DODELJENA ZLATNA LOPTA: Svet je dobio svog fudbalskog kralja

Novosti online

17. 10. 2022. u 21:59

SVET je dobio svog novog planetarnog fudbalskog kralja.

ДОДЕЉЕНА ЗЛАТНА ЛОПТА: Свет је добио свог фудбалског краља

FOTO: EPA

Francuski fudbaler Karima Benzema zvanično je osvojio "Zlatnu loptu" koju ugledni list Frans fudbal dodeljuje najboljem igraču sveta.

Zvezda kraljevskog tima ima iza sebe fantastičnu sezonu, te je očekivano i zasluženo Francuz poneo laskavo priznanje. 

Na spektakularnoj svečanosti u Parizu napadaču Real Madrida uručeno je priznanje koje je zaslužio osvajanjem Lige šampiona i La Lige sa ukupno 44 gola, od čega 15 u elitnom takmičenju.

Veliki broj fudbalskih legenda okupio se u prestonici "zemlje petlova" u pozorištu "Šatele" kako bi krunisali najboljeg fudbalera 2022. godine, a među njima su bili: Zinedin Zidan, Luiš Figo, Brazilac Ronaldo, Andrej Ševčenko...  

FOTO: EPA

Program je vodio legendarni Didije Drogba, a za "Zlatnu loptu" nominovani su bili: Karim Benzema, Erling Holand, Robert Levandovski, Sadio Mane, Kilijan Mbape, Luka Modrić, Kevin De Brujne, Tibo Kurtoa, Mohamed Salah i Vinisius Žunior.

Benzema je peti Francuz koji je dobio ovo priznanje, a prvi još od Zinedina Zidana 1998. godine.

Drugo mesto osvojio je Robert Levandovski (Bajern/Barselona), a treće Sadio Mane (Liverpul/Bajern).

Četvrti je Kevin De Brujne (Mančester Siti) , peto mesto pripalo je Mohamedu Salahu (Liverpul), a u Top 10 su još Kilijan Mbape (PSŽ), Tibo Kurtoa (Real Madrid), Vinisijus (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid) i Erling Haland (Dortmund/Mančester Siti).

Nagradu za najboljeg mladog igrača "Zlatni dečko", dobio je ranije Gavi, dok je novoformirana "Sokrates", za doprinos u humanitarnom radu dodeljena Sadiju Maneu.

FOTO: EPA

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović (Juventus) podelio je 17. mesto sa Kazemirom iz Mančester Junajteda i Luisom Dijazom iz Liverpula, a iza njih su Kristijano Ronaldo (Mančester Junajted) i i Hari Kejn (Totenhem).

Alesija Puteljas odabrana je za najbolju fudbalerku, a Tibo Kurtoa poneo je priznanje za najboljeg golmana - "Lav Jašin": 

Robert Levandovski  je najbolji strelac i osvajač nagrade "Gerd Miler". 

Najbolji klub je Mančester siti, a onda smo konačno dočekali ono pravo, a to je zasluženo proglašenje Benzeme za najboljeg na svetu.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri