NEDELEVU STAKLO PROBILO LOBANJU: Fudbaler Boteva uspešno operisan u Gruziji

S. R.

11. 06. 2022. u 22:56

TEŠKU saobraćajnu nesreću doživeli su reprezentativci Bugarske sinoć u Gruziji, gde bi sutra (18.00) trebalo da igraju meč četvrtog kola Lige nacija protiv tamošnje selekcije.

НЕДЕЛЕВУ СТАКЛО ПРОБИЛО ЛОБАЊУ: Фудбалер Ботева успешно оперисан у Грузији

FOTO: AP

Posle sletanja u Tbilisi, autobus sa gostujućim fudbalerima udario je drugi ispred sebe, a najgore je prošao vezista Boteva iz Plovdiva, Todor Nedelev (29), koji je prebačen u bolnicu sa težim povredama glave. Odmah je povrgnut opsežnim ispitivanjima, zatim je i operisan.

- Operacija našeg igrača prošla je uspešno. Nedelevu su komadići stakla probili lobanju i došli do mozga. Ostaće u bolnici u narednom periodu pod nadzorom lokalnih lekara. Svi ostali fudbaleri i članovi stručnog štaba su dobro. Fudbalski savez Bugarske zahvaljuje celokupnom medicinskom osoblju na profesionalnosti - stoji u saopštenju Saveza u vezi sa Nedelevom, koji je 44 puta nastupao za nacionalni tim.

FOTO: Printskrin/Tviter/PKamijondžija

Nedelevu, koji je bio jedan od najboljih fudbalera proteklog bugarskog prvenstva, prema prvim procenama predstoji pauza od najmanje nekoliko meseci, koliko bi trebalo da traje oporavak.

Nezgoda se dogodila na putu od aerodroma do hotela, gde je tim trebalo da bude smešten. Autobus u kojem se nalazio Nedelev, izgubio je kontrolu zbog neprilagođene brzine u kišnim uslovima. Prema zahtevima UEFA, bugarski reprezentativci bili su podeljeni u dva vozila uz policijsku pratnju. Kako navode mediji, navodno je vozač prvog autobusa u koloni udario velikom brzinom u automobil, koji se iznenada zaustavio, a potom je drugi autobus naleteo i udario u njega.

Bugarska zasad beleži slabe rezultate u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pa posle tri kola ima samo dva boda u grupi sa Gibraltarom, Severnom Makedonijom i Gruzijom.

BONUS VIDEO: Rambo Petković o šansama Srbije na Mundijalu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti