RAPSODIJA TADIĆEVE DRUŽINE: Ajaks pregazio finalistu Lige Evrope, Ajntraht ne može bez Kostića (VIDEO)

Novosti online

07. 09. 2022. u 20:40

UTAKMICAMA Ajaks - Rendžers i Ajntraht - Sporting nastavljeno je super-uzbudljivo prvo kolo ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona koja je startovala juče.

РАПСОДИЈА ТАДИЋЕВЕ ДРУЖИНЕ: Ајакс прегазио финалисту Лиге Европе, Ајнтрахт не може без Костића (ВИДЕО)

FOTO: EPA

"Kopljanici" su bez najboljeg igrača Antonija koji je prešao u Mančester junajted na prepunoj "Johan Krojf" areni dočekali prošlogodišnjeg finalistu Lige Evrope iz Škotske i na idealan način otvorili meč.

Igrao se 16. minut kada je udarac iz ugla izveo Bergaus, a zadnji vezni Meksikanac Edson Alvarez glavom je sproveo loptu u mrežu.

Samo 15 minuta kasnije asistent kod prvog gola bio je u ulozi strelca. Bergaus je primio loptu u kaznenom prostoru rivala, uputio je udarac, a na putu ka golu ona je zakačila igrača Rendžersa i prevarila golmana vice-šampiona Škotske.

Već u 33. minutu bilo je i ubedljivih 3:0, Mohamed Kudus je završio prelepu solo akciju i sjajnim udarcem matirao Meklohina koji je samo pogledom mogao da isprati kako lopta od stative ulazi u mrežu.

Ajaks je nastavio da dominira, kontroliše posed i sva dešavanja na terenu, a zasluženih 4:0 bilo je u 80. minutu kada je sjajni Stiven Bergvajn dočekao grešku odbrane protivnika i mirnom završnicom postavio konačan rezultat.

FOTO: EPA

U istom terminu igrao se i meč u Frankfurtu gde je domaći Ajntraht još jednom potvrdio da nema pravu zamenu za odlazak Filipa Kostića, srpskog reprezentativca koji je pojačao torinski Juventus. 

Bundesligaš je igrao egal utakmicu sa portugalskim Sportingom, ali se kao "kula od karata" srušila igra Ajntrahta.

Prvo je brzonogo englesko krilo Markus Edvards u 65. minutu doneo veliko slavlje svom timu. Potom je isti igrač i asistirao Francisku Trinkau, bivšem igraču Barselone i Vulverhemptona kome se predviđala blistava karijere, a u zeleno-belom dresu sada pokazuju obrise svog raskošnog talenta.

FOTO: EPA

Konačnih 3:0 postavio je Nuno Santos u 82. minutu. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima