RAT U UKRAJINI ZATVORIO "SANTJAGO BERNABEU": Florentino Perez saopštio loše vesti za Real

Novosti online

18. 06. 2022. u 15:03

RUSKA invazije na Ukrajinu i dalje ima uticaj širom sveta i Evrope. Efekat rata oseća i slavni Real Madrid, koji je morao da promeni svoje planove za stadion "Santjago Bernabeu".

РАТ У УКРАЈИНИ ЗАТВОРИО САНТЈАГО БЕРНАБЕУ: Флорентино Перез саопштио лоше вести за Реал

FOTO: EPA

Naime, radovi na ovom velelepnom zdanju traju od 2019. godine i prvobitno je bilo predviđeno da se završe ove godine. Sam stadion je sagrađen pre 75 godina, a 14. decembra bio je dogovoren kao datum završetka renoviranja njegovo svečano novo otvaranje.

 

Međutim, tokom svog intervjua u sredu za "El Ćiringito", predsednik Real Madrida, Florentino Perez izneo je najnovije informacije o situaciji.

- Biće gotov za godinu dana, na kraju sledeće sezone. Počeli smo sa radom i odmah nakon što je došla pandemija. A onda je rat u Ukrajini i to, kao što svi znamo, izazvao dve stvari, nedostatak materijala i povećanje cena. Ali mi smo u procesu rešavanja svih problema i srećni smo što smo počeli, čak i ako je to bilo pre pandemije.

FOTO:  EPA

Prema AS-ovom izveštaju, klub očekuje da će sezonu 2023/24 početi na svom novom stadionu. Atmosfera na "Santjago Bernabeu" bila je jedan od ključnih faktora tokom trka "kraljevića" na Ligi šampiona, sa nekoliko dramatičnih povrataka. 

Bio je ovo još jedna primer koliko se politika uplela u sport i koliko su dalokosežni efekti ratnih dešavanja u Ukrajini. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor