DIŽE SE PRAŠINA NAKON MEČA NA "STOŽICAMA": Ekspert tvrdi - Sudija pao na ispitu zbog Čeferina

Novosti online

13. 06. 2022. u 20:56

FUDBALSKA reprezentacija Srbije odigrala je sa Slovenijom nerešeno (2:2) u okviru meča četvrtog kola Lige nacija.

ДИЖЕ СЕ ПРАШИНА НАКОН МЕЧА НА СТОЖИЦАМА: Експерт тврди - Судија пао на испиту због Чеферина

FOTO: AP

Po mišljenju Rake Đurovića pažnju na sebe u ovom meču skrenuo je glavni sudija meča, Italijan Mauricio Marijani. Smatra bivši fudbalski sudija da je dozvolio domaćinu grubu igru.

Ističe da je u mnogome na kriterijum suđenja uticalo i to što je na tribinama bio i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, koji je Slovenac po nacionalnosti.

- Po mojoj proceni nije dorastao zadatku, pogledao je pritisku jer je predsednik UEFA bio na utakmici, a on je Slovenac. Sudija Marijani ne pripada vrhu italijanskih sudija, a čim ga tu nema onda on na neki drugi način traži šansu da se probije. Očito da je podlegao pritisku i da nije bio spreman da vodi utakmicu. Nije vodio ništa od bitnijih susreta pre toga, imao je jedno dve-tri situacije gde je morao da izrekne direktan crveni karton. Ruka u predelu lica, đon u koleno, rekao je Đurović za "Sputnik Srbija" i dodao:

- Takođe, nekoliko puta je 'progledao' kroz prste Slovencima, propustio je priliku da im da dodeli drugi žuti. Pokazao je da nije dorastao da vodi ozbiljne utakmice. Sklon je pritiscima koji čak i nisu pritisci, samo jer je Čeferin bio na tribinama i gledao Sloveniju. Pokazao je da će teško da vodi ozbiljne utakmice, a ovo mu je bila idealna prilika, istakao je Đurović.

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)