RUSIJA UJEDINJUJE KRIM, DNR, LNR I DELOVE GRUZIJE: Zamenik ministra najavio "Ligu prijateljskih republika"

Novosti online

25. 07. 2022. u 09:31

RUSIJA će pokrenuti fudbalsku ligu za "prijateljske teritorije" koju će činiti klubovi sa Krima, Donjecke i Luganske Narodne Republike i oblasti Hersona i Zaporožja, kao i otcepljenih gruzijskih regiona Abhazije i Južne Osetije, rekao je zamenik ruskog ministra sporta Odes Bajsultanov.

РУСИЈА УЈЕДИЊУЈЕ КРИМ, ДНР, ЛНР И ДЕЛОВЕ ГРУЗИЈЕ: Заменик министра најавио Лигу пријатељских република

Foto: EPA/MIKHAIL METZEL

Bajsultanov je izjavio da će liga biti pod nadzorom ruskog Ministarstva sporta, ali da će biti nezavisna od fudbalskog saveza površinski najveće zemlje na svetu, a prvo prvenstvo bi trebalo da se održi od marta do novembra 2023. prenosi nemački "Blik".


Stavljanje fudbalskih klubova iz ovih oblasti u delokrug ruskog ministarstva sporta podsetilo bi na događaje iz juna 2014. godine, kada su tri kluba sa područja Krima ugašena i preregistrovana prema zakonima Ruske Federacije. U avgustu 2014. godine, novi klubovi su odigrali svoje prve utakmice u trećem rangu fudbalskog prvenstva Rusije.

Međutim, taj potez je naišao na reakciju Fudbalskog saveza Ukrajine, što je navelo evropsko fudbalsko upravno telo UEFA da ukloni krimske klubove iz ruskih liga - što može objasniti zašto će ruska liga "prijateljskih republika" ostati nezavisna od RFS.


BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je srce Srbije
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024