PREMIJER LIGA ZOVE DORTMUNDOVO "ČUDO" OD DETETA: Naslednik Erlinga Holanda i Kilijana Mbapea dobio ponudu koja se ne odbija

Novosti online

10. 01. 2023. u 15:47

JUSUFA MUKOKO ime je koje odzvanja fudbalski kuloarima. Ovog talentovanog Kamerunca koji se već opredelio za reprezentaciju Nemačke mnogi smatraju legitimin naslednikom Erlinga Holanda i Kilijana Mbapea. Momak velikog potencijala sada je na pragu Premijer lige, a na stolu mu stoji ponuda koja se teško odbija.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА ЗОВЕ ДОРТМУНДОВО ЧУДО ОД ДЕТЕТА: Наследник Ерлинга Холанда и Килијана Мбапеа добио понуду која се не одбија

FOTO: EPA

Naime, rukovodstvo Njukasla ponudilo je fudbaleru Borusije iz Dortmunda nedeljnu platu od neverovatnih 170.000 evra, prenose britanski mediji.

Mukoko (18) ima ugovor sa timom iz rurske oblasati do kraja sezone, a više puta je odbio ponudu da produži saradnju sa klubom. Interesovanje za mladog nemačkog fudbalera pokazali su brojni evropski giganti, a između ostalih, Čelsi, Barselona, Mančester siti, PSŽ i Real.

Britanski mediji navode da se u pregovore uključio i Njukasl, koji je spremio višegodišnji ugovor za Mukoka, kao i nedeljnu platu od 170.000 evra, ako u letnjem prelaznom roku pojača engleski klub.

Ovaj talentovani goleter sada ima priliku da pređe u redove tima koji su bori za Ligu šampiona i obuče dres severnjačkog velikana, najbogatijeg klub sveta.  

Mukoko je za prvi tim Borusije odigrao 59 utakmica i postigao je 11 golova, dok je za reprezentaciju Nemačke nastupio na dva meča.

On je ušao u istoriju Bundeslige, pošto je 2020. postao najmlađi profesionalni fudbaler sa samo 16 godina i 28 dana.

 

BONUS VIDEO: IN MEMORIAM: Odlazak Pelea „kralja“ fudbala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)