JOKIĆ SLAVI: "DŽoker" više ne mora da brine, legendarni "Betmen" koji ga je jurio po hotelskim sobama napustio NBA

Novosti online

08. 11. 2022. u 15:45

NIKOLA Jokić je nastavio da briljira u NBA, a ubuduće će "Džoker" to moći da radi a da ne mora da brine o "Betmenu" koji je umeo da mu zagorča život.

ЈОКИЋ СЛАВИ: Џокер више не мора да брине, легендарни Бетмен који га је јурио по хотелским собама напустио НБА

Foto:FOTO: Printskrin Twitter/@nuggets

Jokić je maltene u svakoj svojoj NBA sezoni bio strah i trepet za suparničke centre, ali jedan je umeo da ga "nasekira". Ne često, ali dovoljno da ga i pošalje prerano kući iz plej-ofa. Prerano, kada se radi o Jokićevim snovima o NBA tituli.

Recimo, u čuvenom "mehuru", koji se iz Kovid-razloga odigrao 2020. u Orlandu, gde su timovi proveli nekoliko sedmica, najpre da bi sezonu priveli kraju, a onda i doigravanjem odlučili o tituli, srpski as je isprva briljirao, što su osetili i Juta i Klipersi u onim čuvenim preokretima Denvera od 1:3 do 4:3 u te dve serije.

Prosečno je Jokić davao 25,5 poena do te finala Zapadne konferencije s Lejkersima, šutirao sa preko 60% uspešnosti iz igre, a onda... 

Onda je naleteo na Hauarda. 

Ne samo da ga je osmostruki NBA Ol-star igrač "spustio na zemlju" (Jokićevi proseci su spali na 21,8 poen po meču, te 53,2% uspešnosti šuta, uz 2,6 izgubljene lopte po utakmici) već je Denver nokautiran sa 4:1, a Dvajt Hauard pritom "jurio po hotelskim sobama" srpskog asa. 


Sam je to rekao posle bravurozne igre u prvoj utakmici tog plej-ofa, kada je rekao:

- Kada god izađem na parket, čim zakoračim, staviću mu do znanja da sam ja tu. Ja. U istom hotelu smo sada, pa ću ga sačekati ispred sobe, da zna do kraja ove serije: tu sam. Baš tu. Potpuno posvećen tebi! - poručio je čuveni centar, koji je te 2020. i postao NBA šampion.

U tri navrata je bio i najbolji defanzivac NBA lige, a nju sada, posle 18 sezona, kao 36-godišnjak koji je sa reprezentacijom SAD osvojio Olimpijsko zlato 2008, napušta.
Karijeru nastavlja na neobičnom mestu, u tajvanskoj ekipi Taojuan Leopards.


Inače, iako je ostvario 4:1 protiv srpskog centra u pomenutom plej-ofu, Nikola Jokić je "Betmenu", kako su ga prozvali pojedini američki novinari (iako se sam Hauard češće nazivao Supermenom) uspeo da uzvrati udarac, pa je do ovog rastanka  dvostruki MVP NBA lige ostvario osam pobeda i pet poraza u direktnim okršajima sa pomenutim američkim asom, koji se u Lejkersima nije ustezao ni od fizičkih okršaja sa naslednicima, poput Entonija Dejvisa:

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Nikola Jokić trenutno prosečno ostvaruje 20,9 poena po NBA meču, uz 10,5 skokova i 9,3 asistencije po odigranoj utakmici. 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Denver će posle pobede na gostovanju San Antoniju (uz Jokićeve bravur na početku četvorodelne turneje), sledeći meč igrati na terenu Indijana Pejsersa (četvrtak, 1), pa u Bostonu protiv Seltiksa (subota, 1), te u Čikagu, protiv bulsa, u ponedeljak od 2.

Kući, u Denver, Nagetsi se vraćaju samo zbog utakmice sa Njujorkom (sledećeg četvrtka, od 4), pa onda slede dva meča u Dalasu protiv Luke Dončića i Maveriksa (subota 19. novembar od 02.30 i dva dana kasnije, u sat vremena ranijem terminu).

NBA liga - tabela

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave