ITALIJA NA NOGAMA: Silvio Berluskoni obećao osvajanje Skudeta i Lige šampiona

Tanjug

30. 05. 2022. u 11:01

VLASNIK Monce Silvio Berluskoni rekao je da želi da sa tim fudbalskim klubom osvoji Skudeto i Ligu šampiona. Fudbaleri Monce obezbedili su sinoć plasman u Seriju A, pošto su u finalu doigravanja posle produžetaka pobedili Pizu sa 4:3, nakon što su u prvom meču slavili sa 2:1.

ИТАЛИЈА НА НОГАМА: Силвио Берлускони обећао освајање Скудета и Лиге шампиона

Foto: AP

- Mislili smo da ćemo uspeti i prošle godine, ali nismo imali sreće. Ovog puta smo se borili cele sezone. Nije bilo lako, ali uspeli smo i u Seriji A smo - rekao je Berluskoni za Skaj sport Italija.

Monca je osnovana 1912. godine, bankrotirala je 2016. godine i morala je ponovo da krene iz amaterske lige. Dve godine kasnije taj klub je kupio bivši vlasnik Milana Silvio Berluskoni i pod njegovim vođstvom je sada izborila prvi plasman u Seriju A u istoriji kluba.

Foto: AP

 

- Pošto smo sada u Seriji A, moramo osvojiti Skudeto, plasirati se u Ligu šampiona i takođe i nju osvojiti. Navikao sam da pobeđujem - rekao je Berluskoni.

Sumirajući tek završenu sezonu, Berluskoni je istakao da je bila izuzetno pozitivna.

- Ovo je bila izvanredna godina sa dobrim rezultatima za moje srce - Milan je postao šampion, a Monca se plasirala u Seriju A - zaključio je Berluskoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili