OVOG ČESTO NEMA NI U LIGI ŠAMPIONA: Fantastičan duel TSC - Partizan, crno-beli trijumfovali na čudesan način (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2022. u 21:23 >> 21:24

PARTIZAN je gubio, pa vodio, onda ispustio prednost, pa ipak (zasluženo) pobedio u fantastičnoj utakmici 18. kola MozzartBet Superlige Srbije u kojoj je gostovao trećeplasiranom TSC-u: Bačka Topola je videla sjajan duel, koji je završen trijumfom crno-belih od 2:3 (1:1), čime se ekipa iz Humske vratila na sedam bodova zaostaka za vodećom Crvenom zvezdom, koja je ranije tokom dana pobedila Mladost sa 2:0.

ОВОГ ЧЕСТО НЕМА НИ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Фантастичан дуел ТСЦ - Партизан, црно-бели тријумфовали на чудесан начин (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Posle uspeha na međunarodnoj sceni, a izboreno evropsko proleće u Ligi konferencija to jeste, crno-beli su u duel sa timom koji je tik iza njih na tabeli ušli taman za toliko ispod nivoa maksimalne koncentracije, da su odmah za to kažnjeni.


Već u drugom minutu odličnu akciju domaćih mogao je Đakovac da iskoristi da, posle dobijanja dugačkog dodavanja, matira golmana Popovića, ali iako je otišao isuviše levo, odlično se snašao: okrenuo se i proigrao Ratkova koji je svojim četvrtim golom u sezoni doneo prednost TSC-u.
 


Delovali su od tog trenutka (prilično dugo) prilično smušeno igrači trenera Gordana Petrića, koji nisu imali odgovor na formaciju i taktiku ekipe iz Bačke Palanke. Jer, ne samo da su izabranici Žarka Lazetića savršeno "pokrivali" sve direktne rivale, već su odličnom kretnjom i velikom borbenošću brzo i preuzimali posed. Delovali su toliko impresivno, da su posle 30 minuta igre imali loptu čak 65% vremena.


Ali, to, samo po sebi, ne donosi dobar rezultat, što im je Partizan dokazao u samoj završnici prvog poluvremena. Igrao se 42. minut kada je dotad izvrsno čuvani Rikardo odlično prihvatio loptu s desnog krila, zagradio se i "odložio" je Bibrasu Nathu a ovaj sjajno odmerenim, lukavim udarcem po zemlji, poravnao rezultat.
 


Petrić je rešio da "promeša karte" tokom velikog predaha, pa je umesto neočekivanog debitanta Ilića ubacio Baždara, a umesto ratobornog povratnika Danila Pantića, kome se nisu sviđale pojedine odluke sudija, uveo u igru Meniga. Ofanzivnija postavka Partizana jeste stvarala veći pritisak na odbranu suparnika, ali i otvarala nešto širi prostor u njegovoj odbrani, pa je šansi bilo na obe strane.


Prvu su iskoristili crno-beli, koji su u 71. minutu preokrenuli kada je Natho izveo korner, a lopta se odbijala u kaznenom prostoru TSC-a sve dok nije stigla pred Saničanina koju ju je "zakucao" u mrežu za 1:2.
 


Međutim, nepunih deset minuta kasnije, Lazetićev "džoker" s klupe, Mirčevski, pobegao je odbrani crno-belih i, savršenu asistenciju Cvetkovića sa desnog krila, pretvorio u izjednačenje.
 


Utakmica je tada počela da biva spektakularna, jer su oba takmaca zaigrala spuštenih gardova, te su posla imala obojica golmana. Jedini je, međutim, kapitulirao odlični Ilić pred mrežom domaćih, i to kada ga je na fenomenalan način u 86. minutu savladao kapiten Partizana, Slobodan Urošević, izuzetnim slobodnim udarcem.
 


U preostalom vremenu i TSC i Partizan su imali nove prilike za pogodak, a to što se mreže više nisu tresle uopšte nije umanjilo utisak da su ljubitelji fudbala mogli da uživaju u izuzetnoj predstavi posle koje je, kako to obično biva, samo jedna strana mogla da bude zadovoljna. A slavili su crno-beli - zasluženo, jer su se izdigli iz sopstvenih problema i nadigrali nadahnutog rivala.

KRAJ! TSC - Partizan 2:3

90' - Igraće se četiri minuta nadonade. Još tri su preostala.

90' - Velika prilika za TSC! Rezervista Vukić je promašio loptu, tj. loše je zahvatio, nakon što ga je Mirčevski proigrao s desne strane napada.

89' - Kakav meč... Fantazija od fudbala u završnici. Menig je odlično šutirao, golman Ilić uspeo da izbaci u korner loptu koja je išla tik ispod prečke!

88' - Andrija Pavlović menja Rikarda u ekipi Partizana. Nedugo zatim, Traore ulazi umesto Natha.

85' - Fantastičan gol Uroševića iz slobodnog udarca, vodi Partizan sa 2:3!

