"SAMO U SRBIJI SE PRIČA DA JE TITULA IZGUBLJENA POSLE PET KOLA": Vazura o nekorektnom ponašanju Zvezde, pojačanjima, FSS...

Novosti online

17. 10. 2022. u 11:56

Partizan je vrlo loše ušao u sezonu, a onda kada je delovalo da su stvari krenule nabolje, usledio je šok u Sremskoj Mitrovici i ispadanje iz Kupa Srbije. Ipak, situacija je ponovo dobra, a najzaslužniji za to je svakako Gordan Petrić, trener Partizana.

САМО У СРБИЈИ СЕ ПРИЧА ДА ЈЕ ТИТУЛА ИЗГУБЉЕНА ПОСЛЕ ПЕТ КОЛА: Вазура о некоректном понашању Звезде, појачањима, ФСС...

FOTO: N. Paraušić

- On ih je opustio. Rekao je da je to dobra ekipa, smirio ih je i sad nastavlja dobar posao. Mora da nastavi taj kontinuitet, igramo Evropu, ali smo daleko od prezimljavanja. Imamo pretešku grupu, Slovačko je pobedilo Nicu u gostima, očekuju nas još dva jako teška meča. Moramo da budemo na zemlji, još smo daleko od uspeha. Ali mi verujemo u Petrića - izjavio je Vazura u Jutarnjem programu TV Prva.

Dotakao se i jučerašnje pobede protiv Čukaričkog.

- Imali smo juče pet izmena u prvom timu. I mi smo se pribojavali te utakmice. Nažalost, samo u Srbiji se priča da je titula izgubljena u prvih pet kola. To treba da se promeni i mislim da je prvenstvo toliko dugačko da ima vremena. Mi smo prošle godine imali pet bodova prednosti, pa smo na kraju izgubili titulu. Od dolaska Petrića Partizan igra drugačije i igra dobro. Nije lako, juče smo imali pretešku utakmicu, a igramo četvrtak-nedelja i igramo ozbiljne utakmice, igrače je stigao umor. Sada igramo na našem terenu dosta utakmica, pa deluje lakše, ali ekipa je umorna. Mislim da će dobro doći ova jako bitna pobeda protiv Čukaričkog - rekao je Miloš Vazura.

Vazura je takođe najavio pojačanja u zimskom prelaznom roku.

- Biće pojačanja. Ivica Kralj je novi sportski direktor, on radi već na tome, znamo pozicije koje nam trebaju. Ekipa će ostati na okupu i neće biti puno odlazaka. Imamo dobar tim, ali ćemo neka mesta sigurno ojačati. Pokušaćemo da sve što direktor i trener traže mi obezbedimo.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

 

Takođe, osvrnuo se i na kritike i skandiranja koja se vrlo često mogu čuti na stadionu u Humskoj.

- Nije prijatno. Oni imaju pravo da kritikuju, mi smo se prošle godine borili za titulu, izgubili smo je na mečevima gde nismo smeli. Nije lako boriti se sa ekipom koja ima veći budžet od tebe, to nije tajna. Ja sam tu da snosim odgovornost, ali mislim da su naši izbori do sada bili dobri.

Naravno, bilo je reči i o večitom rivalu. Vazura procenjuje da je Zvezda, u želji da "zamuti vodu", već sada počela sa medijskim spinovima predstavljajući sebe kao žrtvu, pritiscima na sudije i da u sve to sada uvlače i FSS kako bi došli do krajnjeg cilja...

- Saopštenje Crvene zvezde je veoma nekorektno, to je uvod u nešto što njima ide na ruku i ne tiče se samo pitanja ko će da vodi Fudbalski savez Srbije, nego su počeli sa njihovim dobro poznatim spinovima. Imamo normalan odnos sa Zvezdom, službeni da tako kažem, ali to njihovo saopštenje vodi u smeru koji nije sportski. Ponovo ističu da će njima neko da otima titulu, prave se scene unapred, a imamo, recimo, jučerašnju utakmicu i sporan jedanaesterac, mada nije moje da komentarišem sve to, niti smem da komentarišem, no sve je to deo marketinga i pritiska na sudije. Mi se time ne bavimo... - rekao je Vazura i dodao:

- Pominju i licitiraju ko će biti predsednik Saveza, Partizan ne želi da se meša u to, niti odlučuje, glasaćemo, naravno, jer imamo predstavnika u krovnoj organizaciji. Međutim, nije mi jasno zašto bi neko bojkotovao Skupštinu, neće da učestvuje. Morate da učestvujete i da predložite nekoga, ako imate svog kandidata, a ne ovako. To nije u redu.

Partizan očekuju obaveze već tokom nedelje, pošto će u četvrtak ugostiti Napredak na svom stadionu od 17 časova. Tri dana kasnije ih očekuje utakmica sa Javorom, takođe u Beogradu.

BONUS VIDEO:  POBEDNIČKA PARADA "KRALjEVA": Fudbaleri Reala na ulicama Madrida proslavili 14. titulu prvaka Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a