MIHA GUBI IGRAČA, VLAHOVIĆ DOBIJA SAIGRAČA: Srbin prva meta Juventusa, Bolonja ostaje bez udarne igle u napadu

Novosti online

28. 05. 2022. u 12:36

ČELNICI Juventusa spremni su da krenu u lov na potpis napadača Bolonje, Marka Arnautovića. "Torinska stara dama" namerava da tokom leta potpuno preurede svoju napadačku liniju, prema izveštajima medija u Italiji.

МИХА ГУБИ ИГРАЧА, ВЛАХОВИЋ ДОБИЈА САИГРАЧА: Србин прва мета Јувентуса, Болоња остаје без ударне игле у нападу

Foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA, Sport klub printscreen

Naime, Paulo Dibala i Federiko Bernardeski napustiće Torino ovog leta, dok izgleda da je Juve rekao Atletiko Madridu da neće platiti ugovorenu naknadu od 35 miliona evra, kako bi selidba Španca sa pozajmice postala trajna.

Moise Kin bi takođe mogao da napusti redove italijanskog velikana. To dalje implicira da će glavni trener Masimilijano Alegri morati ovog leta da pazari na fudbalskoj pijaci nekoga na poziciji golgetera, koji bi bio tandem ili konkurencija srpskom napadaču Dušanu Vlahoviću. 

Mediji na "čizmi" danas izveštaju da je austrijski internacionalac Marko Arnautović prvo ime na listi želja Juventusa. Ovaj 33-godišnjak je uživao u fantastičnoj sezoni u Kalču i postigao 14 golova za ekipu koju sa klupe predvodi srpski stručnjak, Siniša Mihajlović. Zanimljivo i da je upravo bio strelac gola protiv tima koji bi mogao postati njegova sledeća destinacija, bilo je tada 1:1 u Torinu.

On je pre svega bio iznenađujuća akvizicija Bolonje, pošto je proveo tri sezone u kineskom klubu Šangaj Šangaj Port sa enomno visokom mesečnom platom. Arnautović je bio deo Intera koji je osvojio skudeto 2010. godine, ali je u toj sezoni upisao samo tri nastupa.

Momak koji igra pod zastavom Austrije ima srpske korene, kojih se nikada nije stideo. On je pravoslavne veroispovesti, naveo je više puta da se uvek prekrsti kada čuje himnu "Bože pravde", njegovo telo krase ćirilične tetovaže, a na kopačkama nosi natpis "Srbija".

Takođe u ranijim intervjuima istakao je da je razvio poseban odnos sa trenerom Mihajlovićem, kao i da on za njega predstavlja očinsku figuru. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili