TRI POTENCIJALNE FUDBALSKE BOMBE: LJubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu očekuje zanimljivo leto

Novosti online

25. 06. 2022. u 22:13

LETNjI prelazni rok praktično još nije ni počeo, a u Evropi su potrošene već stotine miliona evra na nove igrače. Liverpul je za 80 miliona doveo Darvina Nunjeza, Mančester sity je Erlinga Holanda platio 60, a Real je za 80 miliona evra od Monaka kupio Aurelijena Čuamenija.

ТРИ ПОТЕНЦИЈАЛНЕ ФУДБАЛСКЕ БОМБЕ: Љубитеље најважније споредне ствари на свету очекује занимљиво лето

Foto: Printskrin Instagram/neymarjr

Do kraja roka biće još puno transfera, ali mogla bi se dogoditi i tri senzacionalna, odnosno neočekivana. Ovog leta klubove bi mogli promeniti Mohamed Salah, Kristijano Ronaldo i čak Nejmar kojeg bi se PSŽ navodno radio rešio.


Liverpul ne želi platiti Salahu koliko traži

 

FOTO: EPA

 

Salah ulazi u poslednju godinu ugovora sa "redsima". Pregovaralo se nekoliko puta oko njegova produženja, a britanski "San" je danas objavio da je Salah zatražio platu od 24 miliona evra po sezoni, koliko mu Liverpul ne želi platiti.

Budući da bi sledećeg leta bio slobodan igrač, klub koji sa klube predvodi Jirgen Klop bi ga ovog leta, tvrdi engleski list, mogao prodati za oko 70 miliona, što je realna cena s obzirom na okolnosti oko ugovora. U senzacionalnom raspletu 30-godišnji Egipćanin mogao bi završiti u Real Madridu koji je za njega jako zainteresovan.


Kristijano ima samo najveće ambicije

 

Tanjug/AP

 

Mediji iz zvih delova sveta ove sedmice su objavili da Kristijano Ronaldo želi napustiti Mančester junajted jer navodno nije zadovoljan politikom kluba oko dovođenja pojačanja. Dok se ostali konkurenti pojačavaju, "crveni-đavoli" još nikoga nisu doveli, iako je sportski direktor najavio da će trener Erik Ten Hag imati oko 200 miliona evra za nove igrače.


Novi trener Mančestera je rekao da je srećan što ima Ronalda u ekipi jer on donosi golove i to je jedino važno. Ali, 37-godišnji Portugalac navodno želi da mu se jasno kaže koje igrače klub namerava dovesti jer ne želi igrati u nekonkurentnoj ekipi.

Nejmarova plata predsavlja problem čak i za milijardere iz Pariza

 

FOTO: AP

 

Najveća bomba bio bi transfer Nejmara o kojem se odjednom počelo pričati. Francuski "L'ekip" je objavio da Brazilac ima klauzulu u ugovoru koju 1. jula može sam aktivirati, a koja mu aktualni ugovor produžuje za čak pet godina uz smanjenje plate od 40-ak miliona po sezoni.

Francuski mediji pisali su da PSŽ-u to predstavlja problem i da čak razmišlja o prodaji Brazilca, naročito nakon što je dugoročno za tim vezao Kilijana Mbapea. Nema puno klubova koji mogu platiti Nejmara i  dati mu platu koju ima u Parizu, ali Čelsi bi to mogao omogućiti.

Novi američki vlasnici su milijarderi i dolazak takve zvezde instantno bi podigao popularnost kluba u SAD-u i privukao brojne sponzore. PSŽ bi za 30-godišnjeg Brazilca tražio oko 90 miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024