"SUDIJE SU POMOGLE PARTIZANU": Oglasio se ekspert i rešio dilemu

Tanjug

07. 11. 2022. u 13:36

Situacija na utakmici između TSC-a i Partizana kada nije sviran penal za tim iz Bačke Topole posle prekršaja Ljubomira Fejse nad Petrom Ratkovim identična je penalu koji je dosuđen za crno-bele u večitom derbiju nakon duela Aleksandra Kataija i Marka Živkovića, izjavio je nekadašnji sudija Radomira Raka Đurović.

СУДИЈЕ СУ ПОМОГЛЕ ПАРТИЗАНУ: Огласио се експерт и решио дилему

Foto: N. Paraušić

"Sporni detalj" dogodio se u 23. minutu derbija 18. kola Superlige, pri rezultatu 1:0 za TSC. Crno-beli su kasnije preokrenuli i pobedili 3:2.

"Nije mogla da se pronađe sličnija situacija. I na derbiju je igrač kasnio, a ovde je još bilo drastičnije. Jasno je vidljivo da je napadač sklonio loptu i odbrambeni igrač je kasnio delić sekunde, srušio ga. I u derbiju je igrač zakasnio za delić sekunde i udario protivnika po nozi. Ova situacija je analogna onoj iz derbija, klasični primer jedanaesterca. Ima sve elemente za najstrožu kaznu", rekao je Đurović za "Maks bet sport".

Prema njegovim rečima, problem je što se na utakmicama kao što je derbi stvaraju neke vrste kriterijuma za javnost i ti prekršaji trebalo bi kasnije da se prenose i na druge utakmice.

"Posle derbija niko nije imao hrabrosti da izađe i obrazloži takvu situaciju. Svi su se ućutali i prepustili vremenu da se takve situacije rešavaju same po sebe. I onda, kad se desi ovako nešto, to stvara sumnju, neprijatnosti sudijama i navijačima", istakao je Đurović.

On je dodao da kao da postoji strah od upotrebe VAR-a.

"Šta se desilo da se ovo ne signalizira? Šta je sledeće, da uvedemo VAR VAR-u? Ako već imate mogućnost da donesete ispravnu odluku, čemu onda toliki strah? Ne mogu da prihvatim da naše sudije ne vide ovakve situacije, već verujem da nemaju hrabrosti. Bojim se da je VAR kod nas puno više propustio rešavanje složenih situacija, kako bi se preinačila odluka i donela ispravna", istakao je Đurović i kao pozitivan primer naveo odluku VAR-a da "poništi penal" Zvezdi protiv Radničkog u Nišu.

"To je uloga VAR-a. Zašto toga nema i na ostalim utakmicama?", poručio je Đurović.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

TOTIJEVA DEPRESIJA: Umro mi je otac, a onda sam shvatio da me žena vara - to više nisam bio ja