84' - Slobodan udarac za Partizan, sa nešto više od 20 metara, skoro po sredini gola. Dobra prilika za dobrog izvođaača slobodnog udarca, a u Partizanu je Natho najveći majstor za ovakve prekide. Mada je i Urošević tu, jer je pozicija možda bolja za igrača koji radije šutira levicom.

82' - ŠTOPER PARTIZANA U MANIRU RASNIH GOLGETERA: Pogledajte kako je Siniša Saničanin probušio golmana TSC-a (VIDEO)

81' - Desetak minuta posle vođstva Partizana, izvrsna akcija domaćih omogućila je rezervisti Mirčevskom da iz peterca, gde je umakao svom čuvaru, dođe prvi do nisko upućene lopte s desne strane i postigne gol.

80' - Gol! TSC je izjednačio! Rezultat je 2:2.

79' - NAtho dobija žuti karton

77' - PARTIZAN DO VELIKOG PREOKRETA: Pogledajte kako je Siniša Saničanin probušio golmana TSC-a (VIDEO)

76'  - Kuveljić, koji je ostavio solidan utisak, ustupa mesto iskusnom Tomanoviću u ekipi TSC-a.  Milosavljević igra umesto Stojkovića.

72' - Grme sada "grobari" sa tribina stadiona u Bačkoj Topoli, a igrači TSC-a ulaze iz greške u grešku. Nova brzo izgubljena lopta, novi prekršaj nad igračem Partizana, pa novi centaršut Natha, ovog puta s leve strane. Sada je odbrana domaćih intervenisala dobro.

70' - Menja Žarko Lazetić. Mirčevski ulazi u igru umesto Saše Jovanovića.

69' - GOL! Vodi Partizan! Izborio je Partizan korner s leve strane, a posle gužve i "šetnje" lopte kroz kazneni prostor TSC-a, do nje je došao Saničanin koji ju je "zakucao" u mrežu - 1:2!

66' - Velika prilika za TSC! Saša Jovanović se stuštio po levoj strani i probao da desnom nogom, spoljnom ivicom kopačke, postigne lep gol - ali ta atrakcija nije urodila plodom. Pomoćni sudija je pokazao ofsajd, a na ponovljenom TV snimku se činilo da nedozvoljene pozicije nije bilo, pa bi, da je pogotka bilo, VAR morao da odlučuje.

64' - Baždar je šutirao sa 20-ak metara, po zemlji. Lopta je prošla kroz "šumu nogu" - a otišla pokraj dalje stative, u gol-aut.

60' - Rasplamsala se borba. Pršti sve od duela. Sada ovaj meč, zbog obostrane agilnosti, apsolutno opravdava epitet derbija kola.

56' - Antonić, igrač TSC-a, pada u kaznenom prostoru Partizana jer je, iščekujući korner s leve strane, imao sudar glavom sa visoko podignutom rukom jednog od rivala. Sudija se nije oglašavao.

53' - Uzdasi na tribinama u Bačkoj Topoli. S razlogom, odličan volej je izveo Ratkov na desnoj strani napada TSC-a, no izvrsno postavljna odbrana Partizana blokirala je taj atraktivan šut.

50' - Malo je "življa" igra na početku drugog poluvremena nego što je to bilo u većem delu prvog. Borbeniji su i jedni i drugi, a crno-beli pokušavaju da bržim akcijama dođu pred gol rivala. Brže igra i TSC kada dođe do lopte, pa i odbrane imaju više posla.

48' - Posle minut prekida, meč je nastavljen. Vujačić je malo jače u skoku udario strelca jedinog gola za TSC, Ratkova, pa je lopta pripala domaćinima. 

47' - Pripretili su crno-beli centaršutem, posle kog je došlo do prekida meča jer se povredio jedan od igrača TSC-a. 

46' - Počelo je drugo poluvreme.

Menja Gordan Petrić već na poluvremenu utakmice. Mladi Baždar menja Ilića, a Menig će igrati umesto Danila Pantića u ekipi Partizana.

MAJSTORIJA BIBRASA NATHA: Ovako je Izraelac prelepim golom poravnao rezultat u Bačkoj Topoli (VIDEO)

Kraj poluvremena. Nije Partizan blistao, ali je došao do izjednačenja posle bolje igre u završnici ovog, uvodnog dela meča. TSC je ostavio odličan utisak više od pola sata, no potom je prepustio inicijativu crno-belima, koji su to uspeli da krunišu golom za 1:1.

44' - Buni se Danilo Pantić. Dobio je žuti karton, a on smatra da je rivala udario po nozi "u žaru borbe za loptu".

43' - Do desetog gola (na 16. ovosezonskom meču) Natho je došao nakon što je s desne strane Rikardo Gomeš primio loptu, odlično se zagradio i odložio loptu za vezistu Partizana koji je vrlo lukavo, ne toliko jako koliko precizno, plasirao "bubamaru" u donji desni ugao gola domaćih.

42' - Bibras Natho daje gol! Partizan je izjednačio - 1:1!

37' - Prva ozbiljnija situacija pred golom TSC-a, i to u 37. minutu. Natho je dobro "povukao" napad, dodao desno Diabateu, no nedovoljno dobro je šutirao ljubimac "grobara" - koji još uvek čeka na debitantski superligaški gol.

36' - Auh, kakav start Cvetkovića nad Uroševićem. Klizeći start, ali sa visoko podignutom nogom, kojom je kapitena Partizana udario po butini. Nekim čudom - nema žutog kartona. Urošević se pridigao, nastaviće da igra.

33' - Dibate je iznudio prekršaj rivala na oko 25 metara, napadajući po desnom krilu. Natho je potom centrirao dobro, a strelac jedinog gola, Ratkov, glavom sprečio da crno-beli povedu - izbacio je loptu u korner.

30' - Posle 30 minuta igre, statistika kaže: TSC je imao loptu u svom posedu 65% vremena. Ne dešava se ovo često Partizanu.

26' - Crno-beli ne uspevaju sada više ni da zadrže loptu na duže od 30-ak sekundi. Bar u ovih poslednjih 3-4 minuta. TSC, sa druge strane, preti i kratkim dodavanjima kroz sredinu, i pokušajima centaršuteva. Za sada bolji utisak ostavlja domaćin od gosta. Uz pomenuto vođstvo.

22' - Partizan još uvek ne uspeva da proigra na pravi način ni Rikarda Gomeša, a ni Diabatea koji je u minulim utakmicama briljirao na desnokrilnoj poziciji. Trener TSC-a Žarko Lazetić pripremio je za njih plan koji, do ovog trenutka, besprekorno funkcioniše.

18' - TSC strpljivom igrom kontroliše zbivanja na terenu. Kada ima loptu, ne srlja već vrlo polako i pažljivo gradi svoje akcije, a kada Partizan napada, odbrana domaćih ne paniči. Na sve to, ekipa iz Bačke Palanke uspeva da zaustavi i duga dodavanja rivala, i ona kraća, kada se lopta već približi kaznenom prostoru. Impresivno deluje igra trećeplasirane ekipe na tabeli MozzartBet Superlige.

12' - TSC se malo oslobodio pritiska crno-belih, koji nije urodio plodom. I dalje Partizan ima veći posed lopte, ali zasad bez šanse za izjednačenje. Dobro je i psotavljena, a još bolje i reaguje odbrana domaćih na sve pokušaje gostiju iz Beograda.

9' - ŠOK ZA PARTIZAN: Ovako je TSC ekspresno poveo u derbiju Superlige Srbije

5' - Partizan pokušava da što pre uzvrati udarac. Prednjači u naletima Danilo Pantić, a i s njim na levoj strani Urošević. Ipak, bedem TSC-a zasad sve te pokušaje zaustavlja.

3' - Sjajna "dubinska" lopta omogućila je Đakovcu da izbije pred golmana Partizana, Popovića, ali je otišao isuviše u levo. Onda se, pribrano, okrenuo u blizini ugla peterca, video da prilazi i Ratkov, te ga proigrao, a ovaj preciznim udarcem doneo 1:0 ekipi iz Bačke Palanke.

2' - GOLTSC vodi od drugog minuta!

1' - Utakmica je počela!

18.45 - Trener crno-belih, Gordan Petrić, rešio je da u startnu postavu uvrsti mladog defanzivca, Mihajla Ilića, a u "početnih 11" našao se i Danilo Pantić.

18.44 Evo i sastava:

TSC: Ilić, Stoković, Jovanović, Antonić, Stojić, Kuveljić, Cvetković, Petrović, Ilić, Đakovac, Ratkov

Partizan: Popović, Urošević, Saničanin, Ilić, Živković, Vujačić, Fejsa, Pantić, Natho, Diabate, Rikardo Gomeš

Uoči meča

Gordan Petrić, trener Partizana, dan pred meč je ovako govorio o ovom duelu:

- Sam ambijent na stadionu je evropski. TSC nije izgubio prethodnih 12 utakmica. Moraćemo dobro da se namučimo, da uradimo par domaćih zadataka. Potrošili smo dosta energije u prethodne dve-tri nedelje i to se vidi po igračima. Na stručnom štabu je da sastavi najbolji tim, koji će sutra izaći na teren i uzeti bodove, istakao je Petrić.

Dodao je da ga ne brinu prethodni dueli TSC-a i Partizana.

- Ne brine me što nam je TSC u prošloj utakmici uzeo bodove. Igrači su van tog filma. Vrlo je bitno da mi danas na treningu sagledamo sa kojim timom raspolažemo. Filipović i Belić neće igrati. Moramo da napravimo neke rokade. Sa kakvom god postavom da igra TSC, njih će na terenu biti 11 isto koliko i nas. Ne vidim gde mogu da nas iznenade, zaključio je trener Partizana.

Upitan je i koga bi želeo da izvuče u Evropi.

- Voleo bih da izvučemo Lacio jer je lep grad, a dobre su i pice i špagete. Svi protivnici su kvalitetni. Voleo bih Lacio, rekao je Gordan Petrić i nasmejao sve prisutne.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!