TAKO I SA TRABZONOM: Pešić nosi Zvezdu u prvenstvu, čeka se gol u Ligi Evrope

Đ. S.

25. 10. 2022. u 10:45

GOLOVI za pobedu protiv Napretka, Novog Pazara, izboren penal u Kragujevcu, pogodak za vođstvo protiv Vojvodine, a onda i trzaj glavom za trijumf u Nišu (2:1). Repertoar ključnih poteza Aleksandra Pešića za Crvenu zvezdu, svakim kolom postaje sve duži. Popularni Šilja nije posustao ni na "Čairu" gde je golman domaćih Dragan Rosić činio čuda, činilo se, dovoljno za bod.

ТАКО И СА ТРАБЗОНОМ: Пешић носи Звезду у првенству, чека се гол у Лиги Европе

FOTO: FK Crvena zvezda

Ali, Pešić je ponovo uspeo da se izmigolji odbrani Radničkog, bude na pravom mestu, baš kao i nekih 25 minuta ranije, kada je doveo Zvezdu u vođstvo i pogodio za sva tri boda u svom rodnom gradu, protiv tima u kojem je napravio prve seniorske korake.

- Napadaču je svaki pogodak drag, ali mislim da je ipak drugi malo draži. Volim Niš, to je moj grad. Tamo sam često. Jeste meni drago što je pobedila moja ekipa, ali baš u mom gradu... I sreća i tuga sa jedne strane - istakao je Šilja. - Inače, trebalo je ranije da rešimo pitanje pobednika, ali moram da pohvalim golmana Radničkog Rosića, branio je stvarno fenomenalno.

Posle efikasnih partija u domaćem takmičenju, sasvim logično je što se od snalažljivog centarfora očekuje da pogodi i u Ligi Evrope. Meč sa Trabzonom (četvrtak, 21.00) na stadionu "Rajko Mitić" je idealna prilika da se upiše u listu strelaca i na tom frontu. Zvezdi je taj meč od krucijalnog značaja kada je u pitanju prolazak grupe u narednu fazu ili eventualni silazak u Ligu konferencija.

Naravno, učinak Pešića ne bi trebalo gledati samo kroz prizmu golova, najbolje je to pokazao protiv Ferencvaroša kada je asistirao mladom Mitroviću i izgarao u polju. Opet, od špica se uvek očekuje da rešeta, naročito kada igra u crveno-belom dresu. Turski prvak je sledeća meta Pešića, a ukoliko nišan bude podešen kao na superligaškim terenima, Zvezda će svakako biti bliža pobedi.

Nikolić stigao na "Marakanu"

CRVENA zvezda je potvrdila da će Lazar Nikolić (23) pojačati redove šampiona i osnažiti konkurenciju na poziciji desnog beka. Nikolić je stavio paraf na trogodišnji ugovor u petak, a juče je saradnja objavljena, dan nakon što je lansirao projektil u mrežu Partizana i sa Javorom izborio remi (3:3).

- Ostvario mi se dečački san dolaskom u Crvenu zvezdu. O tome sam maštao i na tome sam radio čitavu karijeru. Ono što je interesantno je da nosim nadimak po nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde Dušanu Basti, a ujedno i pokrivamo istu poziciju - istakao je Nikolić.

BONUS VIDEO: KAKVA DRAMA U NIŠU: Aleksandar Pešić u 97. minutu doneo veliki trijumf Zvezdi protiv Radničkog

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)