TRAGEDIJA U ARGENTINI: Poginuo bivši fudbaler Barselone (FOTO)

O. M.

15. 05. 2022. u 08:47

NEKADAŠNjI fudbaler Barselone Maksi Rolon poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Puhatu, na oko 50 kilometara od Rosarija.

ТРАГЕДИЈА У АРГЕНТИНИ: Погинуо бивши фудбалер Барселоне (ФОТО)

foto: Tviter

Izdanak slavne Barselonine škole La Masije, gde je bio deo veoma talentovane generacije '95, ali nije uspeo da se probije do prvog tima.

Najveći uspeh u karijeri Rolon je ostvario 2014. godine kada je Barselona osvojila Ligu šampiona mladih. Pobedili su Benfiku u finalu 3:0, a Rolon je u nadoknadi vremena ušao umesto najboljeg strelca i golgetera tog tima Munira El Hadadija.

Barselona se na društvenim mrežama oprostila od Rolona.

- Zgroženi smo smrću Maksija Rolona (1995), omladinskog fudbalera FK Barselona od 2010. do 2016. godine. Izražavamo najdublje saučešće i šaljemo punu podršku njegovoj porodici. Počivaj u miru - piše u tvitu na zvaničnom nalogu Barselone.

Posle završetka juniorskog staža u La Masiji, nije uspeo da se izbori za mesto u najboljem timu katalonskog giganta pa je dve godine nastupao za B ekipu, u međuvremenu bio i na pozajmicama, stigao i do slavnog Santosa.

U daljoj karijeri, osim u Španiji nastupao je i u rodnoj Argentini, Čileu, Ekvadoru, Brazilu i na kraju Iraku.

Poslednji klub bio mu je irački Al-Divanija.

Život je izgubio u saobraćajnoj nesreći kada je njegovo vozilo prešlo u suprotnu traku i potom je udarilo u drvo. Sa njim je na licu mesta preminuo i Arijel Ernan Rolon, tri godine stariji brat, koji se takođe bavio fudbalom.

BONUS VIDEO - Pet tajni zbog kojih je Novak najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)