SKANDAL U LJUBLJANI: Prosinečki napustio klub posle tri meseca, predsednik podnosi krivičnu prijavu protiv sportskog direktora

Novosti online

01. 07. 2022. u 18:26

BIVŠI fudbaler i strateg Crvene zvezde Robert Prosinečki više nije trener NK Olimpije iz Ljubljane.

СКАНДАЛ У ЉУБЉАНИ: Просинечки напустио клуб после три месеца, председник подноси кривичну пријаву против спортског директора

FOTO: M. Vukadinović

Legendarni jugoslovenski i hrvatski reprezentativac otišao je sa klupe Olimpije nakon samo tri meseca, a o pored njega otkaz je dobio i sportski direktor Mladen Rudonja.

Predsednik tima iz Ljubljane Adam Delius objasnio je razloge raskida saradnje s Prosinečkim i Rudonjom.

- Rudonja je dobio otkaz, a Prosinečki je otišao sam - rekao je Delius na konferenciji za medije i ističe da je nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine tražio previše.

- Razumem da bi Prosinečki želeo 24 stranca u ekipi, ali treba stvari gledati sa druge strane. Nema novca za to. Kada sam došao Olimpija je imalla 53 igrača i prvobitni zadatak je bio da smanjimo na 25. To smo uradili. Bilo je grešaka u prošlosti, ali ne znači da ova ekipa neće dovesti pojačanja - izjavio je predsednik kluba.

On je potpom dodao da bivšeg trenera Crvene zvezde ne zanimaju mladi igrači.

 -Ja sam ga otpuštao već tri puta, nije bilo potrebe da ga otpuštam i četvrti put. Više puta je pretio da će otići ako ne dobije nekog igrača. Mladi igrači ga nisu zanimali. Pitao sam ga ko je najbolji igrač u mlađim selekcijama, on to nije znao. Oni ga nisu zanimali - istakao je predsednik Olimpije.

Sportski direktor Mladen Rudonja dobio je otkaz zbog brojnih nelegalnih radnji.

- Radio je nedozvoljene svari. Davao je podatke određenim licima, to nije smeo sebi da dozvoli. Razmišljamo i o eventualnim krivičnim prijavama protiv njega - zaključio je Adam Delius

Prosinečki je vodio Olimpiju u osam utakmica, a ostvario je učinak od pet pobeda, jedan remi i dva poraza.


BONUS VIDEO: Otvoren novi stadion u Kruševcu
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)