DA LI JE ĐOKOVIĆ FAVORIZOVAN? Đerar Pike se brani od optužbi za sukob interesa pozivajući se na slučaj najboljeg tenisera sveta

O. M.

07. 05. 2022. u 09:37

SKANDAL u čijem centru je Đerar Pike nikako se ne stišava, a štoper Barselone pokušao je da se od optužbi za sukob interesa jer je kao aktivan fudbaler učestvovao u premeštanju španskog superkupa u Saudijsku Arabiju odbrani preko Novaka Đokovića.

ДА ЛИ ЈЕ ЂОКОВИЋ ФАВОРИЗОВАН? Ђерар Пике се брани од оптужби за сукоб интереса позивајући се на случај најбољег тенисера света

FOTO: EPA

List "Konfidensijal" nedavno je objavio transkripte razgovora u kojima defanzivac katalonskog kluba i prvi čovek španskog saveza raspravljaju o 40 miliona evra, od čega je 24 pripalo Pikeu. Inače, poznato je da su Saudijci platili 240 miliona evra da se narednih šest sezona Superkup Španije igra u njihovoj zemlji.

- Sve što smo uradili bilo je legalno i nemam šta da krijem - naglasio je Pike.

- Ponosan sam na sve što radimo u "Kosmosu". Plan je bio da promenimo format takmičenja i da bude interesantnije za gledaoce. Saudijska Arabija nije bila jedina opcija, razmatrani su i Katar i SAD. Procenti za ugovoren posao su valjda normalna stvar. Kreću se od 10 do 15 odsto i verovali smo da je to u redu i u skladu sa tržištem. Ova promena donela je novac i Savezu, pošto je zarada velika, iznosi oko 40 miliona evra.

Pike je znao da postoji sporan snimak.

- Ljudi iz "Konfidensijala" su me zvali prošle nedelje, odgovorio sam im da me ne zanima i da nemam šta da krijem. Mi smo proviziju dobili direktno iz Saudijske Arabije, ne od FS Španije. Svestan sam da nije česta pojava da su igrači umešani u ovakve stvari, ali meni se ovo sviđa i ne pada mi na pamet da se bilo kome izvinjavam zbog toga - zaključio je slavni štoper.

Slučaj je završio pred Senatom a najavljen je dolazak i ministra kulture i sporta Mikela Isete, kao odgovornog za politiku vlade po tom pitanju. Pike je sada izneo novu odbranu, pozivajući se na najboljeg tenisera sveta, a za Ekip je istakao da je on zapravo jedini oštećeni u celom slučaju pošto su u javnost procurile njegve privatne audio poruke.

- Jedina protivzakonita stvar je to što je neko pristupio privatnim glasovnim porukama i pustio ih u medije. ​Teniski turnir u Beogradu pripada Đokoviću, ali to ne znači da on osvaja ili da ga sudije favorizuju. Ovakva situacija je sve češća u sportu. I biće ih sve više, jer je sve više sportista poput mene, koji ulažu u sport pre odlaska u penziju – objasnio je Pike - objasnio je Pike.

BONUS VIDEO: VATRENI VEČITI DERBI: "Delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)