JOVIĆ I FIORENTINA: Evo gde je zapelo oko dolaska Srbina na "Aretmio Franki"

Novosti online

21. 06. 2022. u 17:54

ITALIJANSKI mediji pisali su da su Real Madrid i Fiorentina naparavili dogovor oko pozajmice Luke Jovića u klub iz Toskane. Ipak, posao još nije završen.

ЈОВИЋ И ФИОРЕНТИНА: Ево где је запело око доласка Србина на Аретмио Франки

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Naime, najveći problem je nastao oko novca. "Viola" je ponudila "kraljevićima" da plaća samo trećinu plate srpskog napadača koja iznosi 4.275.000 evra neto, što znači da bi "ljubičasti" na sebe uzeli deo nešto veći od 1.400.000 evra.

Real to ne želi da prihvati, već zahteva od Fiorentine da preuzme na sebe polovinu plate 2.137.500 evra. koju reprezentativac Srbije ima u aktuelnom šampionu Evrope i Španije, prenosi "As".

Madriđani su postavili još jedan uslov italijanskom klubu. Oni žele da se Fiorentina obaveže na opciju kupovine. Ova dva zahteva "viola" za sada nije spremna da ispuni.

Ipak, ono što Joviću ide u prilog je da je velika želja trenera Vinćenca Italijana koji od odlaska Dušana Vlahovića muku muči sa napadačima. Kšištof Pjontek se nakon isteka pozajmice vratio u Hertu. Aleksandar Kokorin i Artur Kabral nisu ispunili očekivanja, pa je jasno da tim sa "Aretmio Franki" stadiona mora sa novim centarforom da uđe u sezonu.

Fiorentini je potreban što širi igrački kadar, pošto ekipu ove sezone osim nadmetanja u Seriji A i Kupu Italije čeka i takmičenje u Ligi konferencija.

BONUS VIDEO: NI MESI NI RONALDO: Pogledajte listu najboljih strelaca u istoriji Mundijala

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije