ĐOKOVIĆ NAVUKAO GNEV NA AMERIKU: Holandski političar žestoko "opleo" po Bajdenu i državi

Novosti online

18. 06. 2022. u 13:08

TENISKA planeta svedoči prilično sličnom scenariju onom iz januara 2022. godine i farse Australijan opena. Ceo svet je ponovo podeljen po pitanju statusa nevakcinisanog 20-strukog grend slem šampiona Novaka Đokovića protiv Kovid-19 virusa. Mnogi od onih koji su stali na stranu srpskog tenisera ne libe se da prilično oštro kritikuju sve koji političkim uplivima utiču na karijeru "kralja belog sporta".

ЂОКОВИЋ НАВУКАО ГНЕВ НА АМЕРИКУ: Холандски политичар жестоко оплео по Бајдену и држави

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, vlada Sjedinjenih Američkih Država je nedavno objavila nove smernice, koje su na snazi ove zemlje po pitanju pandemije koja je u opadanju. Nekoliko ograničenja je ukinuto, na primer, međunarodni putnici više neće morati da podnose negativan izveštaj o testiranju. Međutim, i dalje važi pravilo da stranci dostave dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa za ulazak u SAD.

To znači da bi Đoković, koji je odlučno odbio vakcinu, niti planira da taj stav promeni u budućnosti, mogao da propusti još jedan grend slem ove godine. Otvoreno prvenstvo na američkom kontinentu trebalo bi da počne 29. avgusta ove godine. Ukoliko se do tada pravila ne promene, Đokovićeva jedina nada je da dobije posebno izuzeće. Ali organizatori događaja, Teniska asocijacija Sjedinjenih Država (USTA), već je odbili da zahteva izuzeće od vlade za nevakcinisane igrače.

U petak je holandski političar Tjeri Bode na Tviteru oštro je kritikovao vladu Džoa Bajdena i uputio uvrede celoj Americi.


- Kakav smešan prikaz, a zapravo je tako tužno! Đokoviću neće biti dozvoljeno da učestvuje na Ju-Es openu jer nije primio dozu vakcine. Američka pravila dede Bajdena. Sjedinjene Američke Države Kine - napisao je Bode.

Foto Tanjug/AP


36-godišnji pisac, Bode pridružio se Holandskoj kući kada je njegova stranka osvojila dva poslanička mesta na parlamentarnim izborima 2017. godine i važi za jednog od retkih opozicionara zapadnim režimima.
 

Srpskom teniseru podrška je došla i preko bare, pa su tako mnoge javne ličnosti iz političke kao i sportske branše već stale u odbranu Novaka. 

Podsetimo u januaru, dan pre početka Australijan opena, najbolji srpski teniser je deportovan pošto nije uspeo da dobije izuzeće od vlasti. Dakle, nije mogao da odbrani svoju titulu u "zemlji kengura".

Foto: Profimedia/Ilustracija

Iako je ove godine bio jedan od favorita za osvajanje Rolan Garosa, izgubio je u četvrtfinalu od ljutog ravala i novog šampiona pariske šljake, Rafaela Nadala.

Pošto je osvojio prethodna tri izdanja Vimbldona, Đoković je već očigledan favorit za osvajanje sedme titule na travnatim terenima Londona, krajem meseca.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna