BAJERNU DERBI LIGE ŠAMPIONA: Krizi Liverpula se ne nazire kraj, Barsa ponovo pleše, het-trik Levandovskog, ludnica u finišu meča u Madridu

Novosti online

07. 09. 2022. u 23:04

DRUGI dan prvog kola Lige šampiona koja je startovala juče doneo je pregršt uzbuđenja, a derbi kola igrao se u Milanu, gde je Inter na "Đuzepe Meaci" dočekao silni Bajern iz Minhena.

БАЈЕРНУ ДЕРБИ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Кризи Ливерпула се не назире крај, Барса поново плеше, хет-трик Левандовског, лудница у финишу меча у Мадриду

FOTO: EPA

Meč sam po sebi nije opravdao očekivanja, pa su dva giganta svetskog fudbala odigrali utakmicu bez mnogo izglednih šansi, lepih golova i poteza, a konačan rezultat bio je 2:0 za tim iz Bavarske.

Ključan trenutak meča dogodio se u 25. minutu, Kimih je poslao dubinsku loptu u prostor ka Liroju Saneu, a njegov sunarodnik i kolega iz reprezentacije maestralno ju je primio i poslao je iza leđa golmana Onane.

Bila je to platforma za sve što je usledilo, a bio je to taktički "masterklas" Julijana Nagelsmana koji je znalački neutralisao tandem Džeko-Lautaro Martinez, i vrebao i najmanji kiks protivnika. To se desilo u 66. minutu kada je Dambrozio nespretno reagovao i postigao auto-gol, postavivši konačan rezultat i razočaravši plavo-crnu stranu "grada mode".

Meč izmeću Liverpula i Napolija obilovao je golovima i uzbuđenjima, mada se pitanje pobednika niti jedne sekunde nije postavljalo. 

Fudbalska planeta još jednom je dobila potvrdu da je nešto trulo u redovima ekipe sa "Enfilda", koja je nastavila svoju katastrofalnu formu.

FOTO: EPA

Rano skrivljen penal realizovao je Pjotr Zielinski u 5. munutu meča, a zanimljivo već u 18. glavni sudija meča još jednom je pokazao na belu tačku.

Napoli je imao priliku da udvostruči prednost, a usledila je čudna odluka stratega domaćih, pa Poljak koji je prethodno konvertovao najstrožu kaznu nije bio izvođač ovoga puta. Odgovornost je preuzeo Viktor Osimen, ali je njegov udarac odbranio golman Alison. 

To nije pokolebalo Napolitance, pa je Zamba Anguisa na asistenciju Zielinskog povisio  na 2:0, dok je sin Dijega Simeonea, Đovani u 44. minutu postavio je konačnih 3:0 pre odlaska na veliki odmor. 

FOTO: EPA

A po povratku, opet čudesni Zielinski trese mrežu ekipe sa Mersisajda i to već u 47. minutu.

Tračak nade, barem u tom trenutku doneo je sjajni Luis Diaz, koji se na sebi svojstven način sa levog boka stuštio ka golu protivnika i onda BUM!

Prelep udarac desnicom sa ivice kaznenog prostora završava u samom uglu golmana Napolija.

Vredno pomena ove večeri je i izdanje preporođene Barselone koja je pregazila Viktoriju Plzen rezultatom 5:1, a Robert Levandovski je stigao do het-trika i podsetio na svoje partije u dresu tima iz Bavarske.

Liga šampiona, 1. kolo, rezultati:

Ajaks - Rendžers 4:0

Ajntraht Frankfurt - Sporting Lisabon 0:3

Atletiko Madrid - Porto 2:1 ( Hermoso 90+2, Uribe 90+5, Grizman 90+11) 

Barselona - Viktorija Plzen 5:1 (Levandovski 34, 45+3, 67, Kesi 13, Tores 71, Sikora 44)

Klub Briž - Bajer Leverkuzen 1:0 (Sila 42.)

Inter - Bajern 2:0 (Sane 25, Dambrozio AG 66)

Napoli - Liverpul 4:1 (Zielinski 5,47, Anguisa 31, Simeone 44, Diaz 49) 

Totenhem . Olimpik Marsej 2:0 (Rišarlison 76,81)

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!