Kako se bliži Svetsko prvenstvo u Kataru, sve više u fokusu švajcarske javnosti nalazi se utakmica sa Srbijom, koja će biti odigrana 2. decembra u Dohi i koja bi, s obzirom na to da se radi o poslednjem kolu u grupi G, mogla da bude odlučujuća po pitanju plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Milos

23.09.2022. 11:20

Начин на који Албанци показују тзв. двоглавог орла је већ коришћен од стране националсоцијалиста у Хитлеровој Немачкој и поробљеној Европи приликом показивања германског орла ! Идентично !

Dragoljub

23.09.2022. 12:38

Uopste nije znak provokacije,zavidim im kako svi vole svoju drzavu,voleti Srbiju u Srbiji je nesto ruzno,zabranjeno,glupo,nedemokratski,uceni dolaskom zlocinaca karadjordjevica na vlast.

Ivan Zgrozeni

23.09.2022. 12:57

Dvoglavi orao je simbol Rimskog Carstva. Rim je na grbu imao jednoglavog orla a kada je imperija podeljena u istocnom delu se koristio dvoglavi orao koji simbolise Rim i Romeju. Nakon pada Konstantinopolja ostaje samo pravoslavlna crkva koja kao naslednica istocnog dela imperije preuzima dvoglavog orla. Isto tako, nakon raspada zapadnog dela carstva naslednik je Katolicka crkva pa Poljaci u svom grbu imaju jednoglavog a Srbi, Crnogorci i Rusi dvoglavog orla isto kao i Grcka pravoslavna crkva i drzava Grcka u svom grbu pocetkom dvadesetog veka. Nemanjici su bili kraljevi pa su imali grb sa belim dvoglavim orlom a knezevi kao Hrebeljanovici ili Kastriotici crnog dvoglavog orla na crvenom polju. Knez Lazar je vojevao boj na Kosovu pod crvenom zastavom sacrnim dvoglavim orlom braneci istocno hriscanstvo od muslimana.

MrKamenjarac

23.09.2022. 12:59

....OBADVOJICU BI TREBALO I NOVCANO KAZNITI DA IH MALO ZABOLI JER POLITIKA NEMA VEZE SA SPORTOM,SAMO DEMOKRATSKOJ EVROPSKOJ UNIJI.....Mr

Milos

24.09.2022. 09:00

Златна застава са Црним двоглавим орлом је застава Источног Римског царства у миру, а ратна, црвена са црним двоглавим орлом !