PRELEPO VEČE NA BANOVOM BRDU: Čukarički demonstrirao silu! Biser srpskog fudbala debitovao na evropskoj sceni golom

Novosti online

28. 07. 2022. u 21:54

FUDBALERI Čukaričkog u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija savladali su FK Rasing Luksemburg sa 3:0, nakon što su na Banovo Brdo doneli kapitalnih 4:1 sa prošlonedeljnog gostovanja...

ПРЕЛЕПО ВЕЧЕ НА БАНОВОМ БРДУ: Чукарички демонстрирао силу! Бисер српског фудбала дебитовао на европској сцени голом

FOTO: FK Čukarički

Prava fudbalska uspavanka viđena je u prvih pola sata igre u prestonici Srbije. Delovalo je da će trener brđana Dušan Kerkez pokušati da uštedi energiju svojih pulena i u mirnom tempu sačuvati rezultat iz Luksemburga.

A onda je Čukarički prebacio u petu brzinu...

Prvo je u 39. minutu Đorđe Ivanović ukrao jednu loptu na sredini terena, odigrao je Stefanu Kovaču, a ovaj je nesebično odložio Mohamedu Badamosiju, koji je rutinski sproveo loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije, napadač iz Gambije ponovo je zatresao mrežu, ovoga puta na direktnu asistenciju iz kornera iskusnog Marka Docića. Sjajno se Badamosi kretao bez lopte, predvideo njen let i najavio da naš predstavnik ide u narednu rundu.

Samo što su se igrači vratili sa velikog odmora, već je bilo 3:0. Đorđe Ivanović zasluženo je stigao do gola, nakon što je bio najbolji igrač Čuke na terenu i izgarao za svaku loptu po vrlo teškim uslovima za igru na Banovom Brdu.

Do kraja meča Kerkez je mogao da odahne i odmori svoje ključne igrače, pa su već pola sata pre isteke regularnih 90, minuta teren napustili i Badamosi i Ivanović i Docić. 

Šlag na tortu, usledio je u 74. minutu, kada je biser srpskog fudbala, 18-godišnji Mihajlo Spasojević iskoristio poverenje koje je dobio i nakon što je dočeo kardinalnu grešku odbrane rivala, postavio konačan rezultat od 4:0.

Sledeća prepreka ka grupnoj fazi evropskog takmičenja, brđanima će biti slavni Tvente, što će biti neka potpuno drugačija dimenzija, svaka greška našeg predstavnika biće surovo kažnjena. 

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)