KAKO JE HOLAND MOGAO DA ZAVRŠI U PREMIJER LIGI PRE SITIJA: "Mlad je i krupan, kad ostali narastu, neće biti ništa posebno"

Novosti online

15. 05. 2022. u 12:28

ERLING HOLAND je potpisao za Mančester siti petogodišnji ugovor koji će stupiti na snagu početkom sledeće sezone. "Građani" su za Norvežanina platili Borusiji iz Dortmunda 60 miliona evra, koliko je iznosila klauzula u njegovom ugovoru, a on će igrat za platu od 450.000 nedeljno. Sve ove brojke uveliko nadmašuju onu za koju ga je Everton mogao dovesti pre šest godina.

КАКО ЈЕ ХОЛАНД МОГАО ДА ЗАВРШИ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ ПРЕ СИТИЈА: Млад је и крупан, кад остали нарасту, неће бити ништа посебно

FOTO: AP/Tanjug

Sjajni 21-godišnji napadač je u ovoj sezoni postigao 29 golova u 30 utakmica za Dortmund. Siti je iskoristio priliku koja se nudila u klauzuli u njegovom ugovoru i Haland će od sljedeće sezone napadati momčadi u Premier ligi. Mogao je to i ranije raditi da u Evertonu nisu doneli odluku o kojoj danas piše britanski "Dejli mejl".

Pre šest godina Holand je nuđen Evertonu, ali je taj posao propao jer u klubu nisu verovali da će se razviti u igrača kakav je danas, kažu ljudi iz struke ovog premijerligaša.

- Mogli smo ga dovesti za 70.000 evra. Konsenzus je bio da je mlad i krupan i da će kad sazri, a ostali igrači narastu, izgubiti svoju efikasnost. To se, naravno, nije dogodilo. Postao je još moćniji, brži i bolji - rekao je Bryan King, skaut ovog kluba iz Liverpula za Skandinaviju.

Everton je i nakon toga pratio Holanda, navodno je imao i dogovor za njegov transfer u iznosu od 4 miliona evra, ali se većinski vlasnik kluba, Ferhad Moširi, usprotivio  tom poslu.

BONUS VIDEO - Transfer zvezda: Ko je Erling Holand


 









 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri