NOVAK OVO NIJE ZASLUŽIO! Đoković u Parizu doživeo usred finala scenu kojoj se nije nadao

Novosti online

06. 11. 2022. u 16:17

NOVAK Đoković i Holger Rune su se sastali u finalu mastersa u Parizu, a tom prilikom je najbolji srpski teniser svih vremena doživeo nešto što i nije očekivao.

НОВАК ОВО НИЈЕ ЗАСЛУЖИО! Ђоковић у Паризу доживео усред финала сцену којој се није надао

FOTO: AP

Novak Đoković je, podsetimo, šestostruki prvak ovog ATP nadmetanja u francuskoj prestonici. Onim poznatijim pariskim turnirom, na šljaci, "vlada" Rafael Nadal, ali Nole je "gazda" ovog takmičenja na kome je, već odavno, rado viđen gost. Uostalom, šampion je bez premca, pa i ne čudi što je navikao na apluze pariske publike, za koju je i rekao da mu izuzetno prija.

Međutim, u finalu mastersa u Parizu 2022. desilo se nešto suprotno njegovim nadanjima.

Isprva je sve delovalo idilično:

Novak Đoković je prvi set dobio za 36 minuta, a za to vreme je osvojio deset direktnih poena (jedan više od Danca), a imao svega pet neiznuđenih grešaka (naspram 12 Runeovih).

Nole je dobio čak 21 poen na svoje servise, a bilo ih je 26 ukupno, dok je Rune to uspeo samo u 13 situacija, od ukupno 22. Uživao je Srbin na terenu, a kako i ne bi - kada je u skoro svemu nadvisio mladog suparnika.


Đoković je dominirao sa osnovne linije (13:7 u tako osvojenim poenima), dok je na mreži bio nešto bolji njegov rival (9:5). Ipak, kako je Rune osvojio samo 18 poena, Nole 30, i ne čudi kome je pripala prva deonica, tim pre što je Đoković briljirao na drugi servis rivala: osvojio je u tim situacijama čak 62% odigranih poena, dok je, poređenja radi, na svoj drugi servis osvojio čak 70% poena.

I, kada je počeo drugi set, činilo se da će se sa dominacijom nastaviti.

Đoković je u prvom gemu, na servise danskog tenisera, došao do tri uzastopne brejk lopte. Semafor je pokazivao 0:40, Rune se spremao da servira, a onda... 

Onda je publika "kompletno" prešla na stranu Danca. Kako bi on koji poen osvojio, tako bi ona sve radosnije to slavila, da bi se euforično ponašala kada je izjednačio. O potpunoj promeni "slike gledališta" kada je Holeger Rune poveo najbolje svedoči činjenica da su stotine Parižana tada ustale sa svojih stolica, slavile na sav glas, neki od njih stvarno i urlajući.

Gotovo cela hala je počela da gromoglasno navija za danskog tenisera, koji je na krilima takve podrške, potpuno neočekivane za Noleta, em spasao "svoj" gem, em odmah napravio brejk.

Prenos finala Novak Đoković - Holger Rune možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

Bonus sadržaj


Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

 

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024