TOTALNA LUDNICA U HUMSKOJ! Nestvaran derbi kola, Partizan i Čukarički u meču koji je imao sve (VIDEO)

Novosti online

16. 10. 2022. u 20:58

FUDBALERI Partizana u derbiju MozzartBet Superlige Srbije na svom terenu dočekali su Čukarički. Meč koji je nosio epitet derbija kola u potpunosti je to i opravdao. Publika u Humskoj je videla sve. Prelepe golove, stative, prečke, crveni karton, vođstvo i jedne i druge ekipe i veliki preokret. Na kraju, parni valjak je slavio rezultatom 3:2.

ТОТАЛНА ЛУДНИЦА У ХУМСКОЈ! Нестваран дерби кола, Партизан и Чукарички у мечу који је имао све (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Gordan Petrić napravio je veliko iznenađenje i odlučio da dobrano promeša karte nakon emotivno i fizički iscrpljujućeg meča protiv Kelna u okviru Lige konferencija. Na travnati teren u Humskoj danas nisu izašli u startnoj postavi ni najbolji strelac ekipe Rikardo, niti najbolji kreativac parnog valjka Bibras Natho.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Sve to odenelo je svoj danak, crno-beli gotovo celo prvo poluvreme nisu uspevali da probiju visoki blok rivala i ozbiljnije ugroze gol Belića. Bilo je to 37 minuta prave uspavanke u derbiju ovog kola nacionalnog šampionata Srbije, a onda šok u Humskoj. 

Glavni arbitar meča pokazao je na belu tačku nakon što je lopta pogodila u ruku Svetozara Markovića. Odgovornost je prezeo Docić i sjajnim udarcem doneo prednost Brđanima protiv vicešampiona zemlje.

Samo pet minuta kasnije crno-beli stižu do zlata vrednog gola pre samog odlaska na odmor. A strelac, kao da je sudbina htela, bio je Kristijan Belić, bivši igrač Čukaričkog je u maniru vrsnih golgetera poslao loptu iza leđa svog prezimenjaka na golu Čuke.

Vrag je odneo šalu, mučio se parni valjak dobrano i bilo je evidentno da Petrić mora da u igru uvede svoje najjače adute. Tako je i bilo, već po povratku iz svlačionica Rikardo i Bibras Natho su se sa klupi za rezerve preselili na teren. 

Tanjug/AP

Kao da je ulazak u igru dva lidera ovog tima potpuno promenio energiju i mentalitet Partizana, pa je Andrija Pavlović u 47. minutu dočekao savršen centaršut i prelepim udarcem glavom matirao suparničkog golmana.

Od tog momenta potpuno se otvorio meč, brz tempo, šanse su se nizale na obe strane. Badamosi i Đorđe Ivanović sredinom drugog poluvremena propustili su dve ogromne prilike da donesu izjednačenje svom timu, a Rikardo je na drugoj strani prečka zaustavila da verovatno i reši meč.

I onda, kako to u fudbalu obično i biva, sledi kazna. Marko Docić je iz slobodnog udarca uputio oštar centaršut u kazneni prostor rivala, a tamo je Uroš Drezgić zakucao loptu u mrežu za 2:2.

Na kraju, veliki trijumf Partizanu doneo je kapiten Slobodan Urošević za erupciju oduševljenja u Humskoj, i nastavak potere za Crvenom zvezdom.  

DRUGO POLUVREME, PARTIZAN - ČUKARIČKI 3:2

86. minut - Kakva glupost Ovusua! Trebalo je igrač Čukaričkog da izađe iz igre i ustupi mesto saigraču, ali je zbog ironičnog aplaudiranja sudiji dobio žuti karton, što je bio njegov drugi na ovoj utakmici.

I tako Nemanja Petković nije mogao da uđe u igru umesto Ovusua, već je samo napadač Čukaričkog izašao iz igre bez da ga iko zameni.

85. minut - GOL ZA PARIZAN! Kakav meč! Slobodan Urošević postiže zlata vredan gol za svoju ekipu. 

80. minut - Neverovatna šansa za Čukarički! Ovusu je bio na centru sa loptom i to kao najbliži golu Partizana, trčao je i trčao, išao u šansu jedan na jedan, ali klizeći start Kristijana Belića je sve zaustavio na ulasku u šesnaesterac!

Neverovatna reakcija veziste Partizana, koji je sve proslavio žestoko kao da je postigao gol!

75. minut - GOL ZA ČUKARIČKI! Marko Docić je izveo slobodan udarac, a Uroš Drezgić zakucava glavom loptu u gol ukopanog Popovića. 

72. minut - Nižu se šanse pred golom crno-belih! Aleksa Janković je sjajno zalomio sa levog boka i onda pokušao da plasira loptu u levi ugao golmana Popovića. Lopta je prozujala pored stative.

70 minut - Strelac drugog gola Andrija Pavlović izalazi iz igre, na teren će Hamidu Traore.

64. minut - Poptuno se otvorila utakmica. Rikardo je sada propustio ogromnu šansu za tim iz Humske. Raspalio je po lopti iz okreta nakon pasa Meniga, ali prečka! 

60. minut - Velika šansa za Čukarički! Sjajna kontra, bivši igrač Partizana Đorđe Ivanović je ostao nemarkiran, ali sa svega nekoliko metara udaljenosti jako loše je zahvatio loptu glavom. Propala je možda i najizglednija prilika za goste na današnjem meču.

55. minut - Badamosi je pobega štoperima Partizana, šutirao je, a golman Popović uspeva da uspori loptu koja ga je već matirala, ipak, bilo je dosta prostora do gol-linije, pa na vreme uspeva Saničanin da odnese loptu pre nego što je ona mogla da uđe u gol.

53. minut - Žestok start Tošića nad Dijabateom. Diabate se ponovo igrao sa svojim čuvarima, pokazao agilnost i nestvaran dribling, a Tošić je izgubio živce i uleteo u noge Partizanovom maestru. Stefanović je ovo sankcionisao i žutim kartonom.

FOTO: Fk Partizan

52. minut - Prvi korner za Čukarički tek u 52. minutu. Docić je ubacio loptu iz ugla, ali bez velike opasnosti po gol Popovića. 

47. minut - GOL ZA PARNI VALjAK! Andrija Pavlović nakon oštrog centaršuta preokreće utakmicu. Prelep udarac glavom golgetera Partizana. 

46 minut - Vrag je odneo šalu, Petrić sa najjačim adutima kreće u nastavak derbi meča u Humskoj. Fejsa je napustio teren, a Rikardo ulazi umesto njega, Bibras Natho menja Andradea. 

PRVO POLUVREME, PARTIZAN - ČUKARIČKI 1:1

45. minut - Kraj prvih 45. minuta.

43. minut - Sve pršti u Humskoj nakon fudbalske uspavanke. Sada je umalo Partizan ekspresno preokrenuo. Odlično je glavom loptu zahvatio Andrija Pavlović, ali Belić krajnjim naporima i vrhovima prstiju zaustavlja njegov pokušaj.

42. minut - GOL ZA PARTIZAN! Kristijan Belić trese mrežu protiv svog bivšeg kluba. Lopta mu se srećno odbila nakon kornera i onda fenomenalan finiš u maniru vrhunskih golgetra momka poznatog po svojim defanzivnim karakteristikama. 

38 minut- GOL! Marko Docić. Čukarički vodi 1:0. Sjajno je vezista Čukaričkog konvertovao najstrožiju kaznu u gol. Pročitao ga je golman Popović, ali nije mogao da zaustavi razoran udarac Docića. 

37. minut - PENAL ZA ČUKARIČKI! Glavni Arbitar pokazuje na belu tačku nakon intervencije VAR sobe.

36 minut - Sporna situacija u Humskoj. Fudbaleri Čukaričkog traže penal, lopta je u ruku pogodila Svetozara Marković. VAR soba će doneti odluku o potencijalnom jedanaestercu za Brđane. 

35. minut - Dobre vesti za Petrića, Andrade se vraća na teren nakon intervencije medicinskog tima. 

34. minut - Uh kakav sudar Andradea i Ovusua. Uleteli su jedan drugom u noge, ali je momak sa Zelenortskih ostrva izvukao deblji kraj. Andrade je na travi, ukazuje mu se lekarska pomoć. 

30. minut - Andrija Pavlović je lepo leđima primio loptu na ivici kaznenog prostora, pokušao iz okreta da savlada Belića, ali centarfor Partizana šutira visoko iznad gola. Ostaje 0:0 u Humskoj. 

26. minut - Nastavak rovovske borbe na sredini terena. I dalje jako spor temo utakmice. Crno-beli neprepoznatljivi bez motora ekipe i glavnog kreatica Bibrasa Natha. 

FOTO: M. Vukadinović

22 minut - Prva velika šansa na meču! Dijabate se našao u izglednoj prilici, šutirao sa neki 6,7 metara udaljenosti, ali požrtvovani Drezgić pravovremenim startom blokira njegov udarac.

15. minut - Belić je pao u kaznenom prostoru Čukaričkog. Sudija Stefanović samo odmahuje glavom i pokazuje da se igra nastavi.

11. minut - Kvinsi Menig je prvi pripretio, ali udarac Holanđanina odlazi daleko, daleko od okvira gola.

10. minut - Za sada bez uzbuđenja u Humskoj. Partizan kontroliše posed, ali visoki blok Čukaričkog odrađuje svoj posao. Crno-beli teško prilaze šesnaestercu rivala.

5. minut - Nešto mirniji početak derbija kola. Izabranici Dušana Kerkeza od početka stavljaju do znanja Partizanu visokom postavkom zadnje linije da se neće libiti da pritisnu velikog favorita.

1. minut - Meč je počeo. Sa centra su prvi loptu izveli fudbaleri Čukaričkog.

17:30 - Očekivalo se da će Gordan Petrić napraviti određene promene u sastavu, ali teško da je iko očekivao ovakav šok kada izađu startne postave. U derbiju kola stater Partizana odlučio se da izađe bez najboljeg strelca "parnog valjka" Rikarda Gomeša, kao i bez motora ekipe Bibarsa Natha. I Hamidu Traore i Igor Vujačić su dobili odmor nakon iscrpljujućeg meča sa Kelnom i Ligi konferencija.

SASTAVI:

PARTIZAN: Popović - Živković, Marković, Saničanin, Urošević - Fejsa, Belić - Menig, Andrade, Dijabate - Pavlović.

ČUKARIČKI: Belić - Rogan, Tošić, Kovačević, Drezgić, Kovač, Docić, Badamosi, Ovusu, Sisoko, Endijae.

UOČI MEČA

"Crno-beli" su pružili još jednu sjajnu partiju protiv nemačkog Kelna u grupnoj fazi Lige konferencija. Domaćin je lavovskom borbom savladao popularne "jarčeve" sa 2:0, na svom stadionu, golovima Fusenija Dijabatea i Rikarda Gomeša, uz sjajnu igru cele ekipe. 

Dva prekida i prvo poluvreme koje je usled toga trajalo 56 minuta, no, ništa tim iz Humske nije moglo da skrene s puta. Promenio je Gordan Petrić formaciju u odnosu na prvu utakmicu sa Nemcima, vratio ekipi komociju u sistemu koji joj najviše odgovara 4-2-3-1, i scenario utakmice je bio sličan onome u Kelnu, ali je igrački utisak na terenu bio potpuno drugačiji. Partizan je ovoga puta bio konkretniji, tim koji diktira tempo, deluje ubedljivije i stvara prilike, odolevajući bez problema svakom napadu gostiju koji ni izbliza nisu bili tako agresivni kao na svom stadionu. "Crno-beli" su takođe u sjajnoj formi u prvenstvu.

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaleri iz Humske su vezali tri uzastopna trijumfa, poslednji u prošlom kolu na "krovu" gde su nadigrali Voždovac (4:0). Partizan se trenutno nalazi na 4. mestu na tabeli sa 27 bodova, pet manje od lidera i aktuelnog šampiona Crvene Zvezde.

Ekipa Čukaričkog pruža odlične partije u poslednje vreme, popularni "brđani" na prethodnih šest mečeva u nacionalnom šampionatu imaju jedan remi i pet trijumfa. Poslednji u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Javora rezultatom 3:0. "Belo-crni" su poveli golom povratnika u startnu postavu Alekse Jankovića, koji je u 26. minutu iskoristio sjajno dodavanje Kovača, a u 50. minutu prelepim pogotkom sa 17 metara Đorđe Ivanović je podigao publiku na noge, a u drugom minutu nadoknade pogodio je i Spasojević posle odličnog centaršuta Endijaea. Četa Dušana Kerkeza zauzima tređu poziciju u Super ligi Srbije sa 29 bodova i gol-razlikom 28:12.

Partizan je u minulom međusobnom duelu savladao fudbalere sa Banovog Brda u Humskoj sa 3:1. Gordan Petrić radi sjajan posao na klupi parnog valjka, stvorio je zaista moćan tim koji igra fenomenalan fudbal. Opet savetujemo da budete oprezni, "crno-beli" zbog obaveza u Evropi igraju mečeva na svaka tri dana. Predlažemo da odigrate duplu šansu na domaćina uz kombinaciju golova, jer ih svakako očekujemo u večerašnjem gradskom derbiju u Humskoj.

REČ TRENERA

GORDAN PETRIĆ: Od nas će sve zavisti

Trener parnog valjka brine da bi moglo da dođe do emotivnog pražnjenja posle impresivne pobede nad Kelnom u prestonici Srbije sredinom nedelje.

- Utakmica posle Evrope uvek može da bude problematična, jer je bilo dosta emocija, dosta smo se istrošili. Čeka nas utakmica protiv ekipe koje je talentovana, ima pismene igrače i biće to još jedna prilika za dokazivanje našim fudbalerima. Bilo je dosta lepih stvari protiv Kelna, ali ja sam to već zaboravio, nadam se i da su igrači koncentrisani. I posle prve utakmice sa Nemcima sam rekao da su igrači posle sletanja na aerodrom bili čvrsto na zemlji. Ušli su u način razmišljanja profesionalaca, oni su plaćeni za ovo. Imamo i nekoliko iskusnih igrača koji su sve ovo prošli i guraju jedni druge - rekao je Petrić na konferenciji za medije pred meč sa "brđanima".

Strateg vicešampiona Srbije najavio je promene u ekipi. Razlog za takvu odluku je najviše umor.

- Imam ideju da odmorim nekoliko igrača, ali videćemo posle treninga, u dogovoru sa stručnim štabom. Nemamo probleme, Rikardo i Belić su dobili udarce, ništa posebno, za dan-dva to prođe. Nadam se da su svi spremni.

FOTO: Uhlíř Patrik / ČTK / Profimedia

Pohvalio je Petrić tim Čukaričkog, ali je svestan da će sve zavisiti od Partizana.

- Ne gledam koji smo na tabeli mi i Čukarički, nego uvek idem od utakmice do utakmice. Igramo protiv talentovane ekipe, pa da ih nadmudrimo, da ih dobijemo. Da budemo iskreni, Partizan je favorit i od nas sve zavisi. Svi u napadu "brđana" imaju kvalitet, a igraćemo protiv napadača (Badamosi, prim.aut.) koji ima visinu, čudnu kretnju, pa ako se ne koncentrišemo u pravom trenutku, može da ode u njegovu korist. Ipak, ne verujem da ako momci budu 100 odsto u svom poslu da će biti problema. Ovo je još jedna zanimljiva utakmica, na našem stadionu, igraćemo do kraja samo jednu van Beograda i to bi trebalo da iskoristimo.

Navijači su dobrano ispunili stadion protiv Kelna, valjalo bi da se slično ponovo i protiv Čukaričkog.

- Neka svako duva u svoju čorbu. Ja mogu da zovem navijače da dođu, ali ko voli Partizan to bi trebalo sam da oseti. Da li su oni to osetili zbog ponašanja i igara ovih momaka... Mi svakako moramo da izađemo na teren i da pružimo maksimum, ali bilo bi lepo da bude ljudi na stadionu.

FOTO: FK Partizan

Osvrnuo se i na rezultate u Evropi, Partizan je trenutno lider u grupi Lige konferencija, a iza sebe je ostavio Nicu i Keln, timove iz Liga petice.

- Sve što smo pobedili zaokružićemo na kraju grupne faze. Imamo dobre šanse da prezimimo, ali nikad se ne zna. Lepo je što su igrači pokazali da mogu da igraju sa ekipom iz Lige petice, ali sve je to bilo pre neki dan, momci moraju da se ponavljaju, jer je sve to za njihovu biografiju, da bi dobili bolje ugovore, više zarađivali...

DUŠAN KERKEZ: Partizan igra bez mnogo rizika

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez danas će prvi put u karijeri izaći na megdan nekom od dva najveća srpska kluba.

- Partizan je favorit, u dobroj su formi, očekuje nas veoma zanimljiva i teška utakmica. Jeste ovo moj prvi meč protiv nekog od ''večitih'' rivala, ali nemam neki poseban osećaj. To svakako jesu lepe utakmice, pred većim brojem ljudi. To je dobro i za mene i za moje igrače, da pružimo maksimum i da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat - rekao je Kerkez za zvanični sajt FK Čukarički.

Foto: Printskrin Youtube

Kerkez je čestitao crno-belima na pobedi protiv Kelna (2:0) u Ligi konferencija, na kojoj je i sam bio prisutan kako bi skautovao narednog rivala, ali i uživao u sjajnog fudbalskoj predstavi.

- Gledao sam uživo Partizan protiv Kelna. Želeo bih najpre da im čestitam na odličnoj igri i velikoj pobedi. Zasluženo su osvojili tri boda i napravili veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige konferencija. U poslednje vreme, Partizan igra pre svega vrlo disciplinovano, bez mnogo rizika, znaju gde su najbolji i to maksimalno koriste. Ujedno, neke svoje mane, a svaka ekipa ih ima, odlično prikrivaju. Sad su protiv Kelna igrali nešto defanzivnije i na tranziciju, što verovatno protiv nas neće biti slučaj - rekao je Kerkez.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)