ISTORIJSKA PROMENA: Premijer liga uvodi novo pravilo, zaboravite engleski fudbal na kakav ste dosad navikli

Novosti online

08. 11. 2022. u 18:40

PREMIJER liga uvela je jednu promenu koja bi se mogla nazvati i istorijskom.

ИСТОРИЈСКА ПРОМЕНА: Премијер лига уводи ново правило, заборавите енглески фудбал на какав сте досад навикли

Ilustracija foto: EPA

Najjače fudbalsko prvenstvo na svetu u Engleskoj se, tradicionalno već, odvija bez klasične zimske pauze koju krase maltene svi drugi šampionati na svetu.


Na Ostrvu ne samo da se igra i u decembru i januaru, nego se nekad igra elitno nadmetanje i na svaka dva dana, naročito u periodu oko Božića po gregorijanskom kalendaru.


Ali, to sada odlazi u prošlost.


Premijer liga, naime, uvodi zimsku pauzu.


I ne samo to.


Od sezone 2023 / 2024, pored tog predaha (istina minimalnog, u trajanju od nedelju dana, od 13. do 20. januara), uvodi se i jedna olakšica za igrače: zabranjuje se pravljenje takvog rasporeda po kome bi jedan klub igrao dva meča u razmaku manjem od 48 sati. Baš u takvom, suludom i surovom ritmu, igra se u pomenute praznične dane u Engleskoj. Bar do sada.


Na to se prošle godine žalio i strateg Liverpula, Nemac Jirgen Klop, govreći o "Boksing deju", kako se u Engleskoj naziva dan posle Božića po gregorijanskom kalendaru, kada se otvaraju pokloni iz kutija (engl. "box").

Jirgen Klop / Foto: EPA-EFE/Michael Regan/POOL


- Mi, kada dođu ovi dani, ne možemo da treniramo. Samo gledamo da oporavimo ekipu. Sjajna je tradicija igrati mečeve za Boksing dej, ali je apsolutno nemoguće da normalno igrati 26. pa 28. decembra. Meni je i dalje neverovatno da je to normalna stvar u Engleskoj. Bar jedan dodatni dan odmora trebalo bi uvesti - rekao je tada Klop, a od sledeće zime će biti baš kao što je priželjkivao.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)