ŽREB ZA LIGU KONFERENCIJA: Partizan saznao rivala, dobro poznato ime dolazi u Humsku

M. B.

07. 11. 2022. u 13:07 >> 13:58

FUDBALERI Partizana dobili su rivala u šesnaestini finala Lige konferencija.

ЖРЕБ ЗА ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Партизан сазнао ривала, добро познато име долази у Хумску

FOTO: Printskrin/UEFA

Dobro poznato ime dolazi na megdan Partizanu. reč je o moldavskom predstavniku Šerifu iz Tiraspolja.

Crno-beli će biti gosti u prvom meču 16. februara, revanš je na programu sedam dana kasnije u Humskoj.

Šerif i Partizan sastali su se u sezoni 2005/05 u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je srpski predstavnika sa dve pobede od po 1:0 izborio prolaz u plej-of, gde je kasnije na penale šokantno izgubio od slovačke Artmedije.

Poslednje gostovanje u Beogradu Moldavci su imali prošle sezone kada su na putu do senzacionalnog plasmana u Ligu šampiona, i kasnije plej-of lige Evrope, eliminisali Crvenu zvezdu - bilo je 1:0 u Moldaviji i 1:1 u našem glavnom gradu.

Od srpskih klubova, igrali su još sa Vojvodinom u sezoni 2013/14 kada su protiv novosadskog tima obezbedili plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Ove sezone su preko još jednog Zvezdinog dželata Pjunika stigli do veoma teške grupe Lige Evrope u kojoj su zauzeli treće mesto iza real Sosijedada i MAnčester junajteda, zahvaljujući dvema pobedama nad Omonijom.

Parovi 1/16 finala Lige konferencija

Karabag - Gent

Trabzon - Bazel
Lacio - Kluž
Bodo/Glimt - Leh Poznanj
Braga - Fjorentina
AEK Larnaka - Dnjipro-1
Šerif - Partizan
Ludogorec - Anderleht

Žreb je počeo predstavljanjem ambasadora finala. To je slavni češki fudbaler Vladimir Šmicer. Inače, finale Lige konferencija će se igrati u Pragu.

 

Utakmice plej-ofa Lige konferencija na programu su 16. i 23. februara naredne godine. Partizan će prvu utakmicu odigrati na strani, a revanš pred svojim navijačima. 

Uoči žreba

Mogao je Partizan pobedom protiv Slovacka da "preskoči" današnji žreb plej-ofa Lige konferencija, a kada u tome nije uspeo, ostalo mu je da se uzda u dobar ishod današnje ceremonije koja počinje u 14 časova u Nionu.

Vicešampion Srbije će se naći u grupi nepovlašćenih timova, što znači da će za protivnika moći da dobije nekog od trećeplasiranih timova iz grupne faze Lige Evrope - Bragu, Lacio, Trabzon, Ludogorec, Karabag, Šerif, AEK Larnaku ili Bodo. Strateg crno-belih Gordan Petrić se uoči utakmice sa TSC osvrnuo i na današnji žreb, pa je u svom stilu predvideo da će njegov tim kroz dvomeč sa Lacijom tražiti prolaz u osminu finala Lige konferencija.

- Lep je grad, dobre pice i špagete. Nije problem ko god da bude, moramo da se takmičimo. Svi su kvalitetni. Poslednji put smo igrali sa Lacijom kad je Vermezović bio trener i dobro smo prošli... I da vidimo ove naše momke tamo. Ne mogu da kažem da li bismo eliminisali AEK iz Larnake sada, ali sigurno da bi bilo drugačije nego tada.

Direktan televizijski prenos žreba realizovaće TV Arena sport na svom Premium 1 kanalu.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)