraju značajnu ulogu, ovde nemaju mladi toliko prostora da zaigraju. U Holandiji se igra ofanzivnije i brzi igrači imaju mnogo više prostora da pokažu kvalitet.

GORDAN JE "CRNO-BELI NOVAK

"U PRETHODNA tri dana članovi crno-bele delegacije su se u slobodno vreme nadmetali u tenisu, a pobednik svojevrsnog "Antalija opena" je Gordan Petrić. "Crno-beli Đoković" je u finalu savladao sportskog direktora Ivicu Kralja sa 9:6.

Ono što Menigovom "opusu" u Partizanu nedostaje da bi bio potpuniji i imao veću "težinu" jesu trofeji, a po tom pitanju ga optimizam ne napušta, naprotiv.

- Ne znam kada, to ne mogu da kažem, ali uzećemo titulu. Prošle godine smo bili veoma blizu, tako da sam siguran da će se desiti dok sam u Partizanu. Nemam ni najmanju dilemu oko toga - optimistično je zaključio Holanđanin.

Danas dva meča

PARTIZAN danas, pretposlednjeg dana boravka u Beleku, igra dve utakmice. Prva provera je zakazana za 9.00, protivnik je danski Horsens, a druga za 17.00, kada će rival biti moskovski CSKA.

BONUS VIDEO: Kartaju se Andrade, Traore, Rikardo i Natho

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju