SVE JE LAKŠE KAD MAJSTORI PRORADE: Ivanić i Katai proradili u pravom momentu za Zvezdu

Đ. S.

03. 10. 2022. u 21:10

SVE je Zvezdi mnogo lakše kada tandem majstora igra i pogađa. Pobeda šampiona nad Mladosti NS (4:0) došla je sa potpisom najpre Mirka Ivanića, pa onda i Aleksandra Kataija. Dvojica asova čiji je učinak u prethodne tri sezone umnogome određivao rezultate crveno-belih, vidno su nedostajali tokom septembarske krize. Ivanića nije bilo zbog povrede zarađene na večitom derbiju, dok se Katai mučio sa golgeterskom formom i fizičkom spremom.

СВЕ ЈЕ ЛАКШЕ КАД МАЈСТОРИ ПРОРАДЕ: Иванић и Катаи прорадили у правом моменту за Звезду

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, naznake buđenja pred ključni meč u Ligi Evrope protiv Ferencvaroša kod kuće (četvrtak, 18.45), bez dileme raduje trenera Miloša Milojevića, koji je okršaje sa Monakom i Trabzonom morao da prebrodi bez Ivanića. Videlo se na "Marakani", a naročito u Turskoj, koliko vezista iz Bačkog Jarka fali crveno-belima, ali utisak je da mu je pauza i te kako prijala, kao i da je povreda prošlost.

Kada je u pitanju Katai, čini se da Milojević umanjenom minutažom pokušava da dobije Magika u svom najboljem izdanju, kada je na terenu. Protiv Mačve u Kupu je ušao u 76. minutu, dok je na travu stadiona "Karađorđe" zakoračio u drugom poluvremenu.

Ispratio je jednu polukontru, Ben ga je dobro pronašao usamljenog na drugoj stativi, pa je Zvezdinom maestru teže bilo da promaši nego da pogodi otvoreni gol nejake Mladosti. Tim pogotkom, Katai je prekinuo "post" koji se protegao na čak 13 mečeva. Poslednji put kada je Magiko dao gol, bio je 29. jul u pobedi nad Radnikom (6:0).

Nedostatak udela asova, koji su u prošloj sezoni kombinovano postigli ili namestili 79 golova, jasno se ocrtao i na Zvezdine rezultate. Počev od ispadanja od Makabija u plej-ofu za LŠ, do dva poraza u Ligi Evrope. Ipak, san o proleću u drugom po jačini UEFA kupu i dalje živi. Sa Ivanićem i Kataijem u punom sjaju, takva verovanja mogu da pronađu neko utemeljenje u realnosti.

Milojević: Korak bliže cilju

ZADOVOLjAN je trener Milojević izdanjem pulena, ali kaže da od "pokera" protiv Mladosti ne treba praviti pompu.

- Ponosan sam na momke, jer su odigrali dobro i postigli četiri gola. Sve to nas približava cilju kom idemo, iako je ovo samo jedan korak. U četvrtak nas očekuje nešto drugo, ali ovo je pokazatelj šta nam treba. Najviše mi se svideo momenat kada Borjan u završnici odbrani zicer i svi skoče, to je dokaz da smo tim - kazao je Milojević.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA IVANIĆA: Ovako je Zvezda povela protiv Mladosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega