MLADOST POKAZALA ZUBE ŠAMPIONU: Zvezda s igračem više teškom mukom do +10 u odnosu na Partizan

Novosti online

06. 11. 2022. u 17:24

FUBALERI Crvene zvezde danas su sklopu 18. kola MozzartBet Superlige Srbije dočekali na stadionu "Rajko Mitić" Mladost iz Lučana. Izabranici Miloša Milojevića nisu briljirali, ali su na kraju rezultatom 2:0 odneli tri boda sa najvećeg srpskog stadiona.

МЛАДОСТ ПОКАЗАЛА ЗУБЕ ШАМПИОНУ: Звезда с играчем више тешком муком до +10 у односу на Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Izabranici Miloša Milojevića silovto su ušli u meč uprkos gustoj magli koja se nadvila nad najvećim srpskim stadionom i  koja je pravila velike probleme smanjujući opštu vidljivost na terenu. 

Bukari je prvo propustio lepu šansu već u drugom minutu, a potom je i zatresao mrežu Samčovića, ali je glavni arbitar poništio gol zbog ofsajda.

Usledila je prilika Pešića, da bi zatim Aleksandar Katai krunisao veliku inicijativu šampiona.  Zvezdin "magiko" se praktično ušetao u gol rivala nakon što mu je Aleksandar Pešić odlično asistirao. 

FOTO: M. Vukadinović

U nastavku je opao početni tempo koji je Zvezda nametnula od prvog sudijskog zvižduka. 

Tim iz Ljutice Bogdana držao je posed, ali nije stvarao konkretnije šanse.

Najbolju su propustili upravo gosti, kada su iskusni Mirić, pa potom i Bojović pretili Borjanu iz izglednih pozicija, ali je blok Zvezde odradio sjajna posao.

Mladost je "pokazala zube" šampionu, ali je na samom startu drugog poluvremena Milošević neoprezno startovao i pokosio Kangu, nakon čega mu je Momčilo Marković pokazao crveni karton. 

Ovaj trenutak dekoncentracije bio je ujedno i trenutak kada su gosti potpisali kapitulaciju ispostaviće se, ali su i sa igračem manje u potpunosti parirali ekipi koja je u ovaj meč ušla sa oreolom velikog favorita.  

Zvezda je bila bezopasna u nastavku, ali je momenat inspiracije i bomba Mirka Ivanića sa distance iz 77. minuta odvela tim iz Ljutice Bogdana na +10 u odnosu na Partizan i slomila otpor gostiju na današnjem meču.

DRUGO POLUVREME Crvena zvezda - Mladost 2:0

88. minut - Velika Šansa za Mirića! Umalo da Mladost izjednači. Sam je izašao pred borjana, ali situaciju 1 na 1 ne reševa i šalje loptu pored gola Borjana. 

77. minut - 2:0 za Zvezdu! Mirko Ivanić lepoticom sa 20 metara overava pobedu. Precizno, snažno i od stativu lopta u mreži Samčovića.

71. minut - Baš se muči Zvezda sa igračem više. Potpuno je opao tempo, šampion bezopasan od kada ima brojčanu nadmoć na terenu. 

67. minut - Milojević odlučuje da odmori Osmana Bukarija pred zgusnut raspored. Mirko Ivanić je u igri. 

60. minut - Kingsi Kangva je probao sa distance, ali jako neprecizan udarac još jednom. Nije u svom prepoznatljivom ritmu danas Kangva. 

54. minut - Katai postiže gol! Ipak Momčilo Marković pokazuje da je Pešić prethodno napravio prekršaj u napadu. Ostaje 1:0 za crveno-bele. 

50. minut - Crveni za Mladost! Oštar start Ivana Miloševića koji je pokosio Kangu i zasluženo mora ranije na tuširanje. Ovo će potpuno promeniti tok meča.

47. minut - Kingsi Kangva je oprobao udarac sa 16 metara, ali izuzetno loš udarac je uputio vezista. Lopta odlazi daleko od gola Mladosti. 

46. minut - Utakmica se nastavlja, treneri izlaze sa istim sastavim i u drugo poluvreme. Zvezda izvodi početni udarac nakon povratka sa odmora. 

PRVO POLUVREME: Crvena zvezda - Mladost 1:0

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Zvezda je odlično otvorila meč, ali su potom izabranici Miloša Milojevića bili neprepoznatljivi. Otvoren meč, sjajan ritam, Mladost je lako mogla do izjednačenja koje ne bi bilo nezasluženo. Momci iz Lučana gube, ali su "pokazali zube" šampionu Srbije.

43. minut - Umalo da Mladost izjednači! Najveća šansa meča nakon gola, zicer za goste sada. Bojović je iz voleja šutirao, ali lopta nakon razornog udarca odlazi preko gola Borjana. Zvezda neprepoznatljiva nakon početnog vođstva. 

33. minut - Au kakva je ovo prilika bila za Mladost. Prvo Bojović, pa Mirić sa nekih 10 metara pokušavaju, ali požrtvovan blok Zvezde radi sjajan posao.

31. minut - Odličan sentaršut Iraklija Azarova, Pešić se dobro pozicionirao, ali lopta odlazi pored gola nakon njegovog udarca glavom.

26. minut - Nova pretnja gostiju. Redžis Baha šutira na gol Borjana sa nekih 30 metara, ali golman Zvezde sigurno hvata loptu u naručje. 

21. minut - Katai je sada bio u izglednoj poziciji, nakon što mu je Pešić sjajno odložio loptu, sjajno kombinuju njih dvojica danas. Šutirao je strelac prvog gola, ali odličan blok odbrane Mladosti ga sprečava da stigne i do drugog pogotka. 

20. minut - Umirila je Zvezda tempo nakon početne ofanzive. Drže posed izabranici Miloša Milojevića i čekaju novu pukotinu u odbrani rivala. 

13. minut - Gol, gol, gol! Aleksandar Katai trese mrežu Mladosti, pre toga je Bukari pogodio stativu, a u nastavku akcije Pešić šalje sjajnu loptu kada Zvezdinom "magiku" koji rutinski savladava Samčovića. 

ZVEZDIN POČETAK IZ SNOVA: Aleksandar Katai je ovako postigao prvi gol protiv Mladosti (VIDEO)

12. minut - Gosti prvi prete. Mirić je probio po levom boku Zvezde, mladi Jojić prihvata loptu, šutira pored Dragovića, ali i pored gola Milana Borjana.

9. minut - Agilan početak tima iz Ljutice Bogdana. Sada je Pešić pokušao glavom, ali neprecizan udarac golgetera Zvezde. 

5. minut - Bukari trese mrežu! Ipak glavni arbitar pokazuje da se krilo Zvezde aktiviralo iz ofsajda. Ostaje 0:0.

2. minut - Bukari je pokušao sa nekih osam metara, ali odlična reakcija Samčovića. 

Pred početak meča Srnić, Milunović i Borjan dobili su uramljene dresove od kluba zbog jubilarnog broja mečeva u crveno-belom dresu. Trenutno je vidljivost jako loša, jedva da se vide mreže u Beogradu. Gusta magla pravi ogromne probleme. 

15.25 - Na stadionu je trenutno oko 2.000 - 3.000 gledalaca.

Crvena zvezda - Mladost

Sudije: Momčilo Marković (glavni), Nenad Radoičić i Novak Novaković (pomoćni), Đorđe Maksimović I Milovan Ristić (VAR).

CRVENA ZVEZDA (4-4-1-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Azarov - Kangva, Srnić - Bukari, Kanga, Katai - Pešić.

MLADOST LUČANI (4-1-4-1): Samčović - Ćirković, Milošević, Leković , Baha - Vesnić - Ješić, Jojić, Mirić, Radivojević - Bojović.

UOČI MEČA

Završio se san o proleću Evropi, a isto tako se završila i ovogodišnja odiseja "crveno-belih" u takmičenjima na starom kontinentu. Fudbaleri Crvene zvezde su doživeli poraz od Monaka u šestom, poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope od Monaka sa 4:1, čime su se od proleća pretplatili samo na igranje u domaćim takmičenjima. Gol nade za Zvezdu je bio delo Gelora Kange, dok je na drugoj strani Kevin Voland postigao het-trik uz autogol Milana Rodića.

Tim Miloša Milojevića se nalazi na liderskoj poziciji u Super ligi Srbije i posle 16 odigranih utakmica "crveno-beli" su osvojili 44 boda, uz gol razliku 44:6. Domaćin ima niz od sedam prvenstvenih pobeda, a poslednji trijumf bio je protiv Kolubare u Lazarevcu rezultatom 0:2, kada su pogađali Aleksandar Pešić i Kalifa Kulibali.

FOTO: FK Crvena zvezda

Što se tiče gostiju, Mladost je odigrala utakmicu više u odnosu na Zvezdu i osvojila 15 bodova uz gol razliku 24:35, i zauzima 12. poziciju na tabeli nacionalnog šampionata. U prethodnoj utakmici, Lučanci su odigrali bez golova na domaćem terenu protiv kragujevačkog Radničkog.

Crvena zvezda je protiv Mladosti do sada odigrala 36 utakmica u svim takmičenjima. Klub iz Ljutice Bogdana je uspeo da pobedi na 29 susreta, pet puta je bilo nerešeno, dok je Mladost slavila u dva navrata, uz gol razliku u korist Zvezde 86:28.

Ukoliko bi Mladost napravila podvig u prestonici danas, bio bi to kiks kakav Zvezda nije još doživela u 21. veku.

Zanimljiv podatak je da dd 2000. godine pa do dan danas, "crveno-beli" su igrali 27 mečeva protiv rivala iz Lučana i na svakom susretu ostali neporaženi. Zvezda je slavila na 22 susreta, dok je u pet navrata utakmica završena bez pobednika, a gol razlika iznosi 62:22.

Poslednji duel između Crvene zvezde i Mladosti odigran je 24. jula 2022. godine kada su fudbaleri sa stadiona "Rajko Mitić" slavili u Lučanima rezultatom 1:2. Strelci za tim iz Ljutice Bogdana na tom meču bili su Milan Pavkov i Stefan Mitrović.

Foto: FK Crvena zvezda

Aktuelni šampion je prilično razočarao svoje navijače porazom od Monaka i propuštenom šansom za nastavak evropske priča. Fudbalerima Miloša Milojevića samo pobeda može da zaleči rane. 

REČ TRENERA

Tim uz Ljutice Bogdana danas od 15.30 časova dočekuju Mladost iz Lučana, a strateg crveno-belih uveren je da će uz pomoć "delija" vratiti svoj tim na pobednički kolos

- U mislima nam je samo taj meč protiv Mladosti, jer je to prvi sledeći. O ostalim utakmicama ćemo razgovarati kad prođe ova koja je pred nama. Uželeli smo se domaćeg terena i nadam se da će nam to biti prednost, pored navijača, koji će dati momcima potrebnu dozu energije, nakon psihološkog pada posle Monaka. Dobro je opet igrati kod kuće - izjavio je trener "crveno-belih".

FOTO: M. Vukadinović

Dodao je da njegova ekipa igra sutra sa iskusnim protivnikom.

- Imaju najboljeg strelca lige i znaju kako da igraju superligaški fudbal. Imaju i dva, mlada i atraktivna igrača, koji imaju energije. Odani su svom sistemu koji igraju već godinama, jedan na jedan, plus jedan u defanzivi. To je nešto što njih krasi. Dobri su na prekidima, kako ofanzivnim, tako i defanzivnim. Međutim, do nas je. Ako mi budemo bili pravi i ako momci budu motivisani, mislim da se mi pitamo, što se tiče rezultata - zaključio je Milojević.

Crvena zvezda je trenutno prva na tabeli SLS sa 44 osvojena boda, dok je Mladost na 12. poziciji sa 15 osvojenih bodova.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a