ZVEZDA JURIŠA U LIGU ŠAMPIONA: Marakana videla crveno-beli šou, Pjunik nokautiran - Bukari senzacionalan! (VIDEO)

Novosti online

03. 08. 2022. u 22:43 >> 22:44

FUDBALERI Crvene zvezde napravili su ogroman iskorak ka plasmanu u završnu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona: u prvom meču 3. kola savladali su Pjunik sa 5:0 (3:0), pa bi revanš u Jermeniji, posle svega viđenog na "Marakani", mogao da predstavlja samo formalnost.

ЗВЕЗДА ЈУРИША У ЛИГУ ШАМПИОНА: Маракана видела црвено-бели шоу, Пјуник нокаутиран - Букари сензационалан! (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

A "Marakana" je videla zaista mnogo toga. 

I sama je bila "obučena" posebno, jer je skoro 40.000 ljudi došlo u Zvezdinim dresovima, a onda su se oni najpre malo nervirali, pa mnogo radovali.

Nervirali su se jer je u 2. minutu VAR poništio gol potonjeg junaka, Osmana Bukarija, koji se našao u maloj nedozvoljenoj poziciji kada ga je proigrao Pešić, pa se nervirali jer je 15-ak minuta Pjunik delovao za nijansu konkretnije, ali je onda počeo šou.

Bukari ga je režirao, i nestvarnom brzinom i spretnošću.

U 29. minutu je posle greške Kange kapiten domaćih Borjan uspeo da spreči šok jer se požrtvovano bacio na nizak centaršut koji je usledio, a tako je i došlo do kornera. Međutim, taj udarac iz ugla nije doneo novu opasnost po Zvezdinog golmana, već - pogodak na drugoj strani. Domaći defanzivci su loptu izbacili do Kataija, ovaj sa 30-ak metara od sopstvenog gola "na centru" uočio Bukarija, proigrao ga, a potom je usledio fudbalski slalom. Pretrčao je junak meča i čuvara, i golmana koji je istrčao, pa doneo 1:0 i - na tome se nije zaustavio.

Samo dva minuta kasnije probio se Bukari po desnom krilu, pa idealno, lob-dodavanjem, uposlio Kangvu koji je grudima udvostručio prednost, da bi u 44. minutu novi heroj "delija" dao drugi gol.

Tada je Osman Bukari dobio loptu na desnom krilu, probio se i šutirao kroz noge Žuninju, savladavši iznova golmana Jurčenka.

Na tome se ni on, ni Zvezda nisu zaustavili. Istina, Pjunik je desetak minuta, posle velikog preaha, davao sve od sebe da se rezultatski "vrati u život", no ne da nije uspeo u tome, već mu se mreža dodatno punila. Još dvaput do kraja ove vrlo zanimljive, vrlo uzbudljive evro-utakmice.

Svoj treći pogodak Bukari je postigao u 71. minutu kada je golman Jurčenko bio ubeđen da će Zvezdin fudbaler centrirati, pa je krenuo da napušta peterac, a lopta mu odsela iza leđa, u mreži.

 

Uz ovacije cele "Marakane", na kojoj je bilo 40.456 gledalaca, Bukari je nedugo zatim napustio igru, ali i izmene koje su tada ušle umesto njega, Ivanića i Kange (zamenili su ih Mustafa, Sanogo i Mitrović, nedugo nakon što su u igru ušli Srnić i Pavkov) pokazali su se dostojni očekivanja publike.

Mladi Stefan Mitrović, u svom prvom evro-nastupu u Zvezdinom dresu, baš kao i na svom debiju u prvenstvu postigao je gol. I to iz "prvog dodira" s loptom, jer čim je bio proigran na desnom krilu, ubacio se malo ka sredini, pa pogodio dalji ugao svoje mete za velikih 5:0.

Tada je i počela da se spušta zavesa na ovu utakmicu, koja bi se po domaćine idealno završila da Milan Rodić nije dobio dva žuta kartona u 89. minutu i tako isključen.

Ipak, imajući u vidu ostvareni rezultat, a i to kako je okončan prvi meč Makabija i Apolona, postalo je prilično jasno ko će se to u međusobnom okršaju boriti za plasman u Ligu šampiona. Naravno, tek nakon što se okončaju revanši između pomenutih timova.

KRAJ! Crvena zvezda - Pjunik 5:0

90' - Igraće se još tri minuta

89' - Neverovatno! Crveni karton za Rodića, koji je za 30-ak sekundi napravio dva prekršaja s leđa!?

88' - Borbenost o kojoj smo pisali dovodi i do žutog kartona, Rodić je preterao u prekršaju

82' - Iako obično u ovim trenucima počinje onaj mirniji deo utakmice, kada je pobednik već poznat, vrlo borbeno igraju i jedni i drugi.

79' - Ovako je ceo stadion skandirao junaku utakmice:

 

78' - Gol, 5:0! Prvi kontakt s loptom Stefana Mitrovića, prvi evropski meč u dresu Zvezde i gol - iskosa s leve strane je šutirao, pogodio dalji ugao gola!

77' - Trostruka izmena u Zvezdi. Izlazi junak ove utakmice, Osman Bukari, ali izlaze i Ivanić i Kanga. Zamenili su ih Mustafa, Sanogo i Mitrović

74' - Umalo 5:0. Kanga je šutirao lukavo, sa oko 20 metara, za oko 50 centimetara je promašio metu - felširanu loptu uputio je tik pokraj desne stative.

71' - Gol! Vodi Zvezda 4:0 - het trik Osmana Bukarija! Centirao je s desne strane posle dodavanja Ivanića, bar je delovalo da želi da centira, golman "unapred" krenuo van peterca - a lopta je iza njega uletela u mrežu. 

Osman Bukari slavi gol na meču Crvena zvezda - Pjunik / FOTO: M. Vukadinović

69' - Izlazi Pešić, druga izmena u Zvezdi. Menja ga Milan Pavkov, strelac pet golova od početka sezone

68' - Utakmici prisustvuje 40.456 gledalaca.

67' - Menja Dejan Stanković. Katai napušta teren, Slavoljub Srnić je ušao.

66' - Uroš Nenadović, bivši igrač Rada, ulazi u igru umesto vrlo zapaženog Harutjunijana, koji je bio zapažen i u odbrani Pjunika, i u organizaciji napada.

64' - Ivanić se probio kroz centralni deo bedema gostiju, no kada je hteo da doda desno od sebe Bukariju, precenio je brzinu novog klupskog kolege, pa je šansa propala. Ipak, brzo je Zvezda potom uzela loptu, najavivši da je možda prošla ova osmominutna incijativa jermenskog tima.

62' - Zvezda je krenula u kontru, Pešić je probao da se probije po desnom krilu, no bio je malobrojniji u odnosu na defanzivce Pjunika koji su se već vratili, pa je vratio loptu unazad. Nedugo zatim Kanga je (ko zna koji put) fauliran, i to opet bliže centru igrališta, nego šesnaestercu suparnika.

60' - Novi solidan napad Pjunika, Dragović je sada izblokirao udarac gostiju. Bio je to treći njihov šut u poslednjih pet minuta.

57' - Odbranila se Zvezda, a onda je gostujući fudbaler Gajić nagazio Kangu i sprečio kontranapad domaćina.

56' - Zvezda se odbranila posle kornera, ali nedugo zatim je Pjunik izborio još jedan, posle novog pokušaja sa distance. Gosti pojačavaju svoje ofanzivne opcije, u igru ulazi Radeski, a izšao je Otubanjo.

55' - Prva "prava" intervencija Borjana. I to posle krajnje neočekivanog, a sjajnog udarca Gonzalesa (koji je zamenio Davidjana u 46. minutu) sa oko 25 metara, iskosa s desne strane. Golman Zvezde je prebacio loptu preko prečke. Bio je to vrlo nezgodan, jak a precizan šut.

52' - Pokušavaju gosti da presingom što pre dođu do lopte, ponekad i uspeju u toj nameri, ali ne i da potom duže budu u posedu. Bukari, u međuvremenu, zabavlja "delije" tako što pretrči rivala (na sopstvenoj polovini terena), pa zastane i vrati se, jer je video da ispred nema dovoljno saigrača.

48' - Samo što je počeo drugi deo meča, Bukari je opet bio u šansi. Katai je promašio loptu koja je išla s leva ka desnom delu šesnaesterca rivala, natrčao je dvostruki strelac, snažno šutirao a bio izblokiran. Usledio je korner, posle kog je Katai napravio prekršaj u napadu.

Najnovija vest: OVO DOSAD NIJE VIĐENO: "Delije" na meču Zvezda - Pjunik najavile koreografiju za narednu evropsku utakmicu (FOTO)

46' - Počelo je drugo poluvreme

Ovako se slavilo na Marakani posle trećeg gola Zvezde:

 

Kraj poluvremena, u kome je Zvezda četiri puta zatresla mrežu rivala, ali nakon što je to prvi put učinila, u drugom minutu, a VAR poništio pogodak zbog ofsajda, desilo se da je Pjunik jedno vreme bio konkretniji,a onda je pokrenuta crveno-bela mašinerija. Predvodio ju je Osam Bukari, koji je dao gol, pa asistirao Kangvi, a onda opet zatresao mrežu - sve za samo petnaest minuta, i to za velikih, velikih 3:0. Kakvo poluvreme...

Ne propustite: OSMAN BUKARI - ŠOU NA MARAKANI: Ovako je Zvezda za tili čas povela sa 3:0 protiv Pjunika (VIDEO)

45' - Novi gol Bukarija, drugi na meču uz asistenciju - 3:0 za Zvezdu! Dobio je loptu iz sredine terena na desnom krilu, šutirao iskosa, lopta je prošla kroz noge Žuninju i završila u daljem uglu gola Pjunika! 

42' - Konsolidovali su se igrači Pjunika posle onih nekoliko konfuznih minuta nakon što je Zvezda povela sa dva razlike. Ipak, nedovoljna je i ova "konsolidacija" da bi se rezultat promenio u neki povoljniji za njih.

40' - Pokušali su da uzvrate gosti slobodnim udarcem, no živi zid Zvezde je taj pokušaj zaustavio, ostaje 2:0.

36' - Potpuno je ovakav razvoj situacije pomeo planove a i samopouzdanje jermenskog tima. Nema više preciznih dodavanja, dugog čuvanja lopte. Zvezda je definitivno preuzela stvari u svoje ruke.

32' - Gol je priznat, 2:0 za Zvezdu! Strelac je Kangva!

31' - Novi gol? Ili ipak ne? VAR će odlučiti, ali Zvezda je treći put zatresla mrežu na ovom meču. Bukari se probio sa desne strane, prevario rivala, centrirao, a Kangva grudima sproveo loptu u mrežu. Arbitar Diaš proverava da li je bilo igranja rukom... A njemu VAR kolega javlja da on sam pogleda snimak pokraj terena.

31' - Snimak slavlja na Marakani:

 

29' - GOOOL! Sada definitivno Zvezda vodi, neće ovaj gol biti poništen, strelac je Bukari iz kontranapada! A nije se tako činilo da će biti pre minut, u 28.... Naime, Kanga je tada pogrešio ispred kaznenog prostora Zvezde, loptu na desnom krilu napada Pjunika uzeo je Davidijan, centirao je kroz noge Dragoviću koji je krenuo u klizeći start, a onda je intervenisao Borjan. Golman Zvezde se sudario s Milunovićem tom prilikom, napravio korner, ali je Zvezda osvojila loptu. Katai ju je dobio na oko 30 metara od domaćeg gola, uposlio Bukarija, a ovaj pretrčao i direktnog čuvara, pa i golmana koji je krenuo van kaznenog prostora i - dao je gol za 1:0!

Slavlje fudbalera Zvezde na meču sa Pjunikom / FOTO: M. Vukadinović

27' - Milunović je probao da glavom sprovede odličan Kangin centaršut u gol rivala, a to nije mogao da izvede jer ga je Žuninjo držao s obe ruke. Portugalski sudija se nije oglasio, satrajući da je to bilo u skladu s propisima.

26' - Novi korner za Zvezdu i to nakon centaršuta Kataija s levog krila, volej-dodavanja Bukarija koje je odbrana Pjunika izbacila van igrališta.

25' - Buni se Katai zbog jedne sudijske odluke i dobija žuti karton. Snažni zvižduci za arbitra sa sve četiri tribine...

23' - Posle novog loše završenog napada Zvezde, Pjunik je iznova pripretio prodorom po levoj strani, ali je Eraković odličnim uklizavanjem zaustavio Jurišića. Ipak, nedugo zatim, Kangvin prodor i pokušaj Kataija da proigra Bukarija završen je netačnim dodavanjem.

21' - Prilika za goste! Dašjan je s leve strane okončao polu-kontru Pjunika udarcem, a Erakovićevo postavljanje skrenulo je tu loptu, upućenu s više od 15 metara, u korner. Posle tog udarca s ugla, Zvezdina odbrana je izbacila loptu na suparničku polovnu, a Pjunik potom napravio prekršaj u napadu.

20' - Meč je nastavljen posle skoro dvominutnog prekida. Izgleda da će tolika biti i nadoknada po isteku 45.

19'- Izgleda da je povređeno desno koleno golmana Pjunika. Ukazuje mu se pomoć.

18' - Još jedna dobra situacija za crveno-bele pred golom rivala. Ivanić se probio po levoj strani kaznenog prostora, u padu je hteo da savlada golmana Pjunika, a kopačkom zakačio Jurčenka. Sudija je prekinuo akciju (lopta se odbila do Zvezdinih igrača) jer je smatrao da je Ivanić napravio prekršaj.

17' - Bukari je u šansi, šutira s desne strane, dobro ali ne dovoljno jako i golman Jurčenko interveniše.

16' - Nova dobra akcija crveno-belih, druga u nizu posle jednog "zatišja" koje je i unervozilo stručni štab domaćih. Ipak, posle Ivanićevog dodavanja Rodiću, ovaj je nisko centrirao - a odbrana gostiju to zaustavila.

Najnovija vest: MAKABI ILI APOLON? Evo ko je bliži "Marakani" , Zvezda već može da počne sa skautovanjem rivala

14' - Prva prava šansa za Zvezdu posle onog poništenog gola iz drugog minuta. Kangva je centirao s desnog krila, iz slobodnjaka, Pešić oprobao udarac glavom, ali se golman Pjunika bacio u desnu stranu i uspeo da uhvati loptu.

11' - Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, vrlo nervozno prati ovaj početak meča. Posle kratkotrajne radosti, pa poništavanja gola, čas cupka pored terena, čas sedne, pa se osvežava vodom, pa onda opet ustaje i nervozno prati kako igraju njegovi izabranici. A deluje kao da previše vremena dozvoljavaju da rival ima loptu. Kada to primeti, Stanković ustaje i rukom pokazuje igračima Zvezde gde da priđu

9' - Pokušavaju gosti napadima preko krilnih pozicija da stvore šansu za vođstvo, ali za sada im njihovi centaršutevi ne donose ništa dobro. 

7' - Evo kako je izgledala atmosfera na stadionu Crvene zvezde prilikom izlaska igrača na teren:

 

5' - Pripretila je Zvezda posle kornera s leve strane, a dobra intervencija odbrane Pjunika vratila je loptu u polje. I to domaćinima. Koji su je potom izgubili usled lošeg dodavanja Ivanića.

3' - VAR je utvrdio da je Bukari bio desetak centimtara u ofsajdu u trenutku kada mu je lopta upućena. Ostalo je 0:0.

2' - PONIŠTEN GOL! Ivanić je bio u kontri, dodao levo Pešiću, a ovaj desno uočio Bukarija. Proigrao ga je, a ovaj poslao loptu ispod golmana Pjunika, ali iako je pun stadion slavio vođstvo, posle VAR provere - pogodak je poništen. 

1' - Nezgodan sudar Dragovića i Milunovića prilikom prvog centaršuta gostujuće ekipe. Pomoć se ukazuje Milunoviću, ali izgleda da će moći da nastavi da igra. Korner je za Pjunik, s desne strane.

20.49 - Utakmica je počela! Sa centra su krenuli gosti iz Jermenije.

20.47 - Prva mala "pobeda" crveno-belih. Kapiten gostiju, golman Jurčenko, nije pogodio na koju stranu će pasti bačeni novčić, pa je njegov kolega sa gola Zvezde, Milan Borjan, odabrao da crveno-beli najpre budu na polovini terena koja je ispred severne tribine.

20.45 - Akteri ovog meča izašli su na teren. Uskoro će utakmica i početi, samo da se rivali pozdrave međusobno, a i sa sudijskom trojkom iz Portugalije, potom kratako poziranje foto-reporterima i to bi trebalo da je to.

20.43 - Na stadionu "Rajko Mitić" je sve više i više ljudi, navijači još ulaze, ogromna većina njih - u dresovima Zvezde. Trenutno je preko 35.000 ljudi na tribinama, ali se taj broj uvećava...

20.37 - Evo i najnovijih fotografija sa stadiona Crvene zvezde, zabeležio ih je foto-reporter Novosti Miloš Vukadinović i odlično svedoče o tome kako i koliko navijača srpskog prvaka se odazvalo pozivu da dođe u dresovima na ovaj meč:

20.27 - Na našem najvećem stadionu je i jedna mala grupa navijača Pjunika:

Navijači Pjunika na Marakani / FOTO: Đ. Samoilović

20.16 - Najnoviji snimci zabeleženi oko Autokomande, ali i na samom stadionu:

 

20.12 - Na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" velika većina pristiglih ljudi je u dresovima Zvezde. To možete videti u mini-galeriji fotografija koja je pred vama, kao i trenutnu popunjenost tribina:

20.07 - Evo dela atmosfere sa prilaza stadionu Crvene zvezde:

 

19.55 - Pisali smo vam u malopre navedenoj vesti o tome kako izgledaju reke ljudi koje idu ka stadionu "Rajko Mitić", ali to valja i dopuniti sa samog stadiona. Marakana proto "vri", ogroman broj ljudi je prisutan, a i stari i mladi, velika većina njih - došla je u dresovima voljenog kluba. Ovako nešto se ne pamti, ali istvoremeno i svedoči koliko se crveno-belih navijača odazvalo pozivu da baš na ovakav, originalan način, priredi koreografiju:

Zvezdini navijači u dresovima prilaze "MArakani" / FOTO: Đ. Samoilović

19.49 - DIRLjIVA SCENA NA AUTOKOMANDI: Reka navijača u crveno-belom krenula na Marakanu, a među njima i.... (FOTO)

19.19 - Kada je o jermenskom predstvniku reč, njegovih 11 odabranih fudbalera, u formaciji 4-3-3, su: Jurčenko - Juričić, Otubanjo, Harutjunjan, Renzo Hoze - Žuninjo, Koćiuk, Davidjan - Dašjan, Kovalenko, Gajić

19.18 - Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, odlučio je da startnu postavu šampiona Srbije čine: 

Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kangva, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić

U odnosu na tim koji je u poslednjem odigranom meču deklasirao ekipu Radnika sa 6:0, dve su promene. Umesto Gobeljića u odbrani je Eraković, a umesto novajlije iz niškog Radničkog, Mitrovića, od početka je u sastavu Bukari.

Promena pravila

Pravdu na današnjoj utakmici će deliti Artur Diaš iz Portugalije, a i svi ostali arbitri, kako asistenti, tako i četvrti sudija, a i VAR "ekipa" su iz pomenute države. Uprvo je prisustvo Video-asistent sudije novost u ovoj rundi nadmetanja, jer je UEFA promenila previla pred ovu sezonu, pa je VAR uveden i pre nadmetanja po grupama.

VAR na Marakani / FOTO: Printskrin/Tviter/sportbot11

Forma

Crvena zvezda je odigrala četiri utakmice u prvenstvu Srbije i ostvarila četiri pobede  - 4:0 nad niškim Radničkom, 5:0 protiv Kolubare, pa 2:1 na gostovanju Mladosti, a onda 6:0 protiv Radnika.

Pjunik je uspeo da prebrodi već dva evro-rivala, najpre Kluž na penale, a onda je posle izgubljenog prvog meča od Didelanža iz Luksemburga došao do konačnih 4:2 u svoju korist. Ipak, pred gostovanje na Marakani, jermenski tim (jedini iz te zemlje koji je dogurao do ove faze nadmetanja) izgubio je na startu domaćeg prvenstva od Ararata i Jerevena, sa 1:0.

Šta sledi dalje?

Pobednik dvomeča (revanš se igra sledeće sedmice u Jermeniji) prolazi u plej-of za plasman u Ligu šampiona, a eliminisana ekipa se seli u baraž za Ligu Evrope. 

UEFA je obavila žrebove za oba slučaja, pa Zvezda zna i kojoj je potencijalni naredni rival ako izbaci tim Pjunika, ali isto tako Zvezda zna i ko su joj potencijalni suparnici ako ispadne sa staze koja vodi u elitno evropsko takmičenje.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere