ŠOK U PARIZU: Novak Đoković poražen u dramatičnom finalu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

06. 11. 2022. u 17:46 >> 18:18

NOVAK Đoković je poražen u finalu ATP mastersa u Parizu od Holgera Runea nakon velike drame u trećem setu, rezultat je bio 2:1 za Danca.

ШОК У ПАРИЗУ: Новак Ђоковић поражен у драматичном финалу

FOTO: Tanjug/AP

Navijači su imali priliku da vide neverovatan tenis na obe strane. Prvi set rutinski je dobio Novak Đoković, dok je drugi pripao Runeu, a i treći je Danac dobio, nakon velike drame.

Prvi set počeo je silovito Novak Đoković, imao je kontrolu igre, a mladi Danac nije bio kadar da odgovori na njegove snažne udarce.

Obojica su uvodne gemove na servis dobili, tako je bilo sve do četvrtog gema kada je Holgera Runea izdao u potpunosti servis. Dao je Novaku dve brejk lopte, a potom napravio duplu servis grešku za 3:1.

U narednom gemu sa velikom je lakoćom Đoković potvrdio brejk. Do kraja seta Novak Đoković je iskusno čuvao stečeni brejk i set na kraju dobio rezultatom 6:3.

Odmah na startu drugog seta velika borba. Usledila je drama u kojoj je Novak imao tri brejk lopti, spasao ih je rune, a nakon devet minuta uspeo je da ga dobije Danac.

Već u narednom gemu uspeo je Danac da dođe do brejka. Pri rezultatu 30:30 usledile su dve neverovatne greške srpskog tenisera, koji je loptice poslao u aut, a Dancu podario brejk.

U narednom je usledila još jednom velika borba, ali je Danac potvrdio brejk i došao do 3:0 u drugom setu.

Čuvao je Danac sve do kraja seta prednost, u sedmom gemu prikazali su fantastičnu igru, obojica su vraćali neverovatne lopte, ali je na kraju sreća bila saveznik Runea. Novak je servirao za ostanak u drugom setu.

FOTO: Tanjug/AP

Samo je uspeo da produži Srbin drugi set, a na kraju ga je dobio Rune rezultatom 6:3.

Kao i u polufinalu viđena je preslikana igra, samo umesto Cicipasa na terenu su bili Novak i Rune. U trećem setu počelo je dramom, obojica su sigurno na svoj servis otvorili set, a tek u četvrtom gemu uspeo je Đoković da dođe do tri brejk lopte i napravi brejk.

Istezao se između poena Đoković, a potom je zatražio i lekarsku pomoć, dobio je masažu na klupi, a Holger Rune je uspeo da vrati brejk. U nastavku se igralo gem za gem, obojica su sjajnim servisima čuvali svoj gem.

Napravio je Holger Rune brejk i došao je do 6:5 u odlučujućem setu. Velika borba viđena je u 12. gemu, igralo se sa dosta dugih poena, pet puta imao je Đoković priliku za brejk, a nakon šesnaestominutnog gema slavio je Rune.

Na ovaj način je Holger Rune proslavio trofej u finalu mastersa u Parizu:

Dok ovde možete da pogledate fotografije sa meča Novak Đoković  - Holger Rune:

Kako je tekao meč pročitajte u nastavku:

NOVAK ĐOKOVIĆ - HOLGER RUNE 6:3, 3:6, 5:7

TREĆI SET 5:7

5:7 -  Nestvarno, u trenucima kada se meč lomio Đoković je vzao dva neverovatna poena. Brejk lopta za Novaka Đokovića nakon sjajnog izlaska na mrežu. Još jednom je uspeo da se odbrani Rune. Pogodio je šest prvih servisa u gemu do sada. Tek je sada došao do drugog, a potom u mrežu šalje lopticu Danac, nova brejk lopta za Đokovića. Ne koristi je Srbin, dobio je i treću priliku Nole, a i nju nije iskoristio. Skraćenu loptu poslao je u mrežu. Četiri puta spasava Rune do sada brejk loptu, zaista nestvaran tenis u Parizu gledamo. Kakva razmena, Đoković je stigao lob, uzvratio skraćenom lopticom, stigao paralelu na mrežu, zaista neverovatno, nova brejk prilika nakon 26 udaraca. Ponovo ne koristi Đoković priliku. Gem traje u ovom trenutku već 15 minuta, a Rune sada ima meč loptu, ali duplom servis greškom vraća Đokovića u život. Sreća je pogledala Srbina, koji ponovo ima brejk loptu, šestu, pogodio je Rune mrežu. Novo izjednačenje, a potom i meč lopta za Runea! Koristi je ovog puta!

5:6 - Brz tempo i snažni servisi dali su Đokoviću priliku da upiše dva uvodna poena, u trećem Rune je bio spreman za njegov snažan servis. Danac je potom sjajno odreagovao na skraćenu i lob lopticu Srbina i došao do 30:30. U narednom poenu imao je Rune i Brejk loptu koju je iskoristio.

5:5 - Odlično je servirao Rune u presudnom gemu. Nije uspeo Đoković da ga ugrozi. Igraće se na razliku.

5:4 - Uspeo je još jednom Đoković da upiše gem na svoj konto, pritisak je prebacio na mladog Runea, koji će sada servirati za ostanak u meču.

FOTO: Tanjug/AP

4:4 - Dve gem lopte imao je Rune, a onda je Novak Đoković pokazao zbog čega je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Danac je njegov potez ispratio aplauzom. Naterao je Srbin potom rivala i na grešku - Izjednačenje. Odlučio je da nakon nekoliko poena izađe sa osnovne linije Rune i poentirao je, prednost. Još jednom uspeva Novak da se odbrani od naleta rivala, ali je na kraju upisao gem Rune.

PROČITAJTE JOŠ: NE, NE, NE... Novak Đoković doživeo veliki peh tokom finala mastersa u Parizu, stručni štab gledao zabrinuto šta se dešava

4:3 - Nastavio je Đoković po oprobanom receptu. Jaki servisi i volej udarci, te je došao do dve gem lopte. Nije Srbin iskorisito prvu gem loptu, pogrešio je skraćenom loptom, ali jeste drugu.

FOTO: Tanjug/AP

3:3  - Pogrešio je na 15:0 Rune, potom odličnim servisom došao do 30:15, a nakon toga još jednom greši Danac, izbacio je loptu prilikom loba daleko u aut. Ipak, Rune dolazi do gema.

3:2 - Imao je Novak Đoković dva zicera na svoj servis, poklonio je poene rivalu, loše je gradio napade Srbin, tako je Rune dobio brejk loptu. Vratio je Danac brejk!

3:1 - Tera Novak na grešku rivala. Sjajnim promenama ritma došao je do 0:30.  Rune potom šalje sa osnovne linije u aut, ni čelendž mu nije pomogao. Tri brejk lopti imao je Đoković. Spasao je sjajnim servisom Danac prvu, ne i drugu - Brejk!

FOTO: Tanjug/AP

2:1 - Gotovo preslikanu igru gledamo iz duela protiv Cicipasa. Đoković snažno servira i čuva svoj servis, a isto radi i rival. Tri gem lopte za Đokovića u trećem gemu trećeg seta. Promenio je ritam Novak i bekhendom završio gem.

1:1 - Nestvaran tenis. Uspeo je Đokvoić na 15:15 da vrati servis, a potom i dijagonalu, ali je usledio smeč sa mreže Runea, za koji Novak nije imao rešenja. Slično rešenje Rune je imao i u narednom poenu, izjednačenje u gemovima.

1:0 - Na startu trećeg seta Đoković više koristi servis voleje, a to mu je donelo dve gem lopte. Iskoristio je Srbin prvu, naterao je rivala na grešku, a Danac je poslao lopticu u mrežu.

DRUGI SET 3:6

3:6 - Kada je trebalo najviše, Rune je bio pravi. Došao je do tri set lopte, iskoristio je prvu.

FOTO: Tanjug/AP

3:5 - Dobro je sada Đoković počeo servis. Izlaskom na mrežu upisao je poen, a potom snažnim as udarcem došao je do 30:0. Naposletku je došao do tri gem lopte. Novi gem za Đokovića, a sada je pritisak na Runeu koji servira za izjednačenje u setovima.

5:2 - Konačno je Rune upao u probleme sa servisima. Ipak, uspeo je fantastičnom dijagonalom nakon drugog servisa da upiše poen za 30:30. Nestvarno, uspeo je Rune da vrati skraćenu loptu, a Novak potom dijagonalu po mreži, a na kraju Danac uspeva da dođe do neverovatnog poena. Na kraju je greškom Novaka na mreži Rune upisao i ovaj gem. Serviraće Srbin za ostanak u gemu.

2:4 - Tri vezane gem lopte dobio je Đoković. Ponovo dobro igra Srbin na servis, što raduje. Rune šalje loptu u aut za 4:2.

FOTO: Tanjug/AP

1:4 - Sa dosta više energije igra sada Rune, dobija lako još jedan gem na svoj servis, a treba istaći da odlično koristi i skraćene lopte za koje za sada Novak nema rešenja.

PROČITAJTE JOŠ: NOVAK OVO NIJE ZASLUŽIO! Đoković u Parizu doživeo usred finala scenu kojoj se nije nadao

1:3 - Konačno se probudio Đoković, prodario je servis i nakon duple greške na startu gema, vezao je četiri poena.

0:3 - Pokušao je da nadmudri Rune Đokovića na 40:30, a nije uspeo, Đoković je sjajno izašao na mrežu, došao je do izjednačenja. Usledio je nakon toga prvi as na meču danskog tenisera, a potom i potvrda gema.

0:2- Došao je do 30:15 rune, usledio je fantastičan servis Đokovića, a potom i greška na mreži. Prva brejk lopta za Runea. Poslao je loptu u aut Đoković, gem za Danca.

FOTO: EPA

0:1  - Ponovo Rune šalje lopticu u aut, ni ovoga puta nije bio u pravu traživši čelendž. Tri brejk lopte ima Đoković.  Sve tri je uspeo da spasi Rune. Usledila je na prednost Runea velika razmena, koju je tvinerom (udarcem između nogu) završio Rune, a to nije poremetilo Đokovića, koji je još jednom izjednačio.

PRVI SET 6:3

6:3 - Kada je najveći pritisak, tada Novak igra najbolje. Počistio je liniju neverovatnim potezom i došao do 30:0, pre toga je takođe pogodio liniju, a nemoćni Rune tražio je čelendž, nije bio u pravu. Izvukao je i potom Đoković fantastičan poen sa mreže za tri set lopte. Koristi prvu!

5:3 - Napao je Đoković rivala, uspeo da dođe do 40:30, ali je potom poslao oštru loptu u aut. Novak servira za prvi set.

FOTO: Tanjug/AP

5:2 Izvanrednim servisima ostavljao je Đoković bez rešenja Runea, koji je na 30:0, zakucao lopticu u mrežu, te  Đokoviću dao tri gem lopte. Prvu je iskoristio Srbin i to greškom rivala. Danac u narednom servira za ostanak u setu.

4:2 - Rune je uspeo da se pribere i odgovori Novaku. Dobio je svoj gem dobrim servisima.

FOTO: Tanjug/AP

4:1 - Frustrirano je na servis Đokovića izgledao Rune, potražio je i čelendž bio je daleko od toga da bude u pravu, a Novak dolazi lako do novog gema, potvrdivši brejk.

3:1 - Ne ide Runeu servis u četvrtom gemu, dozvolio je Đokoviću dve brejk lopte, a onda ga duplom greškom počastio novim gemom.

FOTO: Tanjug/AP

2:1 - Odlično je odgovorio Đoković na svoj servis. Snažnim servisima pokazao je rivalu da mu neće biti lako.

1:1 - Napao je rivala Đoković, ali je pri 40:30, uz promašeni servis, Holger Rune izlaskom na mrežu dobio priliku da sa mreže smečuje i zabeleži prvi gem na svoj konto.

1:0 - Prvi je na servisu Novak Đoković, iako prvi put na turnir unije dobio bacanje novčića, rival mu je dozvolio da prvi servira. Au, silovit start Đokovića. Tri gem lopte dobio je Đoković, a do njih je došao za manje od minuta. Ipak, prvu nije iskoristio, nije dovoljno brzo došao do mreže, poslao je loptu u aut. Nije Srbin iskoristio ni drugu gem loptu. Došao je Rune do izjednačenja, duplom servis greškom Novaka. Usledio je odličan volej srpskog tenisera, za novu prednost.

15.04 Novak Đoković je i danas na teren izašao uz taktove Karmina Burane. Uz ovacije prisutnih navijača.

UOČI MEČA

Novak Đoković i devetnaestogodišnji Holger Rune jedini meč do sada odigrali su na Ju-Es openu 2021. godine, a slavio je Srbin.

Osmi put Novak Đoković igraće finale prestižnog pariskog mastersa, a prethodna šest puta osvajao je titulu.

Đoković je sinoć posle velike u polufinalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa 6:2, 3:6, 7:6 (7:4), dok je Rune iznenadio Kanađanina Feliksa-Ože Alijasima 6:4, 6:2 i prvi put u karijeri plasirao se u finale Mastersa.

U susret finalu Holger Rune je podelio fotografiju sa Novakom Đokovićem iz mladosti, što najbolje svedoči o njihovom prijateljstvu, a pred sam meč Novak Đoković je najavio da prijateljstvo ostaje van terena, a da na terenu Danac može da očekuje veliku borbu.

Uprkos tome što je Đoković ušao u 36. godinu života, igra u Parizu tenis svog života, a mnogo mlađim igračima od sebe do finala zadavao je velike glavobolje.

Podsetimo, Srbin brani titulu. Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5,4 miliona evra.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)