DUŠAN VLAHOVIĆ - "PRAŠNJAVI DIJAMANT, UMRLJAN OD STAJANJA": Morao sam da ga oteram sa treninga, nije bio normalan

Novosti online

19. 05. 2022. u 14:41

U četvrtak uveče će urednik "Tutosporta" Gvido Vačago zajedno sa Dušanom Vlahovićem predstaviti knjigu "Vlahović, priča bez kraja. Tako je rođen fenomen".

ДУШАН ВЛАХОВИЋ - ПРАШЊАВИ ДИЈАМАНТ, УМРЉАН ОД СТАЈАЊА: Морао сам да га отерам са тренинга, није био нормалан

Foto: AP

Naravno, knjiga je posvećena srpskom reprezentativcu u kojoj se svedoči o njegovoj afirmaciji u italijanskoj Seriji A, kroz nastupe u dresu Fiorentine i Juventusa.

Objavljene su priče i anegdote koje prenose Ćezare Prandeli, Pantaleo Korvino, Alberto Marangone i drugi stručnjaci koji su pratili razvoj Vlahovića, ali se izdvajaju i izjave Nikole Milenkovića, velikog prijatelja i saigrača iz Firence.

Ipak, posebno se izdvajaju reči Prandelija, koji mu je bio trener u Firenci gde je za 1.500.000 evra stigao još kao dečak iz Partizana.

"Vlahović je bio kao dijamant prašnjav i umrljan od stajanja i zaborava. Bilo je dovoljno da ga prepoznam, očistim i malo izglancam da bi počeo da sjaji", izjavio je Prandeli.

"Ostajali smo satima posle grupnih treninga na terenu da bismo radili individualno na poboljšavanju njegovih kvaliteta i kako bi memorizovao i automatizovao određene pokrete i reakcije u datim situacijama. Na kraju bih ja uvek morao da kažem: "Dosta, Dušane, idemo na tuširanje". A on je insistirao da nastavimo, kao dečak: "Molim te, šefe, još jednom da ponovimo akciju, još jedan centaršut, još jedan napad na prvu stativu, još jedan". Na kraju sam morao da mu podviknem da završimo sa treningom jer nije bilo normalno da traje pet sati", ispričao je iskusni strateg.

Milenković je svedočio da je čak pretio Vlahoviću da će ostati bez obroka ukoliko ne završi sa radom u teretani, ostajavši uvek posle svih.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ANA IVANOVIĆ U BIKINIJU: Na plaži u dvodelnom kupaćem (FOTO)