PRVI CRVENI NA 625. MEČU: Dušan Tadić isključen na utakmici Lige šampiona

N. ILjUKIĆ

05. 10. 2022. u 21:24

FUDBALSKI klub Ajaks, njegov kapiten i sudija utakmice LŠ protiv Napolija u Amsterdamu, ušli su u istoriju. Svako na svoj način. Neslavan način. Domaćin je izgubio 6:1 od gostiju sa juga Italije, a u 73. minutu publici je na "Johan Krojf areni" dodatno pao mrak na oči kada je Dušan Tadić, zbog drugog žutog kartona, morao da napusti igru.

ПРВИ ЦРВЕНИ НА 625. МЕЧУ: Душан Тадић искључен на утакмици Лиге шампиона

FOTO: EPA

Zanimljivo, ovo je prvi crveni karton koji je reprezentativac Srbije dobio u profesionalnoj karijeri u 625. meču (računajući i klub i nacionalni tim). A tu nije kraj trivijalnostima sa utakmice koju bi navijači Ajaksa što pre da zaborave. Naime, Tadiću je crveni karton dao vršnjak, 33-godišnji francuski sudija Fransoa Leteksje, kojem je ovo bio 12. meč ove sezone, drugi u LŠ.

I ovaj čovek u crnom se u tih 12 duela čak 45 puta uhvatio za levi džep na dresu i pokazao toliko žutih kartona i čak pet crvenih. Što bi se reklo, momak iz okoline Rena je "lak na kartonima"...

- Odmah moramo da podignemo glave. Neće biti lako, ali tako je - rekao je Tadić, koji je u blistavoj karijeri 206 puta nastupio za Ajaks (92 gola, 97 asistencija, 17 žutih). - Tačno je da nam je otišlo sedam-osam igrača, a i ja igram desno, a ne na svojoj poziciji. Ipak, to nije opravdanje, da nismo izgubili, to niko ne bi pominjao. Što se tiče mojih kartona, kod prvog sam mislio da neću zakačiti rivala, a kod drugog sam gradio loptu.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost