VEČE REMIJA U LIGI NACIJA: Englezi i Nemci podelili plen, Mađari tvrd orah

Novosti online

11. 06. 2022. u 22:47 >> 22:48

DANAS je na programu bilo bogato veče u Ligi nacija, a derbi kola igrao se u Engleskoj, gde je domaća selekcija dočekala reprezentaciju Italije.

ВЕЧЕ РЕМИЈА У ЛИГИ НАЦИЈА: Енглези и Немци поделили плен, Мађари тврд орах

FOTO: AP/Jon Super

Bila je to rovovska bitka dveju zemalja koje su sa kombinovanim sastavima izašle na današnji megdan, bez svojih glavnih zvezda, u okviru grupe 3 Lige nacija.

Odsustvo Harija Kejna bilo je osetno, pa su Rahim Sterling, Tami Abraham i Mejson Maunt redom propuštali šanse da donesu prednost "gordom albionu".

Meč koji je odigran na stadionu "Molinju" u Vulverhemtonu na kraju je završen nepopularnim rezultatom 0:0.

Mađarska je još jednom potvrdila da im niko olako neće skinuti skalp, posebno ne kada se igra u Budimpešti i uzela kapitalan bod reprezentaciji velike reputacije, Nemačkoj. Naši susedi stigli su do vođstva već u šestom minutu pogotkom Žolta Nagija, momka koji je celu svoju karijeru proveo u domovini. Strašan gol pod prečku na sjajan centaršut saigača.

Radost je potrajala samo kratko, jer je Jonas Hofman tri minuta kasnije utišao stadion, nakon što je tresao mrežu i protiv Engleske u prošlom kolu.

Desni bek Borusije Menhegladbah postavio je konačnih 1:1 još u devetom minutu igre. Po ko zna koji put Mađarska je zatvorila sve puteve ka svom golu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Belgija je u grupi četiri A lige nacija gostovala novom putniku za Katar, reprezentaciji Velsa.

Nakon što su se uvek neugodni ostrvljani kompaktno držali u prvom poluvremenu, već u uvertiri drugog odbrana je poklekla. 

Tada je na asistenciju pomalo zaboravljenog Mičija Bačuaji, Juri Tielmans zatresao je mrežu protivnika u 51. minutu, preciznim udarcem u donji desni ugao. 

Zvezda "zmajeva", Garet Bejl je u 73. minutu igre neočekivano napustio teren, a u igru je ušao Brenan Džonson, mladi igrač novopečenog premijerligaša, Notingem foresta. Upravo on je i bio heroj svoje zemlje tako što je pokupio asistenciju Arona Remzija i zakucao loptu u ugao golmana Belgije, postavivši konačnih 1:1.

U istoj grupi igrao se superuzbudljiv meč između Holandije i Poljske. Ističnoevropski tim je poveo golovima Metija Keša i Pjotra Zielinskog i bio je na pragu velike pobede na teškom gostovanju. Ipak usledio je furiozan nastavak lala, koje su golovima Klasen i Damfriza ekspresno izborile povratak u meč.

U sudijskoj nadoknadi ukazal se šansa i za sva tri boda, ali je zvezda Holandije, Memfis Depaj bio tragičar i promašio jedanaesterac, čime je označio dan u kom su sve četiri utakmice najkvalitetnijih grupa lige nacija završene nerešenim rezultatom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života